Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Kindzia 09:11, 10 wrz 2013

gierczusia napisał(a)
A co z tą jodlą koreańska ??

Jodła zdycha...poczytałam i wiem, że nie będzie rosła na mojej glinie...póki korzenie w dołku z torfem były, rosła...teraz już pewnie dostały się do gliniastej ziemi i nie daje rady...

Nie mam pojęcia, jakie drzewo się nadaje, żeby mi tam za choinkę świąteczną w zimie robiło...ma niewysokie być (zasłoni mi cały wykusz), ładne i dać radę na gliniastej ziemi...
Kindzia 09:14, 10 wrz 2013

Bogdzia napisał(a)
Dajcie mnie tej gliny , może w końcu róże by u mnie rosły bo jak dotąd nie chcą.Czytam i czytam co to są ,,misie " i nie mogę sie doczytac , proszę o dokładną nazwę.Pozdrawiam Kasiu.

Bogdziu, możemy wymieszać Będziesz różanie miała Potem wkleję trochę róż, pięknie kwitną teraz

Misiu to hortensja bukietowa Polar Bear Podobna trochę do limki.
Kindzia 09:15, 10 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)
Kasiu znów się zachwycam nad wstążką wrzosową!!,

Ja się też napatrzeć nie mogę...cieszę się, że Ci się podoba
Kindzia 10:19, 10 wrz 2013

Wczoraj tak mi zależało na bezdeszczowej pogodzie...to padało całe popołudnie...nie zdążyłam ze wszystkim I dzień urlopu przepadł...a dzisiaj w pracy siedzę, słoneczko świeci...
JulkAd 11:22, 10 wrz 2013

Kindzia napisał(a)

a wczoraj jeszcze tak sucho i słonecznie było...

aj jak ślicznie, nadal nie czasowa jestem ale u Ciebie nadrobiłam zaległości, u mnie multum papierów do wypełnienia. Miłego tygodnia życzę, mam nadzieję na dłuższą chwilę z Wami w weekend, bo wcześniej nie wyrobię....zebrania, rady pedagogiczne, rozkłady...no młyn totalny.
p.s. Koniecznie muszę wrzosy posadzić, cudna wstążka
Kindzia 13:12, 10 wrz 2013

JulkAd napisał(a)

aj jak ślicznie, nadal nie czasowa jestem ale u Ciebie nadrobiłam zaległości, u mnie multum papierów do wypełnienia. Miłego tygodnia życzę, mam nadzieję na dłuższą chwilę z Wami w weekend, bo wcześniej nie wyrobię....zebrania, rady pedagogiczne, rozkłady...no młyn totalny.
p.s. Koniecznie muszę wrzosy posadzić, cudna wstążka

Wiesz, że już coraz częściej o Tobie myślałam...czy się czasem coś nie stało...dobrze, że wszystko OK

Poobrabiaj się ze wszystkim i wracaj...brakuje tu Ciebie!

Teraz dobry czas na kupno wrzosów, widać kolory. Sadź i pokaż dzieło

Dzięki Julcia

Buziolki
Milka 15:23, 10 wrz 2013

Kindzia napisał(a)

U mnie też gliniasto i w większości wilgotno...czyli to, czego wrzosy nie lubią...a rosną i kwitną teraz zjawiskowo...szkoda, że nie potrafię zrobić takiego zdjęcia, które to pokaże...

Ale jodła koreańska pada...

na zdjęciu nie widać, może zmień ciut ziemię i da radę!
podziwiam paznokcie, jakie trendy
Kindzia 15:55, 10 wrz 2013

irena_milek napisał(a)

na zdjęciu nie widać, może zmień ciut ziemię i da radę!
podziwiam paznokcie, jakie trendy

Widać...oklapnięta jest. Ma dół z porządną ziemią, ale już korzenie przedostały się do gliniastej ziemi i nie daje rady...szkoliłam się Irenko

Z pazurkami zaszalałam
malgorzata_s... 16:07, 10 wrz 2013

Dotarłam wreszcie z odwiedzinami. Pooglądałam i owszem, niestety nie dałam rady prześledzić dokładnie wątków ale teraz będę już zaglądać na bierząco. Łezka cudna i ławeczka i wszystkie kwiatuszki a wrzosy wypaśne. Zachwyciła mnie konsekwencja ogrodowiskowa.Pozdrawiam .
Kindzia 16:45, 10 wrz 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Dotarłam wreszcie z odwiedzinami. Pooglądałam i owszem, niestety nie dałam rady prześledzić dokładnie wątków ale teraz będę już zaglądać na bierząco. Łezka cudna i ławeczka i wszystkie kwiatuszki a wrzosy wypaśne. Zachwyciła mnie konsekwencja ogrodowiskowa.Pozdrawiam .

A ja właśnie Małgosiu u Ciebie byłam

Zapraszam częściej...zresztą w realu też daleko do mnie nie masz. Czytałam u Ciebie, że u Kapiasów bywasz...stamtąd to na prawdę do mnie blisko