Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Celina 17:35, 09 gru 2013

zawsze tylko robiłam ruskie i kapuściano- grzybowe.

a w tym roku może co innego? np. gryczane? albo z tuńczykiem?
malgorzata_s... 18:44, 09 gru 2013

No to chyba mamy ten sam przepis na ciasto pierogowe z masełkiem
Kasik 19:09, 09 gru 2013

U mnie mama pierogi robi na Wigilię. Oczywiście robi ich tyle, ze jeszcze w pozostałe dwa dni je wymiatamy. Wszyscy je lubimy- to są pierogi z borowików suszonych przesmażonych z cebulką. Pycha.

A w zeszłym tygodniu Grześ po przeziębieniu został w domu i jak wróciłam w kuchni było ze sto ruskich.On lubi gotować, ale pierogi to nie koniecznie.

Myślałam, ze wyskoczę z papci. A że do domu wróciłam z dawno niewidzianą koleżanką, to duma mnie rozpierała.

Kindzia 10:31, 10 gru 2013

Celina napisał(a)
zawsze tylko robiłam ruskie i kapuściano- grzybowe.

a w tym roku może co innego? np. gryczane? albo z tuńczykiem?

Ło Kobieto masz fantazję U mnie nie przepuszczą ruskich...
Kindzia 10:32, 10 gru 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
No to chyba mamy ten sam przepis na ciasto pierogowe z masełkiem

I dlatego też surowe mrozisz
Kindzia 10:35, 10 gru 2013

Kasik napisał(a)
U mnie mama pierogi robi na Wigilię. Oczywiście robi ich tyle, ze jeszcze w pozostałe dwa dni je wymiatamy. Wszyscy je lubimy- to są pierogi z borowików suszonych przesmażonych z cebulką. Pycha.

A w zeszłym tygodniu Grześ po przeziębieniu został w domu i jak wróciłam w kuchni było ze sto ruskich.On lubi gotować, ale pierogi to nie koniecznie.

Myślałam, ze wyskoczę z papci. A że do domu wróciłam z dawno niewidzianą koleżanką, to duma mnie rozpierała.

Mojej Mamy już nie ma...dlatego ja przejęłam pałeczkę i też musi być jeszcze na następne po Wigilii dni

Ludu złoty, Ty tego swojego Grzesia pilnuj bardzo, taki chłop to skarb!!!
Mój się zupełnie nie bierze za takie rzeczy. Wcale Ci się nie dziwię, że dumna byłaś...ja bym pewnie zemdlała z wrażenia
Milka 15:56, 10 gru 2013

Kindzia napisał(a)
U nas pogoda dla zimnozielonych wymarzona Temperatura na plusie i pada. Rodusie sobie podlewa

Miłego dnia

U nas identycznie, tyle że słońce już
pierogi ruskie, to chyba mus mieć
ale u mnie na święta tylko z kapustką i grzybami
boguslawa_ma... 18:21, 10 gru 2013

Kasiu pozdrawiam
Bogdzia 18:32, 10 gru 2013

Kindzia napisał(a)

O to ładne też muszą być!
Bogdziu przyjeżdżaj, dla Ciebie rozmrożę
Ja mam wielką lodówę, dwudrzwiową. I jeszcze jedna stoi w suszarni. Jak Twoje się nie zmieszczą, to przygarnę

Ja mam dwie spore zamrazarki ale prawie zawsze pełne po brzegi bo lubie wszystko miec pod reką.Do niedawna miałam trzy ale najstarszą choc była dobra wyrzuciłam, miała równe 30 lat i ani raz sie nie zepsuła.Gdybyś była bliżej to moze jakieś przyjecie pierogowe byśmy zrobiły? Ja już takie robiłam , rózne pierogi i coś do popicia..., całkiem fajnie było tylko od stolu wstac dośc trudno było.
Kasik 18:40, 10 gru 2013

Bogdzia napisał(a)

Ja mam dwie spore zamrazarki ale prawie zawsze pełne po brzegi bo lubie wszystko miec pod reką.Do niedawna miałam trzy ale najstarszą choc była dobra wyrzuciłam, miała równe 30 lat i ani raz sie nie zepsuła.Gdybyś była bliżej to moze jakieś przyjecie pierogowe byśmy zrobiły? Ja już takie robiłam , rózne pierogi i coś do popicia..., całkiem fajnie było tylko od stolu wstac dośc trudno było.

Jak robiliśmy przyjęcie rocznicowe moim rodzicom, to w restauracji zaproponowano nam pierogi własnej roboty.
Były chyba 4 rodzaje, Musiałybyście widzieć jakie miały wzięcie. Wszyscy uznali to za bardzo dobry pomysł. Nawet najstarsze ciocie, które na co dzień uważają, że zrobione w domu to najlepsze.

buziaki przesyłam