Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Agania 23:14, 28 sty 2014

Ale piękności

Kindzia 19:00, 29 sty 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu na 100 % to lenia tylko w ogrodzie nie mam

Mnie nawet ogrodowy tez czasem nachodzi...ale teraz jestem stęskniona, pogrzebałabym
Kindzia 19:03, 29 sty 2014

ana_art napisał(a)
zerknij, moje vanile posadziłam co 70cm
ostatnia fotka
https://www.ogrodowisko.pl/watek/674-any-ogrod-maly-czyli-wygrana-walka-z-ugorem?page=947

Matko, jak się pięknie przebarwiają!!!! 70 cm...poczytałam, że na 1,5 m się rozrastają...nie jestem w stanie teraz powiedzieć ile mi się zmieści. Muszę być tam, na miejscu i sobie poukładać

Dziękuję, że wpadłaś do mnie i pokazałaś swoje cuda!!!
Kindzia 19:04, 29 sty 2014

Bogdzia napisał(a)

Masz rację ten brak światła bardzo przygnębia ale i tak już dzień o godzinę jest dłuższy choc mało się to odczuwa.

Właśnie jakoś słabo widzę ten dłuższy dzień...rano do pracy wychodzę jak ciemno. To jest paskudne
Kindzia 19:15, 29 sty 2014

Kasik napisał(a)

Cześć Kasieńko.

Widzę, że zakupy się szykują. Ja posadziłam vanilki w tamtym roku- 5 sztuk, troszkę małe, ale urosną. Sadziłam je co 50 cm. Jak będzie za ciasno to przesadzę. , ale myślę sobie, że może lepszy efekt będzie ?

Buziak

50 cm to na pewno za gęsto. Moje limki kupowałam jakoś w sierpniu 2012, malutkie. Przesadzałam wiosną 2013, bo już mi się wydawało za gęsto. Teraz mam jakiś metr odległości między nimi, jeszcze jest dobrze
Nie wiem jak vanilki, ale limki szybko się rozrastają...

Ja też mam tendencje do sadzenia gęsto

Buzi
Kindzia 19:20, 29 sty 2014

anna_g napisał(a)

łał to z Ciebie straszna Szefowa ja w razie wyłapania błędu to se moge ochrzanić tylko siebie No ale ja nie mam pełnej więc to nie to samo

U Bogusiu jest zdjęcie Vanilki - no cudo... namawiam Bogusię na próbę zrobienia sadzonek
Dobrej nocki

Myślisz, że jestem jędza? Nie ciągnę dalej tego tematu...

Bogusia hymny pochwalne na temat tej vanilki głosi...coś w tym jest, zobacz sobie u Ani (wkleiła mi linka do siebie), tam większe niż u Bogusi, co za kolor jesienią!!!
Ja za bardzo niecierpliwa jestem, żeby z sadzonek...i co, do tego czasu mam mieć pusty ten róg...nie ma mowy. Nie są takie drogie i jakiś kosmicznych ilości nie potrzebuję przecież. Kupię. A za rok możesz po patyzki na wiosnę przyjechać. Oddam Ci wszystkie, limki i misie mam też przecież...będę ciąć po zimie, chcesz patyczki?

Buziol
Kindzia 19:21, 29 sty 2014

anna_g napisał(a)

Też zerknęłam Aniu-art piękne masz vanilki - oj jak one kuszą

Ja weszłam dzisiaj tylko na chwilkę, bez logowania...musiałam sobie darować, piękny ogród, muszę wrócić na dłużej!
Kindzia 19:24, 29 sty 2014

Agania napisał(a)
Wanilią u Ciebie zarażają To są naprawdę pięknotki, ja na pewno się jeszcze skuszę, ale chciałabym też
Silver Dolar i taką jedną, to chyba Tardiva, ta mi się spodobała u Pszczółki w Pisarzowicach kupimy

Tam gdzie jedziemy na azaliowe święto mało hortusi. Ale zawlekę Cię do innej szkółki w Pisarzowicach, gdzie jest duży hortusiowy wybór. Też właśnie na to liczę
W zeszłym roku byłam zaskoczona, że tyle różnych odmian hortek mają!!!
Kindzia 19:25, 29 sty 2014

Agania napisał(a)
Ale piękności

Kindzia 19:28, 29 sty 2014

Dalej zimno, dalej ciemno, choinki w Zabrzu już nie mam...co za czas. Ale leń mnie opuścił już w 80%... Trochę dzisiaj robotę podgoniłam...gdyby nie Ani ogród z vanilkami...
Jutro już czwartek...jakoś mi tak leci szybko...podobno starzy ludzie tak mają