Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Agania 10:02, 13 mar 2014

Kindzia napisał(a)

Vanilek 5 szt. , Variegatusków 4 szt. (między hortuskami posadzę) i kalina koralowa Roseum 1 szt. pod drewutnię
Nie mam pojęcia jaki ten rozchodnik...może Bogusia będzie wiedziała co dostała

Jak to ... w kompoście???

a tak to, że wymiaszałam glinę z kompostem i dopiero zaczęły ładnie rosnąć
Kindzia 11:09, 13 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)
Kindzia.. myślałam, że szkółkę zakładasz w biurze.... a ja golasom miejsce robię.. będzie plaża dla nudystów..... Same białe rasy.... i jedna ciemna...

No jakbym mojego prezesa słyszała...dał propozycję zmiany nazwy firmy na hurtownię ogrodniczą

Róże sadzisz znowu? A co z tym auć???
Kindzia 11:10, 13 mar 2014

Kondzio napisał(a)
Hi hi hi u mnie beda dzisiaj golaski hi hi hi jutro sie nimi zajmował hi hi hi

Golaskami się zajmować będziesz??? A co najpierw do kąpieli???

Już się pewnie doczekać nie możesz...
Kindzia 11:13, 13 mar 2014

anna_g napisał(a)
Kasia - ładne vanilki - strzeliste takie Przytniesz je i się zagęszczą - piknie będzie. Temat golasowy był niezły - niestety nie zdążyłam Ale i tak się uśmiałam
Jak to nie zmieścisz giardiny - Kasia.... Ela zmieści!!! co prawda ona miszczyni jest upychania ale... rozumiesz... Ela zmieści a Ty nie? toż to jest niemożliwe...
Pozdrówka na dobry dzionek.

Nooo, wypaśne sadzonki

Giardiny nie da się upchnąć...ale jakby tak drugą pergolę...i z każdej strony giardinka...znaczy dwie by mi były potrzebne...? Trza pomyśleć

NIE KUŚ !!!

Macham
Kindzia 11:15, 13 mar 2014

Agania napisał(a)
Kiniu, buki lubią słońce lub lekkie zacienienie i sucho w nóżkach i w kamyczkach lub na żwirku mogą rosnąć, nie znoszą zalegającej wody i ciężkich gleb, cZyli gliny, którą ja mam. Mszyce pojawiają się już wiosną, to taki biały nalot od spodu liści, więc po zauważeniu intruzów pryskamy, preparatem na mszyce, ja stosuję polisect

Ooo...sucho w nóżkach u mnie gliniasto, dobrze, że to piszesz...muszę im piasku domieszać.

Czyli żadna profilaktyka, dopiero bezpośrednio z robalem się rozprawiać.

Dziękuję
Kindzia 11:16, 13 mar 2014

Agania napisał(a)

a tak to, że wymiaszałam glinę z kompostem i dopiero zaczęły ładnie rosnąć

A ja myślałam, że na kompost wywaliłaś i tak sobie mimochodem urosły, w zapomnieniu
malgorzata_s... 11:19, 13 mar 2014

Kasia ale sadzony Super. Tu zaś o golaskach i to najpierw wykąpanych??? No i powiedz czy to jednoznacznie o różach zabrzmiało??? Ja ze złości już nic nie kapuję. Taka cudna pogoda a ja na kanapie zalegam To chyba najgorsza kara dla mnie I jak żyć??? Całuski zostawiam.
Kindzia 11:19, 13 mar 2014

Bogusia wpadła i wypadła Szybciorkiem to załatwiła, też się Kobieta spieszy

Mam rozchodnika, jasno zielone listeczki...i tyle. Nikt nie wie, czy wysokie urośnie, ani jaką nazwę ma. Nie szkodzi, pożyjemy, zobaczymy

I jeszcze się dwóch lilii dorobiłam Piękne kropkowane mają być, ale nie wiem czy pachną. To Lankon. Chyba Ania rzeszowska ma, pójdę zapytać.
Kindzia 11:22, 13 mar 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasia ale sadzony Super. Tu zaś o golaskach i to najpierw wykąpanych??? No i powiedz czy to jednoznacznie o różach zabrzmiało??? Ja ze złości już nic nie kapuję. Taka cudna pogoda a ja na kanapie zalegam To chyba najgorsza kara dla mnie I jak żyć??? Całuski zostawiam.

Wielgachne, nie??? Będzie pociecha
A chciałabyś niekąpanego golaska? Ja tam kąpanego wolę
O różach, a jakże!!! Przecież te z gołym korzeniem trzeba najpierw do wody!!!

Wierzę, że Cię skręca Ja przynajmniej głowę nad klawiaturą mam pochyloną, nie patrzę za okno...

Jeszcze troszkę Gosiątko, będziesz jak nowa
malgorzata_s... 11:30, 13 mar 2014

Wiem Kasiu. Już dzisiaj odpukać sporo lepiej. Ale boję się każdego ruchu że znów na kolanach zostanę
Cierpliwym pacjentem nie jestem to pewne