Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

malgorzata_s... 13:59, 20 maj 2014

+Kasiu najpierw previcurem popryskałam, nie pomogło. Potem topsinem i dalej rośnie . Teraz muszę ogolocić calkiem z liści bo wszystkie prawie łapnięte. Będzie łyso Już nawet myślalam coby wywalić całkiem.
Mirka 14:23, 20 maj 2014

Kasiula nareszcie ciepełko mamy ,posiana 2tyg.temu gorczyca na działce w ciągu 2 dni urosła 20cm.uwierzysz że to możliwe pozdrówki zostawiam
Kindzia 14:27, 20 maj 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
+Kasiu najpierw previcurem popryskałam, nie pomogło. Potem topsinem i dalej rośnie . Teraz muszę ogolocić calkiem z liści bo wszystkie prawie łapnięte. Będzie łyso Już nawet myślalam coby wywalić całkiem.

Previcur nie na to...
Jak wszystko zaatakowane...marne szanse
Moją jedną różę w zeszłym roku złapało. Nie nie miała tak bardzo tragicznie, wydawała się wyleczona. Nie przeżyła zimy niestety. Musiałam wymienić.
Powodzenia.
Kindzia 14:28, 20 maj 2014

Mirka napisał(a)
Kasiula nareszcie ciepełko mamy ,posiana 2tyg.temu gorczyca na działce w ciągu 2 dni urosła 20cm.uwierzysz że to możliwe pozdrówki zostawiam

20 cm??? Niesamowite tempo
Widziałam, że rabatki szykujesz
Edit. Pomerdało mi się, to nie u Ciebie było...
bociek 21:42, 20 maj 2014

Kasiulka, przykro mi zx powodu trawek, nie marwt sie, czasami tak bywa Za mokro mialy i padly, w ich miejsce beda lepsze

Pozdrowka zostawiam
Luki 21:49, 20 maj 2014

Kasiu jade jutro do Bylinowego, może coś sprawdzić naocznie ?
Kindzia 08:45, 21 maj 2014

bociek napisał(a)
Kasiulka, przykro mi zx powodu trawek, nie marwt sie, czasami tak bywa Za mokro mialy i padly, w ich miejsce beda lepsze

Pozdrowka zostawiam

Szkoda mi tylko, bo niedawno posadzone były...nawet dobrze przyjąć się nie zdążyły.
Kindzia 08:48, 21 maj 2014

Luki napisał(a)
Kasiu jade jutro do Bylinowego, może coś sprawdzić naocznie ?

Interesuje mnie : przetacznik Christa, jeżówki żółte i czerwone, ostróżki niebieskie z białą muchą, carex buchanani. Jeżeli możesz, to zobacz w jakim są stadium i ceny
Z góry dziękuję
Kindzia 10:32, 21 maj 2014

Zamówiłam trawy na wymianę...zadeptanego ML i Variegatusy, jeden nie ruszył, dwa dosadzę. Na przyszły czwartek, teraz nie będzie jak sadzić w weekend. Wycieczka do cudów Bogdzi i jeszcze Kasia przywiezie mi 110 sadzonek bukszpanu...i tak się martwię o to sadzenie. Chyba w niedzielę mus będzie...gorzej jak padać będzie...to co wtedy???
Jeszcze buchanani muszę dosadzić po tych wygnitych i zastanawiam się nad łubinami...i nad moją dziurą blisko vanilek i Variegatusów, za nowym buczkiem...męczy mnie Może jakieś strzeliste berberyski żółte? Kontrastowało by z purpurą buka i zielenią tujek...

Miłego dnia
Anita1978 12:42, 21 maj 2014

Widzę wszystko kwitnie! Pięknie! I róże w pączkach! U mnie luiski są wysokie do cycków!
Do zobaczenia w sobotę!