Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Kindzia 11:01, 26 cze 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Kasiu przykro mi bardzo, jak słyszałam w radiu o Pszczynie to zaraz myslałam o Tobie, u Ani tez czytałam , ze walczyli calą noc bo i dom im zalewało Okropne to co sie dzieje, u mnie tez ulewa była ale u mnie piaszczysty teren ale tez powalone i połamane ostrozki prawie wszystkie od wiatru bo wieje okropnie.a sa powiazane i nic nie pomogło.Dobrze wiedziec Kasiu, ze sklep internetowy ma dobry towar musze sprawdzic ich oferte bo tez szukam jeszcze niektorych bylin. Zycze pogody, słoneczka ale nie upałów znowu i aby jak najszybciej woda opadła abys strat nie miała.Pozdrawiam

Danusiu...zaraz siadłam do komputera, jak trochę ochłonęłam...pożalić się. Grzesiu wczoraj pojechał zobaczyć okolice na rowerze...do żubrów dojazdu nie było, cały parking pod wodą, obok jest pole golfowe...nawet trawy widać nie było, jedna tafla wody...zapora przebiera...zebrał się sztab kryzysowy w Pszczynie, wojewoda przyjechał, nie wiem co tam uradzili. Widziałam na zdjęciach, ludzie mają domy pozalewane, ogrody całe pod wodą...mosty uszkodzone, park przy zamku też zalany. a tam tyle rodków...to w porównaniu u nas to pikuś...
Evchen 11:04, 26 cze 2013

Kindzia napisał(a)
I tylko szybciorkiem Alchymist. Matko jak ona pachnie...w domu, u góry w sypialni ją czuję, a to trochę daleko...

Kasia, upadłam i leżę Genialna, po prostu fantastyczna! Dotychczas tylko Cinderella u Eve tak mnie zachwyciła! CUUUUUUUDO!
Kindzia 11:04, 26 cze 2013

eliza3 napisał(a)
Kasiu, co ta matka natura z nami robi? Jak nie upał to deszcz Bardzo mi przykro oglądałam tv i widziałam Goczałkowice i Pszczynę.
Piszesz, że kora rozniesiona, więc faktycznie musiała być spora ulewa.
Od jutra już ma nie padać, więc ziemia się osuszy do piątku. Szkoda, że nie mogłaś wsadzić roślinek, ale przy takiej chłodnej pogodzie zaczekają na wsadzenie bez uszczerbku.
Bądź dobrej myśli, jeszcze będziemy się cieszyć kwieciem, przecież nie może padać całe lato...

Nawet tego nie sprzątałam jeszcze, dalej padało wczoraj. Jeszcze dzisiaj ma padać. Taką wielką nadzieję mam, że w piątek to już śladu po wodzie nie będzie. Dzisiaj odętki z tego nowego sklepu przyjdą. Ciekawa jestem ich bardzo, bo cena 2,5 krotnie niższa niż wszędzie Ale kontakt telefoniczny i mailowy jest bez zarzutu Zobaczymy. Napiszę jakie przyjdą
Kindzia 11:05, 26 cze 2013

JulkAd napisał(a)
Kasiu wyobrażam sobie ten bałagan, u mnie wprawdzie intensywny deszcz od rana i potężny wiatr, ale bez żadnych nawałnic, a i tak róże do ziemi przygięło....dlatego na nieosłoniętym terenie jak u Ciebie musiało napaskudzić....nadzieja, że jak drugi raz zakwitną nie będzie im nic już dokuczać....buziam mocno

Wietrzysko też musiało być niezłe, dużo róż połamało przy samym szczepieniu...
Evchen 11:13, 26 cze 2013

Ja tu o różach, ... a tu takie problemy.. mam nadzieję, ze w końcu to się uspokoi. Widziałam w TV migawki z Pszczyny... niedobrze to wyglądało
Kindzia 11:15, 26 cze 2013

TheMagda napisał(a)
o nawałnicy nad Pszczyną słyszałam od rana. Bardzo mi przykro

Kasiu też dostałam zamówione rośliny, jestem bardzo zadowolona a to dzięki Tobie
Jutro zrobię zdjęcia i pokaże

Moje jeżówki też wypasione i zapakowane dobrze, nawet pudła z zewnątrz opisane, że żywe rośliny
Zaraz pójdę do Ciebie zobaczyć, może już są zdjęcia
Kindzia 11:18, 26 cze 2013

bociek napisał(a)
Kasia, zagladam a tu takie przykre nowiny Pogoda oszalala Trzymaj sie, dasz rade to ogranac, a roslinki sie odrodza. Sciskam mocno

Tam gdzie woda stoi rośliny posadzone co lubią wilgoć, ale wilgoć, nie stojącą wodę...Zobaczymy. Nie mam wpływu, trudno. Ludziom domy pozalewało, to jest dopiero kłopot
Kindzia 11:20, 26 cze 2013

Bogda napisał(a)
Dzięki wielkie!!!

Przypomniałam sobie nazwę róży którą też mam Alhemyst!!!zapomniałam zupełniea tu przypadkiem będąc i się zachwycając Twoją sobie przypomniałąm nazwę!!!a jak ją tniesz?bo ja nie wiem - mi się rozłazi

W odpowiedzi do Karoli napisałam, nie chce mi się jeszcze raz tego pisać...
Teraz w ogóle nie tnę.
Jak to Ci się rozłazi...? U mnie na siatce sobie siedzi...i jeszcze do góry rośnie.
Kindzia 11:21, 26 cze 2013

atena35 napisał(a)
Przykre wiadomości. Szkoda.
Prognozy mówią, że jutro będzie lepiej. Oby.

Byle nie padało, to woda zejdzie. I dość tych silnych wiatrów! Róże mi łamią
Kindzia 11:23, 26 cze 2013

Evchen napisał(a)

Kasia, upadłam i leżę Genialna, po prostu fantastyczna! Dotychczas tylko Cinderella u Eve tak mnie zachwyciła! CUUUUUUUDO!

Ewcia, to najpiękniejsza róża w całym układzie warszawskim Ma tylko jeden feler ... nie powtarza kwitnienia