Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Kindzia 21:26, 26 cze 2013

Gabrysia_ napisał(a)
Kasiu...tak mi przykro,ja już nie wiem co się dzieje z tą pogodą
Buziam...będzie dobrze

Pewnie, że będzie Zamówiłam pogodę dla Polski przecież
Buziolek
Kindzia 21:32, 26 cze 2013

JulkAd napisał(a)
No kałuże niezłe.....ale za to rośliny wypasione, no teraz to musi być lato... trzeba przeca posadzić

Dobrze, że róże mają dopiero na przyszły weekend przyjść...a miały być pierwotnie na teraz Robota mi się rozłoży w czasie. Ciekawa bardzo jestem jak te pnące Ilse będą się sprawować. Jeszcze pergolę muszę kupić, jednak w LM najtańsza. W sobotę eMuś by ją postawił
W niedzielę się opalam. Leżę !!!
Bogdzia 21:52, 26 cze 2013

Jak mówili w tv to od razu o Tobie pomyslałam że bedziesz miała kłopot , no i był, ale może juz skończa sie te deszcze.Pozdrawiam .
JulkAd 22:00, 26 cze 2013

Kindzia napisał(a)

Już limit wyczerpało i mam zamówioną temperaturę 23-28 stopni z deszczykiem trzy razy w tygodniu w nocy, w godzinach 24,00 do 3,00

Napisałam na 92 stronie .

A zamówiłaś tę pogodę w całej Polsce czy tylko u siebie?....bo ja też o taką poproszę
JulkAd 22:03, 26 cze 2013

Kindzia napisał(a)

Dobrze, że róże mają dopiero na przyszły weekend przyjść...a miały być pierwotnie na teraz Robota mi się rozłoży w czasie. Ciekawa bardzo jestem jak te pnące Ilse będą się sprawować. Jeszcze pergolę muszę kupić, jednak w LM najtańsza. W sobotę eMuś by ją postawił
W niedzielę się opalam. Leżę !!!

No to ciekawość mnie będzie zżerać....foty proszę z nasadzeń i instalacji pergoli w weekend
Evchen 22:41, 26 cze 2013

Kasiu, ja mam Ilse posadziłam ją w tym roku, pięknie się przyjęła, ma nawet pączki Jak mi się jutro uda wstawię zdjęcie dla Ciebie
Kindzia 22:50, 26 cze 2013

Bogdzia napisał(a)
Jak mówili w tv to od razu o Tobie pomyslałam że bedziesz miała kłopot , no i był, ale może juz skończa sie te deszcze.Pozdrawiam .

Jest trochę kłopotu Bogdziu, najbardziej mi kwiatów róż szkoda, bo to od razu widać...trochę też gałązek im połamało, ale większość moich róż już 3-letnia, nie dadzą się tak łatwo W zeszłym roku wichura mi załatwiła jedną różę na amen, przy samym szczepieniu ją ścięło, teraz oszczędniej było. Z resztą się okaże dopiero. Tam gdzie woda stoi, są roślinki posadzone lubiące wilgoć, ale to nie ryż przecież, swoje prawa mają... Astrów by mi też szkoda było...pierwszy raz swoje siewki i tyle sadzenia...niedługo się okaże...
Jutro już ma nie padać, dzisiaj w Zabrzu też tragedii nie było, mam nadzieję, że tam u mnie też
Dziękuję Bogdziu, że zajrzałaś
Kindzia 22:51, 26 cze 2013

JulkAd napisał(a)

A zamówiłaś tę pogodę w całej Polsce czy tylko u siebie?....bo ja też o taką poproszę

Julcia...przecież w całej Polsce zamówiłam, będzie
Kindzia 22:53, 26 cze 2013

Evchen napisał(a)
Kasiu, ja mam Ilse posadziłam ją w tym roku, pięknie się przyjęła, ma nawet pączki Jak mi się jutro uda wstawię zdjęcie dla Ciebie

No widzisz Ewciu, przecież ona biała jest...że też nie pomyślałam żeby jej u Ciebie szukać Wstaw, będę czekała
Kindzia 22:59, 26 cze 2013

JulkAd napisał(a)

No to ciekawość mnie będzie zżerać....foty proszę z nasadzeń i instalacji pergoli w weekend

Jak się da, to sadzenie będzie Najpierw ogarnąć tam muszę, nabałaganiło mi bardzo...tylko wczoraj z różami porządek zrobiłam, mam nadzieję, że więcej nie połamało. Jak odjeżdżaliśmy to niezłe wietrzysko było, jeszcze jak wsiadałam do samochodu jedną gałązkę kwitnącą złamało. Dużo kwiecia było, namokły i pod ciężarem się też łamały. Bo przecież ile można wody na głowę przyjąć bez uszczerbku...
Jutro w Zabrzu jeszcze pobuszujemy po sklepach za tą pergolą, w LM eMuś oglądał i mówił, że się nada, ale chcę jeszcze w innych sklepach obadać.Może jakieś stożki dla luisek wypatrzę, przy okazji by było.

Jakby się udało z pergolą, to już by sobie czekała na róże do przyszłego tygodnia.