Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Milka 14:29, 21 paź 2014

Kindzia napisał(a)
Wczoraj posadziłam resztę cebulowych (wreszcie koniec), trochę poplewiłam, opadłe listki różom sprzątnęłam...i dzień przeleciał. M z synem kompost przesiali, czeka sobie teraz na kopczykowanie róż. Dzisiaj piękne słoneczko, chyba jakiś leżaczek jeszcze trzeba wyciągnąć i wygrzewać się jak jaszczurka

Trochę wczorajszych zdjęć

Cudowne dalie, potem w dalszym poście piękne miskanty!! nie ma co narzekać, cudna jesień w ogrodzie
aage 14:51, 21 paź 2014

Nareszcie dotarłam do końca czytania i mogę z czystym sumieniem się wpisać.
Macham po sąsiedzku
Kindzia 13:59, 22 paź 2014

Marzena2007 napisał(a)
Wypoczywaj

To se ne da...
Kindzia 14:04, 22 paź 2014

Kasik napisał(a)
Kasieńko- jeden z artykułów Danusi właśnie o trawie Hakonechloa macra "Aureola", w którym pisze " Lubi gleby cięższe wilgotne, ale dobrze przepuszczalne, pełne słońce, ale też półcień i cień"

Kamień z serca.
Idę do pracy - może wieczorem jakieś zdjęcia .

U Ciebie pięknie i do dalii mnie chyba przekonujesz.

Już nigdy nie napisze, że coś jest nie dla mnie, bo potem tylko to odszczekuję. - to tak jak o trawach pisałam.

Buziak

To znaczy, że mi się zupełnie pomerdoliło...Przekonana byłam, że w Wojsławicach Irenka o chochli żółtej mówiła, że słońce przypala...

Widziałam u Ciebie już zdjęcia, bez logowania byłam, na szybciora. Dzisiaj nadrobię

Bo dalie długo kwitną i obficie, ciągle kwiat. I do wazonu też ciacham. Po tym tygodniu pewnie do wykopania już będą, przymrozki w nocy mają być

Nic się nie martw, przed Ogrodowiskiem nie przyszło by mi do głowy, żeby trawy w ogrodzie sadzić...

Buzzziolki

P.S. Mam nadzieję, że dzisiejsze popołudnie wolniejsze już będzie...

Kindzia 14:08, 22 paź 2014

Urszulla napisał(a)
Kasiu,
fajna wycieczka...jako odskocznia i odpoczynek od codziennego zapracowania
złoto ogrodowe jednak bardziej mnie przekonuje niż to w małej buteleczce i jeszcze jak Ci mężczyźni przesiali to miodzio na rabatki u mnie nie da się przesiewać....warzy się już drugi sezon i mam nadzieję że wiosną wreszcie będzie się dało go wykorzystać. Uroki mojej gliny

Pozdrawiam

To już przeszłość...paskudna pogoda, nie czas na wycieczki

Co roku przesiewają. Ambitnego eMusia mam, u Alinki na spotkaniu widział przesiany i pozazdrościł

U mnie też gliniasto...ale jak plewię, to glinę odrzucam, nie daję na kompost. Jeszcze przyspieszacze kompostowania. I tym sposobem co roku mam swój.

Ode mnie też pozdrowienia ślę
Kindzia 14:10, 22 paź 2014

eda napisał(a)
Jestem sprawdzić pogodę widzę że w sobotę ładnie to i niedziela pewnie udana buziaki Kasiu kochana

I sobota, i niedziela była ładna. Ale teraz już się w naszej pięknej Polsce plucha zaczęła I zimno jak w psiarni na dodatek Mam opory przed wyjściem z domu, zresztą Figo też nie chciał dzisiaj rano na spacer wyjść...szybciutko siku i do domu...
Kindzia 14:18, 22 paź 2014

bdan napisał(a)
Kasiu zaglądam, posadzenia cebulowych to zazdroszczę. U mnie chyba dopiero w przyszłą sobotę akcja z cebulowymi

Byle się pogoda poprawiła, bo zmarzniesz U nas jest teraz 7,5 stopnia...
Kindzia 14:20, 22 paź 2014

lojalna_ napisał(a)
Jaka rozbawiona i zadowolona piekne fotki nic nie poznac ze z zagranicy hihi ;

I tak u nas najpiękniej. Bo u nas
Ale tam zupełnie nieźle było...
Kindzia 14:22, 22 paź 2014

boguslawa_madejska napisał(a)
Kasiu macham

Ja też macham...i ciągle nieczasowa Dzisiaj mam jeden dzień spokojniejszy, jutro mnie znowu po południu nie ma.
Kindzia 14:25, 22 paź 2014

gierczusia napisał(a)
Oooo .. Poczytałam ,źe róźe okopczykować trza .. Dzięki , buziaki

Ps.a kompostu Zadraszczam ,Ochhh zazdraszczam

Mam nadzieję, że nie kopczykowałaś...to tylko te młodziaki-golasy sadzone teraz trzeba. Te starsze jeszcze czekają. Za wcześnie jeszcze na nie! Nie doczytałaś dokładnie Gierczuś

Ty i tak dużo u siebie zmieściłaś, na wszystko miejsca nie straczy. Kompostową ziemię można kupić...