Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Piaskownia na zakręcie

Piaskownia na zakręcie

Mala_Mi 00:33, 17 sie 2014

Orange Passion nie mam, a wygląda ciekawie.. też by pasowała... ale mam Supreme.. czekam na kwitnienie.. Wygląda fajnie

Jeżówka DOPPELDECKER - w trzecim roku zanikły kogutki.. i już ich nie ma od 2 lat.. skoda, bo były fajniusie .... reszta cech w jeżówkach jest zachowana w kolejnych latach. I potwierdzam, jak sie zasuszy jeżówki to są potem słabsze.. ten rok jest obfity w długotrwałe susze.. i sporo jeżówek mam byle jakich. Zauważyłam, że takie zabiedzone najlepiej przesadzić.. ale nie mam gdzie.. będę reanimować w przyszłym roku. Acha.. za mokro też nie lubią.. szczególnie zimą.. bo potrafią zaginąć... mokro dotyczy tylko lata.. z ciekawości policzyłam ile mam odmian.... 33 na pewno... I narzekam, że mam mało... chyba mnie pogięło.... ale tak to jest z jeżówkami.. Sprawdziłam... 33 udokumentowane... a ile zapomnianych?? To już choroba.....
zawitka 09:12, 17 sie 2014

Ewa zestawienie stipy i róż cudne i na drugi rok sieję stipę przed różami bo mnie w tym roku wkurzyły zżarła je plamistość mimo moich zabiegów ale wyczytałam u Ciebie że nie tylko ja nie daję rady z rózam /żadne to pocieszenie occzywiście /i zmienić trza środek A jężówki twoje ślicznie rosną i takie urokliwe >Zebrinusa na wiosnę bo teraz to kuż za póżno chyba podlej trochę azofoską to pójdzie pięknie 1 łyżka na 10 l wody
ewsyg 10:20, 17 sie 2014

eda napisał(a)
Ewcia fajnych masz gości i to w tym samym kolorze motylek i kotek piękne okazy doczekałaś się oddały ci za starania bujnym kwitnieniem Pozdrówka

Edytko, nie narzekam. maja się dobrze i obficie kwitną
ewsyg 10:31, 17 sie 2014

Mala_Mi napisał(a)
Orange Passion nie mam, a wygląda ciekawie.. też by pasowała... ale mam Supreme.. czekam na kwitnienie.. Wygląda fajnie

Jeżówka DOPPELDECKER - w trzecim roku zanikły kogutki.. i już ich nie ma od 2 lat.. skoda, bo były fajniusie .... reszta cech w jeżówkach jest zachowana w kolejnych latach. I potwierdzam, jak sie zasuszy jeżówki to są potem słabsze.. ten rok jest obfity w długotrwałe susze.. i sporo jeżówek mam byle jakich. Zauważyłam, że takie zabiedzone najlepiej przesadzić.. ale nie mam gdzie.. będę reanimować w przyszłym roku. Acha.. za mokro też nie lubią.. szczególnie zimą.. bo potrafią zaginąć... mokro dotyczy tylko lata.. z ciekawości policzyłam ile mam odmian.... 33 na pewno... I narzekam, że mam mało... chyba mnie pogięło.... ale tak to jest z jeżówkami.. Sprawdziłam... 33 udokumentowane... a ile zapomnianych?? To już choroba.....

Ja Aniu mam tylko 22 odmian jeżówek, ale mam jeszcze sporo miejsca i upatrzone kolejne. Na ten rok już starczy. Jeżeli chodzi o Orange Passion to raczej mnie zawiodła. Na początku jest piękna i jak zaczyna kwitnąć to pachnie. Potem na ładny pomarańcz wchodzą drobne małe czerwone plamki i taj już jej zostaje, robi się bardziej czerwona.

Zobacz sama jak się zmienia.

ewsyg 10:33, 17 sie 2014

zawitka napisał(a)
Ewa zestawienie stipy i róż cudne i na drugi rok sieję stipę przed różami bo mnie w tym roku wkurzyły zżarła je plamistość mimo moich zabiegów ale wyczytałam u Ciebie że nie tylko ja nie daję rady z rózam /żadne to pocieszenie occzywiście /i zmienić trza środek A jężówki twoje ślicznie rosną i takie urokliwe >Zebrinusa na wiosnę bo teraz to kuż za póżno chyba podlej trochę azofoską to pójdzie pięknie 1 łyżka na 10 l wody

U mnie też róże chorują i mam zamiar je dzisiaj pryskać, niestety nie zrobiłam tego wcześniej. Trawka zabrała się do rośnięcia.
Mala_Mi 12:46, 17 sie 2014

Dzięki za fotkę i info..... czyli Supreme jest fajniejsza. Dobrze rozumuję??
I mam tylko 22..... ha, ha, ha.. to też już niezła kolekcja.. ja już nie kupuję bo miejsca brak.. chyba że wyciepię róże.... powoli mnie denerwują kolczaki..
ewsyg 15:10, 17 sie 2014

Mala_Mi napisał(a)
Dzięki za fotkę i info..... czyli Supreme jest fajniejsza. Dobrze rozumuję??
I mam tylko 22..... ha, ha, ha.. to też już niezła kolekcja.. ja już nie kupuję bo miejsca brak.. chyba że wyciepię róże.... powoli mnie denerwują kolczaki..

Tak, zdecydowanie wygrywa Supreme. Różą daj czas
malgorzata_s... 16:37, 17 sie 2014

Normalnie padłam Tylko 22 odmiany?? No co TY Ryczę ze śmiechu
Ja zakupiłam sobie jedne pod nazwą jeżówka róż
Dorota123 20:27, 17 sie 2014

Oj zarażasz kochana jeżówkami, poczytałam u Ani (Mała Mi). Też pod Twoim wpływem kupiłam 2 pełne, a w sobotę jadę na giełdę do Sandomierza, może mi się coś trafi. Chciałabum taką seledynową i jeszcze taką kremową.
ewsyg 20:35, 17 sie 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Normalnie padłam Tylko 22 odmiany?? No co TY Ryczę ze śmiechu
Ja zakupiłam sobie jedne pod nazwą jeżówka róż

Małgoś Mała Mi ma 33