Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Leśne Wzgórze

Leśne Wzgórze

admete 07:05, 24 maj 2015

Aniu wreszcie miałam chwilkę żeby pospacerować u Ciebie
I jak zwykle jestem zauroczona .
Twoja trawa zachwyca soczystością
Ja w tym roku moja posypałam Yarą - chyba tym specyfikiem o którym Ty pisałaś, ale mój siewnik nie współpracował i przypaliłam go w kilku miejscach, a w innych przenawoziłam i mam jasno zielone wolniej rosnące placki , czemu nawóz sypnięty w większej dawce nie działa odwrotnie - na logikę powinno być im więcej tym lepiej hahahahahahaha

Zawilce bosssssssskie, ja mam tylko te zwykłe leśne, muszę dopaść takie jak Ty masz

Ruda cudna jak zawsze

Pozdrawiam w ten deszczowy poranek
buziak
BusyBee 09:08, 24 maj 2015

Aniu jak to fajnie, że mnie odwiedziłaś bez tego pewnie bym do Ciebie nie trafiła...a ty mieszkasz w takim miejscu o którym marzę po cichu....
Ja żyję w mieście i coraz bardziej jestem tym zmęczona. Brak mi prywatności i ciszy. Na obecnym etapie mojego życia, to idealne miejsce z idealną lokalizacją, ale myślę o zamianie na trochę bardziej spokojne....

W Twoim ogrodzie najbardziej podoba mi się to, że nie próbujesz go zmieniać na siłę...że dajesz mu swobodę, że rośliny mają oddech i przestreń...
Oby tak dalej

No i jestem zachwycona Rudą

Mam jeszcze pytania- w jakim rejonie Polski mieszkasz?
I jaki duży jest ten Twój duży ogród??
Mathildis 21:26, 24 maj 2015

BusyBee napisał(a)
Aniu jak to fajnie, że mnie odwiedziłaś bez tego pewnie bym do Ciebie nie trafiła...a ty mieszkasz w takim miejscu o którym marzę po cichu....
Ja żyję w mieście i coraz bardziej jestem tym zmęczona. Brak mi prywatności i ciszy. Na obecnym etapie mojego życia, to idealne miejsce z idealną lokalizacją, ale myślę o zamianie na trochę bardziej spokojne....

W Twoim ogrodzie najbardziej podoba mi się to, że nie próbujesz go zmieniać na siłę...że dajesz mu swobodę, że rośliny mają oddech i przestreń...
Oby tak dalej

No i jestem zachwycona Rudą

Mam jeszcze pytania- w jakim rejonie Polski mieszkasz?
I jaki duży jest ten Twój duży ogród??

Staram się, dużo jeszcze pracy przede mną bo praktycznie 1/3 działki niezagospodarowana jeszcze... Na pozostałych częściach będę raczej sadzić rośliny, które będą rosły bez większych nakładów pracy z mojej strony, czyli nie wymagające podlewania, oprysków i nawozów...
Działka ma 5000m2 i znajduje się w Wielkopolsce.

Mathildis 21:34, 24 maj 2015

admete napisał(a)
Aniu wreszcie miałam chwilkę żeby pospacerować u Ciebie
I jak zwykle jestem zauroczona .
Twoja trawa zachwyca soczystością
Ja w tym roku moja posypałam Yarą - chyba tym specyfikiem o którym Ty pisałaś, ale mój siewnik nie współpracował i przypaliłam go w kilku miejscach, a w innych przenawoziłam i mam jasno zielone wolniej rosnące placki , czemu nawóz sypnięty w większej dawce nie działa odwrotnie - na logikę powinno być im więcej tym lepiej hahahahahahaha

Zawilce bosssssssskie, ja mam tylko te zwykłe leśne, muszę dopaść takie jak Ty masz

Ruda cudna jak zawsze

Pozdrawiam w ten deszczowy poranek
buziak

U mnie nawóz sypie eM, ręcznie... oboje nie mamy zaufania do siewników
Mam nadzieję, że zawilce utrzymają się na tym miejscu, bo inne posadzone 2 lata temu niestety wygniły... na moich piaskach wyobrażasz sobie??? Ruda psoci w tym roku na maksa, jeszcze nigdy nie rozkopywała mi tak rabatek - wszędzie na ścieżkach mam porozrzucaną korę...

Mathildis 21:37, 24 maj 2015

Agcia napisał(a)

rzeczywiście podobne

Mathildis 21:51, 24 maj 2015

Mathildis 23:03, 24 maj 2015

Mathildis 23:05, 24 maj 2015

kosmiczna sasanka

Juzia 23:07, 24 maj 2015

Aniu sąsiadka ma tę Marushkę!
Tylko u niej kolor inny....bardziej czerwony niż różowy.
Chyba mi jednak nie będzie pasowała
Mathildis 23:08, 24 maj 2015