Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Luki 14:34, 12 sty 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Łukaszu w Pisarzowicach widziałam kilkanaście jak nie kilkadziesiąt odmian. Dorodne kwitnące sadzonki Jak przyjedziesz to pewno zakupisz

Coraz bardziej boje się tego wyjazdu obawiam się, że większy samochód będzie mi potrzebny, moja pchła tego nie zmieści no chyba, że wcześniej napadne inne szkółki
Kasiek 14:35, 12 sty 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Łukaszu, przychówek ci się trafił? Tak to nieraz bywa, ważne, żeby znaleźć chętnych. Poczytałam o Rubensie, że z jego zimowaniem różnie może być, a bardzo mi się podoba. U nas klimat bywa ostry, ale skoro Kasia pisze, że -30 wytrzymuje, targany wiatrem, więc może się uda i u mnie? Pozdrawiam niedzielnie

Napewno moj klimat go nie oszczedza a rosnie sobie w najlepsze W tym roku kilka sztuk wysylam do Tarnowa ....Mysle ze warto zaryzykowac i dac mu szanse.
Luki 14:38, 12 sty 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Łukaszu, przychówek ci się trafił? Tak to nieraz bywa, ważne, żeby znaleźć chętnych. Poczytałam o Rubensie, że z jego zimowaniem różnie może być, a bardzo mi się podoba. U nas klimat bywa ostry, ale skoro Kasia pisze, że -30 wytrzymuje, targany wiatrem, więc może się uda i u mnie? Pozdrawiam niedzielnie

Ja w jednym źródle znalazłem informacje, że wytrzymuje mrozy tylko do -10, a wi innym miejscu, że do -20. Bądź tu mądry człowieku Zawsze warto zaryzykować.
No przychówek stanowczo ponad planowy, zakładałem trójeczke, ale sporo się pomyliłem.
Luki 14:40, 12 sty 2014

Kasiek napisał(a)

Pamietaj o silnej podporce bo tego po paru latach naprawde potrzebuja

Solidna drewniana kratka na ścianie, sam robiłem więc musi wytrzymać
Kasiek 14:40, 12 sty 2014

Dokladnie Lukasz, i na niektorych stronach pisza ze mozna ciac do 1 m a na innych ze nie
AgnieszkaW 14:40, 12 sty 2014

No więc ryzykujemy wiosną Rubensa?
malgorzata_s... 14:41, 12 sty 2014

Kasiek napisał(a)

Kilkadziesiat odmian montan? To rzeczywiscie jest w czym wybierac

Ogólnie powojników więc i te pewno są
Kasiek 14:45, 12 sty 2014

AgnieszkaW napisał(a)

Agnieszko , ja mysle ze warto sprobowac, dlatego wysylam na wiosne do kuzynki kilka sztuk Moglaby oczywiscie kupic je w Polsce ale....ja wole pewne zrodlo i zdrowe silne rosliny...W necie widzialam kilka ,, Rubensow´´ ktore.....wcale Rubensami nie byly.....
monteverde 15:13, 12 sty 2014

Luki napisał(a)
Tym bardziej zaryzykuje, a miejsce mam nawet dość osłonięte więc powinien dobrze rosnąć

Łukaszek to jak u Ciebie ładnie będzie rósł to i ja w niego zainwestuję, u mnie nie ma miejsc osłoniętych
Luki 16:01, 12 sty 2014

AgnieszkaW napisał(a)

Ryzykujemy