Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

zawitka 21:53, 15 sty 2014

Witaj Lukasz ---jak zwiedzałam Twój ogród i gdzieś wyczytałam że nie lubią Cię rh a mnie chyba nie lubią zurawki psia noga ---jeśli to nie tajemnica powiedz co robisz że są takie piękne --zazdraszczam i nie ukrywam że bardzo /ale pozytywnie /W tym roku rozsadzałam kilka odmian jedne lepsze drugie słabsze a inne padły całkiem Ale nie martw się nie ty jeden nie masz pomysła - ja tyż na jedną rabatę
Luki 22:03, 15 sty 2014

Rh troszke u mnie kaprysiły. Mam od 5 lat niektóre i cały czas chorowały, póżniej nie kwitły, przymrozki nisczyły kwiaty, że konkretnego kwitnienia doczekałem się dopiero w zeszłym roku

Żurawki... temat rzeka Mam w ogrodzie piaski 6 klasy co nie sprzyja zatrzymywaniu wody, a urodzajność pozostawia wiiiele do życzenia, ale nie takie problemy można pominąć.
Każdą żurawke sadze do dołka raz większego od doniczki z mieszanką kompostu, ziemi z worka i ogrodowej w proporcji 1:1:1 staram się utrzymywać zawsze wilgotne podłoże i nawoże 2 razy w roku czym popadnie, jak mi się przypomni nawoże więcej razy Ważne z roślinami trzeba rozmawiać a jak nie chcą rosnąć to pogrozić łopatą Kiedyś tak pogroziłem jednemu rh, że w kolejnym roku nie było gałązki bez kwiatka
monteverde 22:12, 15 sty 2014

A wiesz Łukasz, że z tym grożeniem to prawda, rósł u mnie żylistek Strawberry w trawniku kilka lat i mial kilka kwiatków, podeszłam do niego i mówię jak w tym roku nie zakwitniesz porządnie łopata się toba zajmie i zobacz jak zakwitł , zdjęcie 2013
a to cały krzak w pełnej okazałości
Luki 22:26, 15 sty 2014

A niby te rośliny czasem takie nieposłuszne niemowy, ale jak łopatą pogrozisz.... łopata to najlepsza dyplomacja w ogrodzie a żylistek rzeczywiście cudownie zakwitł
malgorzata_s... 22:29, 15 sty 2014

Łukaszu a co powiesz o żurawkach fire chief. Też mi się strasznie podobają Dadzą radę w pełnym słońcu?
Luki 22:42, 15 sty 2014

Fire cheff rośnie u mnie w słońcu, ale jak do tej pory jest dość kapryśna, znam też kilka osób o podobnych doświadczeniach, ale widziałem też łądnie rosnące. Osobiście nie jestem wielkim jej zwolennikiem Mam też Fire alarm, a raczej już chyba miałem. Kolor piękny, ale nie wytrzymała tej pogody, ale bardzo prawdopodobnie przyczyną jest fakt, że dostałem ją jako mikroskopijna sadzonka, na którą była skłądana reklamacja.
malgorzata_s... 22:48, 15 sty 2014

A kolorystycznie bardzo się różnią od Cherry Cola które mi poleciłeś ? Bo fotki mogą przekłamywać.
zawitka 08:11, 16 sty 2014

Łukasz dziękuję za instrukcje a z tą łopatą to najprawdziwsza prawda tak miałam z czereśnią tylko waliłam kijem po pniaku tak robił mój Teść ..No to i ja dam na wiosne im luksusu potem papu a jak nie to wynoch z ogrodu ha ha Dzięki .Pozdrawiam Ciebie i Anię ;dLecę pooglądać Twojecuda
zawitka 08:51, 16 sty 2014

No to bedę dogadzać swoim żórawkom na wiosnę ;dreszta odpowiedzi u mnie
Pszczelarnia 08:57, 16 sty 2014

Łukaszu, czy ż. 'Berry Smoothie' to dobry wybór na miejsce cieniste / żyzne / wystarczająco wilgotne?