Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Luki 11:37, 16 sty 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
A kolorystycznie bardzo się różnią od Cherry Cola które mi poleciłeś ? Bo fotki mogą przekłamywać.

Różnia się przedewszystkim fakturą i kształtem liści. U Cherry Cola liście są bardziej okrągłe i matowe, młode listki są intensywnie czerwone i w słońcu ładnie się wybarwiają, a starsze liście nie mają tendencji do nadmiernego blaknięcia. U Fire Chef liście są również mocno czerwone, ale bardziej postrzępione i troszke błyszczące, starsze liście na słońcu lubią blaknąć. Zobaczę jeszcze wiosną jak się zachowa w tym roku
Luki 11:46, 16 sty 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Łukaszu, czy ż. 'Berry Smoothie' to dobry wybór na miejsce cieniste / żyzne / wystarczająco wilgotne?

Berry Smothie ładnie rośnie na każdym stanowisku, a jak jeszcze będzie rosnąć na żyznym i wilgotnym stanowisku to szybko utworzy dużą i ładną kępe. Wybarwienei może się troszke różnić i najbardziej intensywne będzie do lipca, później będzie łagodniejsze
zawitka 14:50, 16 sty 2014

Łukasz bardzo dziękuję za nauki Mam zapisane jakie kupiłam ale która jest która to niestety do wiosny ale u siebie zapiszę Gratulki za wiadomości
malgorzata_s... 18:30, 16 sty 2014

Luki napisał(a)

Różnia się przedewszystkim fakturą i kształtem liści. U Cherry Cola liście są bardziej okrągłe i matowe, młode listki są intensywnie czerwone i w słońcu ładnie się wybarwiają, a starsze liście nie mają tendencji do nadmiernego blaknięcia. U Fire Chef liście są również mocno czerwone, ale bardziej postrzępione i troszke błyszczące, starsze liście na słońcu lubią blaknąć. Zobaczę jeszcze wiosną jak się zachowa w tym roku

Bardzo ci dziękuję za wyczerpującą odpowiedź Niesamowity jesteś tak je rozróżniać.Podziwiam
gaga 11:06, 17 sty 2014

Kopalnia wiedzy,śliczne kwiaty i co by tu jeszcze dodać ? piękny ogród ;
Luki 20:12, 17 sty 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Bardzo ci dziękuję za wyczerpującą odpowiedź Niesamowity jesteś tak je rozróżniać.Podziwiam

Cieszę się, że mogłem w jakiś sposób pomóc
gaga napisał(a)
Kopalnia wiedzy,śliczne kwiaty i co by tu jeszcze dodać ? piękny ogród ;

Bardzo mi miło
Luki 20:30, 17 sty 2014

Jak się ma sypać to hurtem... szkoda, że tak późno wyszło szydło z worka, a raczej beznadziejny promotor...
Doczytałem, że dzisiaj żółty dzień

malgorzata_s... 20:36, 17 sty 2014

Luki ja do promotorów też szczęścia nie miałam Dasz radę przecież to ty piszesz nie on
Liliowiec zachwycający Pozdrawiam.
Luki 20:40, 17 sty 2014

Liliowiec dziękuje Szkoda tylko, że temat został mi narzucony i niestety nie radzę sobie całkowicie....
malgorzata_s... 20:46, 17 sty 2014

Luki napisał(a)
Liliowiec dziękuje Szkoda tylko, że temat został mi narzucony i niestety nie radzę sobie całkowicie....

Tak przeważnie jest jak się doktoryzują albo piszą jakąś publikację, to studentów w tematy sobie potrzebne wrabiają Dasz radę Teraz się wydaje że nie dasz rady ale jak bibliografię zbierzesz to pójdzie Zdolny i ambitny jesteś to poradzisz, choć przykro mi że nie możesz mieć tematu który cię interesuje