Gosiu moja trzmielina miała na prawde bardzo trudne życie i gdybym o nią dbał lepiej taki efekt jak dzisiaj osiągnąłbym co najmniej 2 lata szybciej
Violu żywopłotu posadzonego raczej nie pokaże bo jest na tyłach działki nie nadających się do pokazania i na dodatek ma zasłaniać krajobraz księżycowy działki mojej siostry, ale przecież najlebszy przykład żywopłotu grabowego mamy u Marzenki
Marto jak już napisałem Gosi moja trzmielina miała ciężkie życie i w niektorych sezonach nawet przycięta nie była, a po zimie 2011/12 straciła wszystkie liście i tylko moja mama ją uratowała bo ja już stałem z łopatą wbitą w ziemie... wypomina mi to do dzisiaj

Na dużą kule doczekasz się zatem o wiele szybciej niż ja.
Dla udowodnienia proszę dwa zdjęcia... pierwsze z 2010 drugie z 2013
Jak widać szału nie ma, ale po tegorocznej pielęgnacji wyszła na ludzi
Sebastian u mnie we wsi w szkółce leśnej

a gdy byłem wiosną powiedzielimy, że mają tylko sadzonki 10cm...ktoś chciał zataić cenne informacje.
Ja też myślałem nad wycięciem z nich czegoś ciekawego bo nadają się na to, ale miejsca by się sporo przydało. Na chwile obecną mam koncepcje na 3, aby wycinać na wzór Marzenkowych z przedpłocia.
Ewelino konkurs był i się skończył, kilka osób pogratulowało poza forum i to było miłe, nawet kilka przyszło zobaczyć.
Z samochodem bardzo się zdziwiłem, że czyste, ale od czasu wrocławskich bukszpanów woże rolke agro w bagażniku, żeby dobrze wyścielić bagażnika, a czasem całe wnętrze
Kostka jak dla mni niezastąpiona... jest jeszcze kilka wykończeń rabaty, ale tak drogich, że musiałbym wygrać w totka, a ewentualna zmiana wiązałaby się z jeszcze większymi kosztami

Rabaty muszę dokładnie przemyśleć bo zdecydowanie lepiej wyglądają większe zaplanowane z głową grupy roślin w pośpiechu zrobiłbym znowu zapewne bylinówke na której byłoby wszystko i nic