Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Spotkania » Spotkanie w Domu Działkowca, Warszawa

Spotkanie w Domu Działkowca, Warszawa

Debra 19:10, 08 wrz 2013

Anabell napisał(a)

Przedstawiam się w pomarańczowo- białym to Anabel - żywopłotki cisowe.
To moje pierwsze spotkanie z O. tak bardzo miłe, że zastanawiam się czy to nie sen.
Na rozmowy nie było czasu, tylko we śnie nie ma kiedy rozmawiać.
Pierwsze moje odczucie to prawie wszystkich znałam z innych śledzonych spotkań, to jest niesamowite wrażenie spotkania.

Krysiu! zauroczona Twoim wypieszczonym, wydmuchanym, zupełnie innym ogrodem.
Hania Leida dobrze określiła to perełka wśród ogrodów.

Przyjęcie zgotowałaś, aż wprawiło w zakłopotanie.
Pierożki ze skwareczką nie mogłam się oprzeć, bigosik wspaniały i wiele innych smakołyków.

Dziękuję Krysiu! Tobie jako gospodyni, działkowiczom za ogródki.

Dziękuję naszym fotoreporterkom robią to najlepiej: -
Danusia szefowa, Weronika, Gosia, Irenka, EwaG. Was nie może zabraknąć na żadnym spotkaniu.

Haniu Kochana, przepraszam, za szybko, za dużo wrażeń, mam nadzieję, że wkrótce coś zaplanujemy by się ponownie spotkac.
Dziękuję, że byłaś, dziękuję za Twoje powyższe, jakże miłe słowa, za niesamowite hosty - o matko, jak Ty to przytargałaś (NB już rosną, zdjęcia wkrótce u mnie

I zgadzam się - w ogóle nie było kiedy porozmawiać, aż mi wstyd z tego powodu, stąd nadzieja na szybkie, kolejne spotkanie w warszawskim gronie
Debra 19:15, 08 wrz 2013

Dzieki Haniu
Tu więc na pierwszym planie mamy od lewej Agnieszkę (Gagu), od prawej Hania (Żywopłotki cisowe), a w środku Anię (Kraania)

Debra 19:47, 08 wrz 2013

Leida napisał(a)
Ja tez jestem koza bo jadłam selera z pastą i smakował super.
Z przepisu zaraz skorzystam.

A tak na powaznie to bardzo dziekuje za zaproszenie. Co prawda zdecydowałam sie w ostatniej chwili ale była to swietna decyzja.

Krysiu, jak dla mnie jesteś mistrzynią organizacji. Wszystko perfekcyjnie przygotowane czekało na ogrodowiczan. Przekaski kusiły, ogrody pachniały i szalały kolorami, własciciele ogródków dzielili sie z nami wszystkim od porad począwszy a na plonach i nasionach skończywszy.
O uczcie nie wspomnę ( oj, z Irenka objadłysmy się tym bigosem i pierogami nieprzyzwoicie) bo jedzenie było przepyszne.

Jako gospodyni imprezy Krysia sprawdziła sie rewelacyjne. Jako drugi czy trzeci kuchcik zresztą też. Szkoda tylko, ze tak mało czasu było na to, żeby usiąść i porozmawiac. Ale chyba ogrodowiskowe spotkania mają to do siebie, że zawsze jest za mało czasu na wszystko.

Ogród Krysi to istna perełka wsród innych ogrodów. Widac obce wpływy. Inne spojrzenie na swiat. Zreszta Weronika bardzo ładnie pokazała jego klimat na swoich zdjeciach.

Wszyscy co nie byli a mogli byc niech żałują.

Dziekuje jeszcze raz ze mogłam tam być , spotkac sie z tymi fantstycznymi ludźmi i zobaczyc jak inni poswiecają właściwie cały swój wolny czas na cos co przynosi im niesamowitą frajde.

Pozdrowienia dla wszystkich działkowców i podziekowania dla tych, którzy zaangażowali sie w przygotowanie tego wszystkiego

Haniu, dziękuję że zdecydowałaś się być i byłaś

Doceniam każde słowo z Twojego posta

Organizacja imprez to moja pasja, zawód, powołanie... Ostatnia, jaką zorganizowałam jeszcze zawodowo, była na 2500 osób
Cieszę się, że i tym razem nie zawiodłam, wedle Twoich słów

A działkowicze sa jakby w innym świecie od wczoraj. nagle zobaczyli siebie i swoje ogrody w inny sposób.

Już pisałam, ale napiszę raz jeszcze; Ogrodowisko i część Ogrodowiczan sprawia cuda
Oby to się rozprzestrzeniało .....

Pozdrawiam Haniu. Jesteś niezwykle łagodną i ciepłą osobą, emanujesz spokojem i urodą
Anabell 19:49, 08 wrz 2013

W środku przemiła Kraania - Ania Ogród w lesie.
Debra 19:54, 08 wrz 2013

Anabell napisał(a)

Dzięki Haniu, już poprawiłam
kraania 20:15, 08 wrz 2013

Anabell napisał(a)

Dla uzupełnienia dodam Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi.

Debra bardzo dziekuję za zorganizowanie tego wspaniałego spotkania. Dla mnie spacer po ROD to przeniesie się do wspomnień sprzed wielu lat. A kolejne spotkanie Ogrodowiska potwierdzeniem wyjątkowości ludzi z tego forum.
Debra 20:20, 08 wrz 2013

kraania napisał(a)

Dla uzupełnienia dodam Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi.

Debra bardzo dziekuję za zorganizowanie tego wspaniałego spotkania. Dla mnie spacer po ROD to przeniesie się do wspomnień sprzed wielu lat. A kolejne spotkanie Ogrodowiska potwierdzeniem wyjątkowości ludzi z tego forum.

Aniu dziękuję, że dołączyłaś do nas. Tak, to Forum zrzesza ludzi wyjątkowych, a atmosfera, którą tworzy Danusia doceniając każdego, działa jak różdżka uzdrowiciela
Milka 20:28, 08 wrz 2013

Doczytałam
i muszę powiedzieć na samym wstępie, że aż mnie zatkało, jak zobaczyłam relację Danusi...nie będę kadzić, uprawiać wazeliny, ale muszę to napisać, Danusia to artystka, wrażliwa dusza, kurcze, jak można patrzeć i nie widzieć, Danusia widzi, uczę się...ale daleko mi do tego widzenia, być może nigdy nie zobaczę, ale chęci są
piękne, artystyczne i ciekawe spojrzenie na spotkanie...na wszystko
a samo spotkanie za sprawą Krysi i wszystkich innych osób, było smakowite i perfekcyjne

a to miejsce do biesiad u Krysi a na nim winogrona, doborowa literatura, oczywiście tematycznie związana z ogrodem
i taka refleksja mnie naszła, że ogrody działkowe maja przyszłośc, że to piękna idea
kraania 20:50, 08 wrz 2013

A to moja fotorelacja. Po wejściu do ROD zobaczyłyśmy grupę osób w jednym z ogródków. Okazał się nim ogródek Debry

kraania 20:58, 08 wrz 2013

Potem poszliśmy do Domu Działkowca

gdzie już kilka osób czekało

i zastawiony stół

Okazło się, że na spotkaniu były trzy Piaseczanki: od lewej Beta (nie pamietam nicka), w środku moja koleżanka Renata i Halinka (zawitka).