Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Starorzecze na górce

Starorzecze na górce

Marta7 18:22, 09 lip 2015

Cudowny jest Twój świat róż,a to zdjęcie z makami....a te różowiutkie.....no po prostu brak mi słów...
Pozdrawiam serdecznie
agatanowa 18:25, 09 lip 2015

eee_taam napisał(a)
takich zdjęcia to można godzinami oglądać
portrety wygladają dobrze ...ale szerokie kadry.... upchane wszystko tak sielsko kolorowo

niestety zdjecia robilam w biegu, nową puszką nie znajac ustawien i wyszlo, jak wyszlo - tak bez pracy głębią, mąż robi super, ale nie ma czasu
faktycznie szerokie ujecia pokazuja, jak jedno na drugim rosnie i ze wszystko wyglada srednio, balaganiarsko, ale wklejam, bo moze kiedys bede chciala i miala czas poprawiac, to bede wiedziala, gdzie co rosnie, no a za 20 lat porownac, jak bylo drzewiej
agatanowa 18:27, 09 lip 2015

Marta7 napisał(a)
Cudowny jest Twój świat róż,a to zdjęcie z makami....a te różowiutkie.....no po prostu brak mi słów...
Pozdrawiam serdecznie

Marta, wszystko samosiejki
rozowe mnie zaskoczyly, szkoda ze nie zebralam ziarenek, bo generalnie czerwony to nie moja bajka (no ale maki takie powinny byc)
Agatek 18:41, 09 lip 2015

Jestem zachwycona pięknie, sielsko, anielsko
agatanowa 19:31, 09 lip 2015

Kasya napisał(a)
Ślicznie
Sielsko i romantycznie
Ci to za ciemna roza z louisem ? I co to za granatowe coś wysokie w narożniku ? Przetacznik ?

bystre oczko, ciekawa bylam, czy ktos zapyta, widać, Kasiu, że organizujesz ogródek, wtedy o wszystko się pyta

po lewej ciemne to jest sadziec pomarszczony 'Chocolate', z Louisem połączona jest Tuscany:

Tuscany nie zachwyciła mnie również w drugim roku od zakupu (ale nie widziałam pełni jej kwitnienia, bo mnie nie było), choć było lepiej niz rok temu (3 kwiaty), może lepiej bedzie za rok:

Kasya 19:54, 09 lip 2015

A tuscany... Śliczna jest szkoda ze mało kwiatów
Ja teraz choruje na ten kolor

Sdziec poznaje bo mam taki
Chodziło mi o inna fotke
Jak się wchodzi przez bramę to w prawo, i w rogu z przodu takie wysokie ciemnoniebieskie...
inag 20:46, 09 lip 2015

Zakochałam się na zabój w Twoim ogrodzie! Piękny masz tem busz kwiatowy!
agatanowa 21:25, 09 lip 2015

Kasya napisał(a)
A tuscany... Śliczna jest szkoda ze mało kwiatów ....
Chodziło mi o inna fotke
Jak się wchodzi przez bramę to w prawo, i w rogu z przodu takie wysokie ciemnoniebieskie...

nie wiem, o co chodzi, a o ktorej fotce mowisz?

Tuscany miala w tym roku duzo kwiatów - jak sądzę po ilości paków (widać to na zdjęciu), ale nie widziałam pełni kwitnienia, przekwitała zanim wróciłam z wakacji, zastałam już zaschnięte na krzaku kwiaty, które pewnie słońce popaliło, była tych mumi spora ilość

porównanie pierwszych kwiatów Tuscany, które widziałam, z kwiatami Souvenir du Docteur Jamain wypada na korzyść tej drugiej, barwa również, rosną około 2 m od siebie, Tuscany w pełniejszym słońcu i może dlatego mniej atrakcyjna, poza tem kwitnienie środkowe może wyglądać lepiej niż to poczatkowe

Kasiek 22:27, 09 lip 2015

agatanowa napisał(a)

Kasiek, ja mam maly ogrodeczek, zanudze Was i tak w kolo pokazuje to samo
katalog chcialabym rowniez ale co mi po nim, jak mam mocno ciasno

Kasiu, a moge czyms podsadzic powojnik montane elizabete ? w znaczeniu innym powojnikiem? pytalam kiedys u Ciebie, ale nie moge znazezc odp.

Zanudzaj zanudzaj, lubie takie nudy

Mozesz podsadzic, ale musisz sie liczyc z tym, ze z biegiem czasu montana moze zagluszyc inny powojnik, moze zabierac mu wszystkie soki. To bardzo silny powojnik. Nie wiem czy ten drugi przezyje takiego sasiada
I za te odpowiedz poprosze o kilka fotek, a co, to tak w nagrode
agatanowa 22:51, 09 lip 2015

Kasiu, dziękuję za odpowiedź, jak się zdjęcia zgrają to coś bardziej aktualnego wrzucę, trochę potargał mi się ogródek podczas nieobecności, juz zupełnie taki nieuczesany