Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

Jagodaa 12:51, 15 mar 2017

Niby od kilku na plusie do 10st, czasem się spotyka 12st. No nie może spadać poniżej 0.
lojalna_ 13:09, 15 mar 2017

Mnie też martwi ten oprysk a widać już paki . A promanal tydzień za miedzianem .

Właśnie Olu cieląt rozplenice? Korci mnie bo bajzel robią
leon60 13:25, 15 mar 2017

nawigatorka napisał(a)
ale promanal to jak jest 12 stopni prawda? teraz czas miedzianowy.
i nas słonecznie ostatnio ale od jutra deszcz. nawozy rozsypię które zostały no i sadzenie cisów czeka mnie w deszczu

tak +/- 12
farta masz z pogodą, u mnie paskudnie, nawozów jeszcze żadnych nie sypię
leon60 13:25, 15 mar 2017

Jagodaa napisał(a)
Niby od kilku na plusie do 10st, czasem się spotyka 12st. No nie może spadać poniżej 0.

tak właśnie mniej więcej, choć jak pamiętam w zeszłym roku pryskałam chyba na 15st. i też dobrze było
leon60 13:26, 15 mar 2017

lojalna_ napisał(a)
Mnie też martwi ten oprysk a widać już paki . A promanal tydzień za miedzianem .

Właśnie Olu cieląt rozplenice? Korci mnie bo bajzel robią

Tydzień to chyba takie minimum ja miedzianem nie pryskam a z zeszłego roku mam Catane to świerki pospolite polecę jak pogoda się wyklaruje.

Nie cięłam rozplenic ani miskantów, planuję w piątek albo w przyszłym tygodniu dopiero. Jeszcze czas
Magda70 13:34, 15 mar 2017

nawigatorka napisał(a)
ale promanal to jak jest 12 stopni prawda? teraz czas miedzianowy.

dokładnie. Na promanal jeszcze za wczesnie. tydzien dwa jeszcze trzeba poczekać. U mnie temp nie przekracza jeszcze 10 stopni więc nie ma mowy o promanalu.
15:18, 15 mar 2017
melduje ze dzis pocielam rozplenice ...bo mnie wneriały

PS. nie przewiduje wzwiazku z tym zadnych kataklizmów ...choc miałam je wycinac wtedy co róze bede ciąc ...ale nie wytrzymłam psychcznie widoku na straszydła
Magda70 19:23, 15 mar 2017

eee_taam napisał(a)
melduje ze dzis pocielam rozplenice ...bo mnie wneriały

PS. nie przewiduje wzwiazku z tym zadnych kataklizmów ...choc miałam je wycinac wtedy co róze bede ciąc ...ale nie wytrzymłam psychcznie widoku na straszydła

i tak trzymać!!
Madzenka 21:25, 15 mar 2017

Promanal nalezy stosowac gdy nie ma przymrozków w nocy i temp w ciagu dnia ok 12. Takie warunki zalecane sa w necie
U nast takich temp nawet jeszcze nie ma , więc nie ma co panikować z opryskami
Teraz jest czas miedzianowy
beta 21:36, 15 mar 2017

Cześć ☺
Ola cielas już swoje hortki?
Bo zglupialam trochę. ..nie wiem na jaka wysokość ciąć. ..niektórzy tną prawie do zera....podpowiedz coś plis. ...pytam Ciebie bo te twoje hortki zawsze robią na mnie mega wrażenie. ...wyglądają na super przyviete...bo chyba Ci się nie pokladaly...jeśli się mylę to mnie popraw☺
Pozdr