Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli » Edycja postu

Moja codzienność - ogród Oli

Mixtoorka 19:11, 05 lut 2018

Olu, gratuluję pięknego Kwiatuszka! Z doświadczenia wiem, że Juleńki rosną pięknie! Ściskam
Sonka 19:39, 05 lut 2018

Gratuluję bezgranicznego szczęścia - małej Julci. Zagladam do Ciebie często, bo lubię wirtualnie Ciebie i to jak się zachowujesz jak organizujesz swój ogród i Twoj stosunek do nas, ogrodowiczan.
Ja też mam Julię, ale Ona ma już 34 lata i dwoje swoich córek.Julie, Julcie są wyjątkowe, nasza taka była od maleńkości, uporządkowana, pracowita, ambitna a tak w ogóle to matki pragną synów, ale to córki są ich ostoją w każdej sytuacji.Cieszę się razem z Wami z ogromnego szczęścia.
malkul 19:54, 05 lut 2018

OLAAAAAAAAA gratki po stokroć, nieziemska niespodzianka.

a tak wogóle to jak ci z ta rolą?
kitek81 20:37, 05 lut 2018

Słyszałam, że u Was sporo śniegu! U nas na razie nie ma, coś tam prószyło wieczorem, ale mam nadzieję, że białego puchu nie będzie!
Iwk4 21:22, 06 lut 2018

Olu, jak szybko rozrasta się Krater? Należy się bać rozłogów? Jak jest wysoki? Potrzebuję 3-4 sadzonki w rzędzie ładnego czegoś, np. miskanta, który mi oddzieli wjazd do garażu od kącika wypoczynkowego. Myślałam o:
Cisie
Kraterze
Gracilimusie
Silberspinne
Nie wiem, co wybrać.
Miejsca niewiele na szerokość, więc nie może to być nic ekspansywnego, wolałabym, by był to wyższy element. Może być kwitnący...
Co byś wybrała, doradziła, masz jakiś typ?
06:16, 07 lut 2018
Olu gratuluje serdecznie
leon60 09:37, 07 lut 2018

Karolina, Sonka, Gosia, Monika bardzooo dziękujemy

Gosiu jest cudnie !

Kasiu jak na luty przystało śniegu sporo i mrozi wczoraj w nocy -18, dziś -16 ale zupełnie mi to nie przeszkadza wiosna przyjdzie w swoim czasie a na razie mi się jakoś do niej nie spieszy
leon60 09:37, 07 lut 2018

Iwk4 napisał(a)
Olu, jak szybko rozrasta się Krater? Należy się bać rozłogów? Jak jest wysoki? Potrzebuję 3-4 sadzonki w rzędzie ładnego czegoś, np. miskanta, który mi oddzieli wjazd do garażu od kącika wypoczynkowego. Myślałam o:
Cisie
Kraterze
Gracilimusie
Silberspinne
Nie wiem, co wybrać.
Miejsca niewiele na szerokość, więc nie może to być nic ekspansywnego, wolałabym, by był to wyższy element. Może być kwitnący...
Co byś wybrała, doradziła, masz jakiś typ?

Iwonko pokaż to miejsce u siebie
Krater według mnie przyrasta szybko, dużo szybciej niż inne moje miskanty. Z niedużych kępek po dwóch sezonach szerokość u dołu to dobre 45cm.
Wysokość kępy ok. 130-140cm z kwiatostanem 150-160cm. Jeśli masz mało miejsca to nie wiem czy jest to dobry pomysł gdyż on rozkłada się bardzo na szerokość. Wybrałabym raczej coś bardziej pionowego a jeśli zależy Ci na osłonie całorocznej to ekran z cisa będzie najlepszym rozwiązaniem.

Sadzony co metr jak wszystkie miskanty u mnie
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3458-moja-codziennosc-ogrod-oli?page=1884
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3458-moja-codziennosc-ogrod-oli?page=1961
Mala_Mi 09:58, 07 lut 2018

Jak zwykle ominęły mnie najpiękniejsze zdjęcia ogrodowe ;( ;(

Taka super niespodzianka

Przyjdzie wiosna zapraszam do siebie .. muszę tego nowego kwiatuszka koniecznie zobaczyć A jak nie to sama się wproszę do Was

Wielkie GRATULACJE dla całej ogrodniczej rodzinki
anna_t 10:11, 07 lut 2018

Ola jak ty planujesz prowadzić swoje serby?puszczasz je wolno czy będziesz cięła? jaką szerokość masz dla nich zaplanowaną?
zerkniesz u mnie czy dobrze kombinuję z przesadzaniem zywopłotu?