Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Gabisia 00:06, 31 mar 2014

Obejrzałam wszystkie seriale w internecie i przyszłam poczytać gromy,
a tutaj…… nie było tak źle….
Mój śmiały coming out dot. żurawek spotkał się nawet ze zrozumieniem niektórych ogrodniczek))

Ufffff

Dobrej nocy kochane siostry i bracia ogrodowiskowi.
alinak 00:20, 31 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

Teściowa w zamian dostała cięcie lawend, obwódki bukszpanowej, róż, traw i horetnsji, dostala nowego rh, dwie azalie, obietnicę obwódki z trawek i dwóch kulek bukszpanowych. Ucięliśmy starą frsycje, ktora nie kwitła, M ogolil jałowca. Za miesiąc kolejna rewolucja u teściowej, na ktora juz sie cieszy, bo to teściowa zaraziła mnie miłością do bukszpanów i róz mój pierwszy ogródek to wlasnie kawałeczek ziemi u teściowej przed 21 laty

za tyle roboty to ja chyba też bym bukszpana oddała ...nie koffam ich aż tak bardzo ....toż to cała pielęgnacja będzie odwalona ...
Juzia 09:04, 31 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

Juzia te na zdjęciu to pissardi. Amanogawa jeszcze nie kwitnie (została tylko jedna i jest przesadzona) a czekam na kwitnienie kiku - shidare- te to są cudeńka

Ale one są płaczące tak? Te cudeńka?
Bo ja się zdecydowałam na wiśnię, ale się nie zdecydowałam na żadną konkretną. I myślę, że wybór będzie między Amanogawą i Kanzanem jednak...

Kurczę Pissardi też ładna

Nie umiem rozplanować u siebie drzew
nicol21 09:51, 31 mar 2014

Boskie te wiosenne nastroje u Ciebie!!! az sie chce posiedziec na tarasie z kawka. Choc poranki jeszcze chlodne sa....
bukszpan piekny i Ty swietnie przy nim wygladasz! pokazesz go z dalszej perspektywy i tego jak sie wplasowuje w krajobraz? czy moze czekassz az reszta roslin sie obudzi do zycia?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Syla 10:01, 31 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

M twierdzi , ze dzisiaj rano stado ptaków spłoszył z trawnika.... Czyżby po wertykulacji stołowały się pędrakami? Będę też używać bio-sugar ...

u siebie również wyciągnęłam wczoraj trzy brutalnie zamordowane żurawki .... pod nimi małe krewetki ... zgniotłam bez wyrzutów ..... zastanawiam się ciągle nad zastosowaniem nicieni
Mirka 10:05, 31 mar 2014

Marzenka piękna wiosna w twoim ogrodzie magnolie wisienki pikne Pozdrawiam z nowym tygodniem
Pszczelarnia 10:49, 31 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

Ania ja nie zyję.... Nadgarstek mi wysiadł od wykopywania opuchlaków... potem jazda do JG, potem akcja wykopwynia bukszpana, potem sadzenie dla tesciowej Rh i azali, oplewienie ogrodu, wieczorna impreza u znajomych, pobyt u mamy i zakupy dla mamy, akacja pakowania bujszpana, podróż do Wrocławia, sadzenie bukszpana, przesadzenie trzech powjnikow....podlanie wszystkiego, odkurzenie samochodu (to na szczęście M) a ja uprzątnęłam ziemię z podjazdu....

Mam tylko siły aby do Was zajrzeć,,,, dobrze że jutro idę do pracy to odpocznę...chyba dzisiaj nie musze ćwiczyć

Madżenno, to mamy podobnie. To jest tempo.
Wiśnie i wisienki cudne - dzięki za zdjęcia.
Mala_Mi 11:21, 31 mar 2014

Konstancja30 napisał(a)
Madżen nie musisz ćwiczyć ... jeszcze kilka minut temu byłam zdania, ze 2 dni weekendu do 5 dni pracy to mało fortunne rozwiązanie ale teraz sobie myslę, ze 3 dniowy weekend by Cię na amen zamęczył ... dzielna jesteś Madżen !!! a bukszpanik ... no bukszpanik jest taki mniam ...

Dobre Też tak sobie pomyślałam tylko mniej poetycko... ...
Mala_Mi 11:27, 31 mar 2014

A w kwestii żurawek... i krewetek.. warto kupić zdrowe żurawki i posadzić.. jak ma sie opuchlak gdzieś rozmnażać, to jak widać wybierze zawsze żurawkę, a zostawi resztę.. wiec to należy traktować jako wskaźnik posiadania tego draństwa w ogrodzie.. Żurawkę przeżyjemy, rozmnożymy, posadzimy i będzie, a jak sie osiedli tak idrań na rh, azalii, laurowiśni.. to juz pozamiatane .
Milka 14:14, 31 mar 2014

Było mnóstwo czytania, ale przeczytałam i obejrzałam...ten plan, jaki wykonałaś, coś niesamowitego, jestem pełna podziwu dla ciebie
Bukszpan super, zaoszczędziłaś 250 zł, bo takie u nas u Kulasa były

krewetki....2 żurawki bez korzonków wyciągnęłam, z tych co kupiłyśmy pod iglicą...te od Finki w doskonałej kondycji

kwitnienie wiśni i magnolii, jak to zachwyca, porządeczek u ciebie, aż miło się patrzy, ale kiedy go nie ma