Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Kindzia 08:47, 16 kwi 2014

Nie mogę na wsi...córka ma dyżur w szpitalu w niedzielę, nie mogę ich zostawić.

Uspokoiłaś mnie z tymi buczkami Już myślałam, że moje po prostu się nie przyjęły. Zresztą rachunek za nie od Kapiasa trzymam na wszelki wypadek. Głoś jak Twoje ruszą

Zrezygnowałam z Gospel, będzie Isabella Rossellini.
nicol21 09:17, 16 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)

Skoro rzodkiewkę się wysiewa to dlaczego nie sprzedają rozsad? Czy aż takie blondynkowate pytanie?

rzodkiewka rośnie tak szybko, żę pewnie by im urosła zanim by została sprzedana Siej! dasz radę. ja wczoraj wrzuciłam parę ziarenek w ziemie. ale nie w rządku ale w pasku o szerokosci ok 15cm [małe grabki]. zobaczymy co z tego wyrośnie! rzodkiewkę wymieszałam z koperkiem, bo przecież koperek taki drobniutki jest, plus go zerwę jak będzie mały
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
GabiK 10:24, 16 kwi 2014

Marzenko, dawno się nie odzywałam, ale próbuję czytać na bieżąco, z kwietniem jestem, nadrobić zimy chyba nie dam rady. I u siebie też próbuję być.

Ja z komentarzem odnośnie trawek do Ciebie i Agi Szsz.
Carex Golden Fountain jest godny polecenia, soczyście zielony i nie widać paska. Mam przy tarasie, teraz wszystko się przerosło, po urlopie będę porządki robić, to wtedy pokażę. W każdym razie drugą zimę pięknie przetrwał, tylko parę końcówek mu trzeba uciąć.
A Evergold, jak sama nazwa wskazuje, jest u mnie zielony z żółtym paskiem. Zielono-biały jest jego spot Everest. Może to masz?

Czekam, aż u Ciebie tulipany się rozhulają i łączę się w walce z opuchlakami. Połowę Żurawek mi pożarły. Ale żurawki są dzielne - w listopadzie wsadziłam je do ziemi bez korzeni praktycznie, po wyczyszczeniu resztek larw, prawie wszystkie przeżyły zimę, część puszcza listki, choć korzeni nadal nie ma, a część już się zakorzeniła, nie leży luzem na glebie, tylko się trzyma.
Milka 10:27, 16 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)

Dzisiaj w nocy ma być -3 zatem okryję hortensje ogrodowe bo zapowiada się obfite kwitnienie i szkoda by było stracić je w ciągu jednej nocy.

Aż mi trudno uwierzyć, że takie spadki będą, na razie na plusie, choć zimno, a od jutra już cieplej, oby tak się stało, nie dam radę okryć moich i tego się trzymamy Marzenko
aga_szsz 10:29, 16 kwi 2014

GabiK napisał(a)
Marzenko, dawno się nie odzywałam, ale próbuję czytać na bieżąco, z kwietniem jestem, nadrobić zimy chyba nie dam rady. I u siebie też próbuję być.

Carex Golden Fountain jest godny polecenia, soczyście zielony i nie widać paska. Mam przy tarasie, teraz wszystko się przerosło, po urlopie będę porządki robić, to wtedy pokażę. W każdym razie drugą zimę pięknie przetrwał, tylko parę końcówek mu trzeba uciąć.
A Evergold, jak sama nazwa wskazuje, jest u mnie zielony z żółtym paskiem. Zielono-biały jest jego spot Everest. Może to masz?

Czekam, aż u Ciebie tulipany się rozhulają i łączę się w walce z opuchlakami. Połowę Żurawek mi pożarły. Ale żurawki są dzielne - w listopadzie wsadziłam je do ziemi bez korzeni praktycznie, po wyczyszczeniu resztek larw, prawie wszystkie przeżyły zimę, część puszcza listki, choć korzeni nadal nie ma, a część już się zakorzeniła, nie leży luzem na glebie, tylko się trzyma.

To ja w imieniu swoim dziękuję za info...
Juzia 10:44, 16 kwi 2014

GabiK napisał(a)

Gold Fountains....jak sama nazwa wskazuje jest żółtawa. A dokładnie soczyście zielona z żółtymi brzegami.
To tak dla ścisłości...bo Aga jest wymagająca
GabiK 10:49, 16 kwi 2014

Juziu, chyba właśnie miała być soczysta? U mnie jest jasnozielona i ten pasek jest niezauważalny. Też chciałam mało pasiastą, bo przy pasiastej rośnie. Pokażę kiedyś na zdjęciu, bo z tymi kolorami różnie bywa.
Ja np. większość pokazywanych niebieskich kwiatów widzę jako fiolety.
aga_szsz 11:00, 16 kwi 2014

Juzia_G napisał(a)

Gold Fountains....jak sama nazwa wskazuje jest żółtawa. A dokładnie soczyście zielona z żółtymi brzegami.
To tak dla ścisłości...bo Aga jest wymagająca

Może nie wymagająca, co bardziej niezdecydowana
Na zdjęciach trawy wyglądają podobnie do siebie i tu problem, gdybym zobaczyła naocznie, to z pewnością bym wiedziała, którą brać
Dlatego porównuję wszystkie możliwe zdjęcia trawek, aby wypośrodkować

Jak się wkurzę, to zwykłą posieję
aga_szsz 11:02, 16 kwi 2014

GabiK napisał(a)
Juziu, chyba właśnie miała być soczysta? U mnie jest jasnozielona i ten pasek jest niezauważalny. Też chciałam mało pasiastą, bo przy pasiastej rośnie. Pokażę kiedyś na zdjęciu, bo z tymi kolorami różnie bywa.
Ja np. większość pokazywanych niebieskich kwiatów widzę jako fiolety.

Gabik, zrób proszę zdjęcie tej trawki i wrzuć u mnie, jak możesz... W necie wyglądała ładnie, ale wiadomo, rózne ujęcia, różne kolory.
Juzia 11:21, 16 kwi 2014

Aga to przyjedź do mnie i po problemie...