Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

gierczusia 20:37, 31 lip 2013

Za kilo optymizmu dla marudnisiów ( czytaj czasem dla mnie ) bardzo dziękuję ..

I tu czytam ,że na pergotendę się sadzisz ... Aa.. Jest piękna . .. Będę kibicować
gierczusia 20:42, 31 lip 2013

Konstancja30 napisał(a)
ja siem zastrzelę

Nie , nieeee , ja protestuję ...
bociek 20:50, 31 lip 2013

Swiete slowa. AMEN

I oby nasze cale spoleczenstwo zaczelo widziec to czego dostrzec zbyt czesto nie chce

Zawieruchy wspolczuje, wiem co to znaczy Najwazniejsze, ze obylo sie bez wiekszych strat.

Hortusie odrosna, niech Ciesza oczy w domu.

Sciskam Madzen i buziam siarczyscie
Sebek 21:18, 31 lip 2013

Marzena2007 napisał(a)

W nocy ? To chyba P na Kolację

Wiesz...internet nie zna pór dnia i roku Sebuśkam - i mam nadzieję, że podusie się znalazły...Szkoda by ich było....
Madzenka 22:04, 31 lip 2013

irena_milek napisał(a)
Marzenko, a ja twoje szable, które kupiłyśmy na giełdzie w styczniu?
Wobraź sobie, moje wypuściły kwiat, zaskoczona jestem totalnie zdjęcie u mnie, bo już możemy fota wstawić

Irenko też mam dwa kwiatki
Madzenka 22:06, 31 lip 2013

zbigniew_gazda napisał(a)
Marzenko gratuluję tak mądrego podejścia do sprawy naszego przejścia szybkiego przez życie. Pięknie pozdrawiam. A mówią że ci młodzi to lesery, narkomani, nieuki. A g... prawda.

Zbysiu kofam
Mnie chyba tak wczorajsza joga nastroiła Ale ja już nie młoda Młoda jest moja 20 letnia córka Ale żadne z powyższych stwierdzeń też do niej nie pasuje
A swoją drogą to ciekawe... moje ADHD joga wycisza a baaardzo spokojną koleżankę energetyzuje Cuda jakieś
aga_k 22:13, 31 lip 2013

Marzena2007 napisał(a)

Co nas nie zabije to nas wzmocni, wyświechtane ale jakże prawdziwe.
Pozowlę sobie na kilka słow komentarza...
Można biadolić, narzekać, raz ulewy i wichury, potem susza, albo niespodziewane gradobicie... Grzyb albo prędrak zeżre świeźo upolowane pochruszcze albo co gorsze wiele lat hodowane....nie można wkljać zdjęć, albo kasy brak...... za dużo roboty.... Za mało kasy alb za malo czasu bo za duźo roboty....
co będę biadolić, narzekać, pisać źe żle, że szkoda.....
Albo można przeżyc życie ze szkanką do polowy pełną (wypijmy za zdrowie ) albo płakać , że za mało do wypicia i tak do kóńca życia.....
Na prawdę smutno patrzyłam się dzisiaj na połamane hortensje incrediball i powywracane bukszpanowe donice..... ale przecież dom cały, posprzatane, horti w wazonie a trawa po nawozie i deszczu buja że ho ho...... W dobie nieszczęść, katastrof i bólu cieszmy się każdym dniem, w zdrowiu i spokoju.

I to nie poza , tak się po prostu łatwiej żyje Optymizmu nam wszystkim życzę i
ps. Sadzonki z pędów horti zrobiłam... Może dzieki tej nawałnicy wreszcie się nauczę horti ukorzeniać......

Pięknie to ujęłaś!
Proponuje wklejać powyższy tekst każdemu kto marudzi i biadoli!
Miłego wieczoru
Madzenka 22:14, 31 lip 2013

Ogrodowiczanie to optymiści Czasami ponarzekamy... ale krótko - do zakupu kolejnej nowej trawki.

Więc cieszę się, że lansujemy na forum optymizm

W ogrodzie nie widać już strat, tylko jedna horti się słabo podnosi. Wszystki poduchy skompletowane , ogród wielokrotnie deszczem podlany.

Na razie większych zmian w ogrodzie nie będzie. Powolutku poszczególne rabaty będą ewoluowały. Będzie bardziej trawkowo- różowo -niebiesko,tylko psuedoangielska bedzie poczochrana. Chyba stopniowo będę przesuwać w jeden róg ogrodu żółty kolor. ,
Na razie to ja mam w ogrodzie kwadraturę koła.... Zobaczcie....

Zmykam do Was

Kondzio 22:16, 31 lip 2013

śliczne zdjęcie cała ty buziam
Madzenka 22:19, 31 lip 2013

anna_studio napisał(a)

...chcę...muszę tylko opracować jakiś plan....
A z konsekwencją u mnie nie najlepiej....najlepiej jeszcze wychodzi mi ta w ogrodzie

Załatwiłam się trochę....mam mnóstwo doniczek.....
i teraz nic tylko latam...ciągle z konewką...brzydnie mi to....

Ja też konewki mam dość. Mam 20 donic z jednorocznymi i bukszpanami.... do tego 6 bambusów... gdy zaczynam podlewać to czas ucieka nie wiem gdzie.... Biegnę do Ciebie z pytaniem