Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Anita1978 07:16, 20 maj 2014

Widzę, ze i ty włączysz z robactwem! Chyba duzo tego będzie w tym roku po łagodnej zimie.....ale i wiosna deszczowa, więc i chorób grzybowych mozna się spodziewać.....jak nie urok to s.....a!
U nas dzisiaj chyba będzie upalnie! Czego i tobię życzę
Mala_Mi 10:21, 20 maj 2014

Potwierdzam .. jak nie urok to.....
obrazki obejrzałam z miła chęcią, chociaż deszczowa piosenka wywołała niezbyt przyjemne uczucie.. ale od wczoraj jest ładnie.. wreszcie łądnie..... tak brzydkiej pogody w maju to chyba nigdy nie było.
Raport przeczytałam .... oj życie... cieszmy sie wiec każdą chwilą..
makkasia 10:58, 20 maj 2014

Cieszę się, ze walkę z opuchlakami wygrywasz. Obrazki z perspektywy Julii dają mi możliwość nacieszenia oczu
Raport zasmucił mnie, ale trzeba mieć nadzieję Madżen, dzisiaj będzie pięknie, słonecznie, życzę dobrego dnia
Kindzia 11:04, 20 maj 2014

To znaczy, że mnie się coś popapierniczyło...wydawało mi się, że u Ciebie czytałam o zgnitych buchanani...

Ciekawe czy oprysk Amistarem u mnie zapobiegł...zaraz w niedzielę pryskałam róże, floksy, ostróżki.

I melduję, że po zastosowaniu, już dwukrotnym, polecanym przez Ciebie papu dla magnolki liści ma jak głupia...w lipcu jeszcze raz sypnę na kwiat Oby
Agnieszka_B 16:12, 20 maj 2014

Kindzia napisał(a)
To znaczy, że mnie się coś popapierniczyło...wydawało mi się, że u Ciebie czytałam o zgnitych buchanani...

Ciekawe czy oprysk Amistarem u mnie zapobiegł...zaraz w niedzielę pryskałam róże, floksy, ostróżki.

I melduję, że po zastosowaniu, już dwukrotnym, polecanym przez Ciebie papu dla magnolki liści ma jak głupia...w lipcu jeszcze raz sypnę na kwiat Oby

Zdradzcie dziewczyny jakie to papu należy magnoliom dawać. Od niedawna mam dwie i się ich ucze dopiero.
Madzenka 18:36, 20 maj 2014

Aguś polecam szczególnie zabiedzonym magnoliom nawóz Agrecol do Magnolii w pudełkach
Zabiedzone magnolie nawozić 3 x w sezonie i z pewnoscią zakwitna, testowalam na moich.
WilczaGora 18:37, 20 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)
Aguś polecam szczególnie zabiedzonym magnoliom nawóz Agrecol do Magnolii w pudełkach
Zabiedzone magnolie nawozić 3 x w sezonie i z pewnoscią zakwitna, testowalam na moich.

z tej rady to i ja skorzystam bo moje magnolie to w tym roku były marniutkie...oj marniutkie
Madzenka 18:38, 20 maj 2014

Kindzia napisał(a)

No cos. Ci się pokićkalo mi się często miesza gdzie i co czytałam, ważne że pamietasz co czytasz a nie u kogo.
Amistar u mnie poszedl na magnolie, hortensje, bukszpany, wiśnie oszdobne, zabrakło na rh i wiele innych roślin... Mam inne środki na grzyba , za tydzień żrobię nimi oprysk.
A w czwartek muszę prysnąć calypso bo mi gąsienice zjadają lisciaste... I ten ciągle zainfekowany mszycami buk...
Madzenka 18:38, 20 maj 2014

WilczaGora napisał(a)

z tej rady to i ja skorzystam bo moje magnolie to w tym roku były marniutkie...oj marniutkie

Teraz ostatni gwizdek na drugie nawożenie
Madzenka 18:40, 20 maj 2014

makkasia napisał(a)
Cieszę się, ze walkę z opuchlakami wygrywasz. Obrazki z perspektywy Julii dają mi możliwość nacieszenia oczu
Raport zasmucił mnie, ale trzeba mieć nadzieję Madżen, dzisiaj będzie pięknie, słonecznie, życzę dobrego dnia

Kiedyś też będę z tej perspektywy ogród oglądać To chyba najpiekniejsze chwilę? Patrzę na Małą Mi i widzę szczęście. Chyba nigdy nie przypuszczałam, że takie uczucia babcine sie pojawią u mnie ...

Oj kończę to gadanie bo córka się szybciej postara o takie uczucia niż myśle....