Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Konstancja30 22:16, 16 cze 2014

ciachasz czytam ... dobrze, że troszkę obrazków wstawiłaś na czas ciachania bo som uzależnieni ...

róża z nową tojeścią tworzy obrazek, który cieszy oko ...

wspomniane budleje (pamiętasz nazwę ?) bardzo mnie interesują ... tzn ile sadziłaś na metr (bieżący ... ) ... rok temu zakochałam się w nich u Ciebie ... ten kolor i stada motyli ... i uginające się pod nimi gałązki ... niczym w bajce ...

graby można ciachać ... Madżenka podchodzę do tego jak do jeża ale ciąć to ciąć ... będziem dzielna

Bogdzia 22:40, 16 cze 2014

Dzięki za zdjecia , pięknie Twój ogród wygląda ale pracy chyba Ci w nim nie brakuje szczególnie przy strzyżeniach drzew i bukszpanów. Pozdrówka.
malkul 22:50, 16 cze 2014

ciachasz kochana Marzena nożycoręka

Piekna blondyneczka biegająca z nozycami

dobrze że jesteś marzenko bo jak tu zaglądam tona 100% niczego nei przegapię, żadnych prac nie pominę, jesteś wzorem dla nas wielu
Madzenka 06:48, 17 cze 2014

Iwk4 napisał(a)
Witaj Madżenko. wracam co chwilę do twojego ogrodu, podglądm, podczytuję, pora w końcu się przywitać. Masz piękny ogród, taki geometryczny. Bardzo mi się podoba, choć moje skłonności powędrowały raczej za obłymi kształtami i kołami. Więc mój ogródek różni się od twojego. Ale podziwiam twoje nasadzenia i zastanawiam się, kiedy ty masz czas na przycinanie wszystkiego? Pozdrawiam, zaznaczam wątek.

Witaj Iwonko
Mi sie również podobają obłości. Bryła domu wymusiła jednak kwadratowe rabaty i jestem z tego bardzo zadowolona. Dla geometrii do kwadratów dodaję stale kulki
Czasu dużo nie mam, gdybym tego nie lubiła pewnie byłoby to dla mnie udręką. Ale że jestem nożycoręka to mnie cięcie relaksuje
Madzenka 06:51, 17 cze 2014

Donia72 napisał(a)
Witaj Marzenko Dziewczyny dały mi linka do Ciebie o problemie z żurawkami. Czy już pozbyłaś się tego paskuda robala? U mnie też coś dzieje się z moimi i tak do końca nie wiem co im jest. W korzeniach nic nie znalazłam oprócz kuleczek żółtych.

Donia z pewnością masz opuchlaki. Przeczytaj wątek Opuchlaki na naszym forum, tam jest kompendium wiedzy i zmagań się z tymi robalami.
W ubiegłym roku stosowałam Dursban ale nie prawidłowo. (W zbyt wysokiej temp) W tym roku zastosowalam nicienie, teraz będę lać wywarem z wrotyczy a póznym latem powtórzę nicieniami. Boje się tej cięzkiej chemi... Jeśli jednak latem znów będzie inwazja to się nie będę przed nią wzbraniać
Madzenka 06:53, 17 cze 2014

Konstancja30 napisał(a)
ciachasz czytam ... dobrze, że troszkę obrazków wstawiłaś na czas ciachania bo som uzależnieni ...

róża z nową tojeścią tworzy obrazek, który cieszy oko ...

wspomniane budleje (pamiętasz nazwę ?) bardzo mnie interesują ... tzn ile sadziłaś na metr (bieżący ... ) ... rok temu zakochałam się w nich u Ciebie ... ten kolor i stada motyli ... i uginające się pod nimi gałązki ... niczym w bajce ...

graby można ciachać ... Madżenka podchodzę do tego jak do jeża ale ciąć to ciąć ... będziem dzielna

Ciacham, już niemal finał, dzisiaj powinnam skończyć za 1,5 miesiaca powtórka
Madzenka 06:54, 17 cze 2014

Bogdzia napisał(a)
Dzięki za zdjecia , pięknie Twój ogród wygląda ale pracy chyba Ci w nim nie brakuje szczególnie przy strzyżeniach drzew i bukszpanów. Pozdrówka.

Na szczęście Bogdziu sprawia mi to radość. Jeśli kiedyś sił lub zdrowia zabraknie posadzę rośliny nie wymagające ciachania
Madzenka 06:55, 17 cze 2014

malkul napisał(a)
ciachasz kochana Marzena nożycoręka

Piekna blondyneczka biegająca z nozycami

dobrze że jesteś marzenko bo jak tu zaglądam tona 100% niczego nei przegapię, żadnych prac nie pominę, jesteś wzorem dla nas wielu

Kokoszko wiesz lubię to nasze wzajemne motywowanie, rzucanie się na roślinki, zmienianie ogrodow, doradzanie Fajnie mi tu z Wami!

Mam 10 seslerii i nie wiem gdzie posadzić.... Doradzisz?
AgnieszkaW 08:04, 17 cze 2014

Rośliny nie wymagające ciachania - są takie? Ja takich raczej nie znam Jaką masz seslerię? Ja mam seslerię nitida, w pierwszym roku po posadzeniu była nie za ciekawa, teraz jest super i bardzo wcześnie kwitnie - na razie kwitnie nadal...
AlicyaLK 09:14, 17 cze 2014

Marzenko, ja tu do Ciebie czesto zaglądam, ale zwykle to co pokazujesz zapiera mi dech w piersi, odbiera mowę i zmysły. Potem przez dwa dni spać nie mogę, jeść nie mogę tylko myślę o Twoim ogrodzie tak wiec i tym razem nie napiszę, że jest cudowny, bo to wiesz, że jestes wzorem do naśladowania b to też wiesz, tak wiec mogę tylko prosić, żebyś nadal nam pokazywała te wspaniałości.