Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 18:44, 18 cze 2014

atena35 napisał(a)
Tu zawsze się czegoś nauczę.
Dzisiejsza nauka - potasem w bukszpany (brązowiejące)
Dziękuję

Albo nawozem pod magnolie i róże, druga dawka

anula_wn napisał(a)
Madzen, ja się powtarzać nie będę, bo nudne to, ale wiesz, że Twój ogród uwielbiam !
i Cię uwielbiam za pracowitość i wiedzę i Tytuska uwielbiam też, choć piesów nie lubię
i zaprosić przyszłam na sushi ! przyjedziesz do mnie to polubisz
buziak na słoneczny dzień!

Ania aż się boję tego sushi bo ja bleeee , mam uraz z przedszkola do śledzi i ryb.... Do tej pory pamietam śledzia do ziemniakow.... Toleruje tylko smażone......ale skoro zapraszasz to muszę cos wymyślić
buziaki zostawiam

irena_milek napisał(a)
U Sebka doczytałam, finał cięcia i odpoczynek, ciekawa jestem czy wytrzymasz

Wytrzymam bo mnie nie będzie... Bo zawodowo i prywatnie zrobię dystans jak do dwukrotna podróż do Rzymu samochodem.... I to nie dla przyjemnosci ale z wdzięczności i rozsądku....
Pszczelarnia napisał(a)
Za pracowitość. I wiedzę. Jak echo powtórzę. We wtorek do odebrania będzie towar od Małej Mi. Zostawię w oznaczonym miejscu.

Przykład biorę z. Ciebie. Kochana z góry dziękuję
WilczaGora napisał(a)
dziewczyny ale Wy jesteście terminowe
podziwiam i oświadczam że ja nie nadążam za Wami ani trochę

"zajechana" Wilczyca

Wilczyca masakra mnie czeka od jutra do połowy następnego tygodnia. Masakra pilą teksańską.....

Margarete napisał(a)
Nie nadążam za wami, jak wy macie czas i na ogrody ...tyle sie w nich dzieje i na na forum..........ja wracam padnieta późno i zaraz mi sie robia zaległości albo w domu albo w ogrodzie albo w waszych wątkach na forum.........

Za zdjęcia twojego ogrodu w tak dużej ilości dziekuje,to sama przyjemność rozkoszowac sie nimi po kilka razy i wracać do nich.masz ślicznie

Dzieki za info o podporach.

Miłego weekendu zycze choc u nas ma padac, z resztą ja w piątek i tak pracuje.
Ale za to mam od jutra gości w domu (dzieciaki) więc bedziemy działac ogrodowo w rozumieniu rlaksu, piłki, namiociku dla wnusi, hustawki ogrodowej, grila etc...a nie pracy ....... już sie ciesze na ich przyjazd.

Małgosiu w ten weekend zwolnie, zdazysz za mną
ewakatowice napisał(a)
może w okolicach Wrocławia dłuższy dzień albo Marzenka to nie człowiek a robot -???

Czekam na instruktaż cięcia bukszpanów
w wolnym czasie zaglądam do Ciebie, czytam i jak się cieszę jak są zdjęcia

Wszyscy czekają na szablony a ja nie mam czasu sie w to pobawić. Ten weekend też nie... Więc zobaczę , bo mam jednego wielkiego poczochranego w donicy, może w następny weekend go pociacham?

malgorzata_szewczyk napisał(a)
No proszę już pociachane?? Ja też się cieszę ze są nowe fotki Uwielbiam je oglądać Buziam

Nie wiem kiedy będą fotki, może dam radę jutro zrobić

Konstancja30 napisał(a)
Madżen zastanawiałam się czy doliczę do 10 (dni np ) od pokazania tego purpurowego cudu Robaczka ... nie doliczyłam ... i niniejszym występuje w roli adwokata Leo w odcieniu red ... absolutnie zostaw jego miejsce do jesieni bo warto ...

wygooglałam purpurową damę ... no opieranie siem nie miało sensu ))))

Iza ja doczytałam że Leo red to gorsza kopie Twojego Leo. Wiec dumam czy mam kupic red czy po prostu zwykłego. Chyba się skuszę na twą wersje. Nie martw się na leonardo mam jeszcze miejsce , wymyślone purpurowe bedą tam gdzie blade róźe a dla Leonarda musi byc indwyidualne miejsce

Purpurowy cud Robaczka to z pewnością nie pokaże urody za 10 dni, trzeba poczekać z rok na jego krasę a pęłną urodę ze dwa lata...
JulkAd 22:58, 18 cze 2014

No czytam, że choróbsko różane Cię dopadło...czekam, aż się rozwinie....co i tak nic nie zmieni, bo i tak już zarażasz
Anita1978 23:01, 18 cze 2014

I ciebie zaraza różana dopadła!
W strzyżeniu roslin wszelakich jesteś mistrzynią!
Rench 23:16, 18 cze 2014

Ło matko,jakie idealne cięcie !
Słonecznego weekendu życzę
Kindzia 06:52, 19 cze 2014

Masz sporo austinek...masz może Williama Morrisa? To jest moja choroba...

Miłego weekendu Marzenko
polinka 07:34, 19 cze 2014

Marzen życzę trochę oddechu w ten weekend
Ewa 07:52, 19 cze 2014

Madżen dzięki za wszelkie rady....

Ewa 08:01, 19 cze 2014

Marzenko,a jak bukszpany u Ciebie po cięciu wyglądają, chorują trochę, czy są zdrowe zielone?
Madzenka 09:27, 19 cze 2014

Ewa napisał(a)
Marzenko,a jak bukszpany u Ciebie po cięciu wyglądają, chorują trochę, czy są zdrowe zielone?

Ewo pisalam już wcześniej, przycięte w te największe upały przypalilo czubki, cięte w pozostałe dni są ładne. Ale dwa tygodnie i wszystkie będą ładne, wystarczy podlewać
Madzenka 09:30, 19 cze 2014

Dziewczęta na zarazę różaną cierpię od zawsze. Wiele róż zostawiłam w moim malutkim starym ogródku. Dawniej kupowalam bez zastanawiania się nad kolorem i pokrojem, teraz czytam o różach, jakie mają walorry, wady, myślę o kolorach tylko jedna róża mi w tym roku choruje, którą przesadzałam wiosną. Zatem zachęcam wszystkich niezdecydowanych do posiadania roż.
Większe problemy mam z bukami, wczraj na nowych przyrostach znów mszycę widziałam, a róze czyste...