Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Rench 02:53, 19 lip 2014

Udanego urlopowania
Milka 05:48, 19 lip 2014

A tak miałam chęć na tojeść...będe wymyślac, coś innego patrzę na foty i te graby od ulicy niesamowicie zyskały na objętości
Chyba juz mam ciut tepe ostrza w nozycach, ale to można wyminic
Danutka 07:38, 19 lip 2014

Konstancja30 napisał(a)
Danuś ... stawiam na rodgersję ... ...

Iza my musimy mieć tą roślinę !!!
Madzenka 10:08, 19 lip 2014

Olu - ja lubię bardzo te rabaty bukszpanowo- trawiaste. Chyba to wynika z tego, że przez caly rok są piękne.

Iza - rewolucje bendą Masz to u mnie jak banku. Nie przywyczajaj się do wygladu żadnej z rabat. Mam Anulkowe biale dzioby rownie z w moim ogrodzie i liczę że się szybko rozrosną

Danusiu ja uważnie słucham kaźdej Twojej rady, nawet rzuconej mimochodem
Toejści u mnie niemal nie widać, miałam nadzieję, że za rok poszaleje ale skoro trzeba się z nią rozsatać to tak będzie

Łosiu - chyba zostawię część carexów. Ale troszkę je przerzedzę. Sama nie wiem, jesienią je chyba wykopie, Mam jeszcze chwile na myślenie. Jerzminaka.... Jak ja moge jej nie mieć? No jak?

Danutka - ta roślinka to rodgersja kasztanowcolistna. Jest piekna ale ma kilka ale.... Gdy jest palące słońce to w jeden dzień przypala jej liście.... Przymrozki majowe ją zabijaja i potem trzeba czekać aż się zregeneruje. Dlatego warto ją sadzić w cienistych i zacisznych miejscach a wtedy pokaże swą urodę. Trawek szukam wszędzie u nas również nie jest o nie tak łatwo. Warto odwiedzać kiermasze ogrodnicze i targi oraz obi.....

Ania Kulka - ja odpoczywam, wczoraj troszke poszlalam po wątkach ale dzisiaj znów zniknę na dlugo Widzialam Twój raj, zachwycił mnie.

Milka - graby w tym roku zaczęły wreszcie przyrastać, to fastigaty więc takie skore do wzrostu nie były. Za domem stożki dopiero w trzecim roku ostro ruszyły.

Bogdzia - rewolucję sie chyba nie skończą bo mam mały ogród a lista chciejstw bardzo duża. Na dodatek uwielbiam zmiany

Rench - nie dziekuję, wypoczywam
Sonka 13:43, 19 lip 2014

Madżenko, czy u Ciebie na Annabell żerują chrząszcze? U mnie jest ich sporo a ja codziennie je zbieram, mam słoik na miejscu i co podchodzę to są nowe. Na innych hortensjach nie żerują, a tu wygryzaję płatki i zostawiają brzydkie ślady na pomponie. Annabel pachnie jak kwiat dzikiego bzu i to chyba ich wabi.
polinka 14:07, 19 lip 2014

Ze mnie tez taka zmienna istota W maju posadziłam przetacznik i proso za limkami a teraz już koncepcja się zmieniła Ale chyba o to chodzi w tym ogródkowaniu...

Przyjemnego odpoczynku
Mala_Mi 09:10, 20 lip 2014

Gardenarium napisał(a)
Stwierdziłam, że moje wtrancanie się u Ciebie, tak mimochodem, od niechcenia robi dobrą robotę Ty umiesz zareagować w czas Marzeniu Rezygnuję chyba z tojeści, mam już w zanadrzu pewne typy

Mnie też nie powaliła na kolana... daję szansę do przyszłego roku
Madzenka 09:21, 20 lip 2014

Sonka napisał(a)
Madżenko, czy u Ciebie na Annabell żerują chrząszcze? U mnie jest ich sporo a ja codziennie je zbieram, mam słoik na miejscu i co podchodzę to są nowe. Na innych hortensjach nie żerują, a tu wygryzaję płatki i zostawiają brzydkie ślady na pomponie. Annabel pachnie jak kwiat dzikiego bzu i to chyba ich wabi.

Na Anbell nie żerują, mam stada trzmieli na niej. Chrząszcze wyżerają mi Limelight, ktora dopiero przygotowuje się do kwitnienia...
Madzenka 09:21, 20 lip 2014

polinka napisał(a)
Ze mnie tez taka zmienna istota W maju posadziłam przetacznik i proso za limkami a teraz już koncepcja się zmieniła Ale chyba o to chodzi w tym ogródkowaniu...

Przyjemnego odpoczynku

Chyba zmiany są immanentną cechą ogrodu
Madzenka 09:23, 20 lip 2014

Mala_Mi napisał(a)

Mnie też nie powaliła na kolana... daję szansę do przyszłego roku

Za to Twoja biała tojeść zachwyca.