Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Konstancja30 23:50, 20 lip 2014

fiesz co Madżen net jest bossski !!! ... bo dzięki łączom mam takie sprawozdanie ... porcelanowy róż przez ciemniejszy w pururę przez fiolet ... wow ... kopiarka mi się spaliła już od wyobraźni ... !!! ...

trytomy nie wygniły ?! ... ale śfffinie no ... za to jakie piękne ... w ostatnim artykule Dana pokazała fajny mix trytom ale nie pomnę z czym ...

yhm ... a gdzie bachniesz tojeść białodziobą ? bo sobie pragnę zwizualizować
Konstancja30 23:53, 20 lip 2014

pominęłam ... a nie może być żeby pominąć ... hortensje ogrodowe są niekwestiowanymi królowymi ... obok mnie sąsiadka ma kilka pink i choć sąsiadki nie lubię to schowałam uprzedzenia do kieszeni i gapię się tak, że na tych dołach klepiska nie tylko zostawię kiedyś DNA (jak rzekła ciocia Gosia) ale i zęby (co ucieszy protetyków ale nie mnie ) ... buziak
Madzenka 23:54, 20 lip 2014

Konstancja30 napisał(a)
fiesz co Madżen net jest bossski !!! ... bo dzięki łączom mam takie sprawozdanie ... porcelanowy róż przez ciemniejszy w pururę przez fiolet ... wow ... kopiarka mi się spaliła już od wyobraźni ... !!! ...

trytomy nie wygniły ?! ... ale śfffinie no ... za to jakie piękne ... w ostatnim artykule Dana pokazała fajny mix trytom ale nie pomnę z czym ...

yhm ... a gdzie bachniesz tojeść białodziobą ? bo sobie pragnę zwizualizować

Już bachnęłam tojeść bialodziobą obok hortensji bukietowych i ambrowców. Za rok będą tam też królowa naparstnica zakupiona u Pana Bylinowego przez Małą Mi Kofana Mała Mi.
Izuś gdyby nie net świat byłby malutki !

Trytomy mają juz swoje miejsce obok liliowców, tylko kto by pomyślał, że przeżyły.....
Madzenka 23:56, 20 lip 2014

JulkAd napisał(a)

Fiu, fiu różanie się rozwijasz, będę obserwować poczynania, bo u mnie lista koniecznie krótsza niż u Ciebie, oczywiście ze względu na gabaryty ogrodu

Czacha mi paruje od róż. Lista chciejst dłuuuuga .... Na szczęście asortyment już przebrany i trzeba poczekać do jesieni
Madzenka 23:57, 20 lip 2014

Konstancja30 napisał(a)
pominęłam ... a nie może być żeby pominąć ... hortensje ogrodowe są niekwestiowanymi królowymi ... obok mnie sąsiadka ma kilka pink i choć sąsiadki nie lubię to schowałam uprzedzenia do kieszeni i gapię się tak, że na tych dołach klepiska nie tylko zostawię kiedyś DNA (jak rzekła ciocia Gosia) ale i zęby (co ucieszy protetyków ale nie mnie ) ... buziak

Iza jak nie zgubić zębów pod moim Kociołem gdy paraduję w szpilach na mszę i zwsze się zagapię na hortensje pod murem. Dosłownie dziesiatki krzaków.... Niczym nie okrywane, nie dokarmiane, nie podleane i rosną jak goopie!!!
monteverde 00:27, 21 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)
Teraz nadszedl czas hortensji ogrodowych
I mimo, że dociera do nich zachodnie słońce po godz 17 to potrafi im przypalić liście...

Moje serducho się cieszy gdy mogę oglądać Twoje piękne kwiaty,post wypośrodkowany bo wszystkie fotki ładne nie wiadomo, którą wybraćpozdrówkaaha Danusi refleksja nad praca ogrodnika super fajnano ale jak ma się takie sąsiadki
Gardenarium 00:45, 21 lip 2014

ana_art napisał(a)
może w ilości siła? Nie mogę powiedzieć by u mnie była nie widoczna....

Chodzi mi o kolor, przekwitnięty na dole kwiatostan jest niewidoczny, bo szary, a jedynie końcówka ma kolor. To za mało dla mnie.

Instagram Ogrodowiska
Sebek 09:25, 21 lip 2014

Pięknie jest - moje oczy jak zwykle ciągnie do bukszpanów i trawek - niesamowite jak przez forum upodobania roślinne się mi zmieniły, ale to chyba wszyscy tak mają Sebuśkam
popcorn 10:19, 21 lip 2014

Madzen, Ty masz tylko 900m2 dzialki? A ja myslalam ze chociaz ze 2tys m... tak to wyglada na fotkach, w kazdym razie!! piekne hortki i kulkowisko przy kuchni, ach i och!

pozdrawiam!
Syla 10:31, 21 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)
Teraz nadszedl czas hortensji ogrodowych
I mimo, że dociera do nich zachodnie słońce po godz 17 to potrafi im przypalić liście...

I ja prawdopodobnie zapodam sobie rabatę Madżenkowo-hortensjową ... Będę musiała wymienić limki na ogrodowe bo mają za mało słońca ... i tak sobie pomyślałam , że te będą ok ....

Różami się nadal zachwycam .Dobrze , że przebrane bo nie mam palpitacji ... fajnie komponujesz ....nic tylko brać przykład ...