Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Margarete 23:34, 08 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)

Aniu kusiło mni aby coś na tj rabcie dosadzić ale jednak nie. Będa wyłącznie bukszpany i trawki, tak po Danusiowemu na tej rabacie docelowa ma być geometria, symetria, ład i porządek. Urozmaicenia ma dodawać trawa, klon i bonzai. Wkoło są kwiaty i rózne krzewy a w tym miejscu ma być cisza i spokój.

I ja tak własnie odbieram tę rabatę, taki daje mi przekaz.... spokój, elegncja, nowoczesność... a do tego zimą czy późna jesienią też bedzie pięknie na nia patrzeć, no i konweniuje z tarasem i całym domem.
Margarete 23:45, 08 wrz 2013

Sebek napisał(a)
Mózg od matmy mi spuchnął....Jedyne 5 godzin ciągów...takie tam trochę zadań na weekend.....nauczycielki nie znają litości To siem pożaliłem

Ale przyszedłem podziwiać kompozycje - fliczne I kapustę fajną upolowałaś - podoba mi się, ale u mnie nie ma
Ale jak mogłaś taką cudną szarą skrzynię trzymać w jakichś zakarkach? Gdzie tu litość, a gdzie miłosierdzie?

Ty uważaj Sebek co mówisz (znaczy .. piszesz) bo tu na forum to co trzecia to nauczycielka.... narazisz sie ... i co .... ja sama wczoraj ogrodowiskowałam sie z trzema nauczycielkami...naprawde
Margarete 23:46, 08 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)

Oj Danusia mi kiwa paluszkiem ostatnio dosyć często. Czyżbym była niegrzeczna, bo ja się juz pogubiłam i zupełnie nie wiem o co chodzi???

Margarete 23:55, 08 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)
Obiecane początki jesiennych nasadzeń

Kapusta, starzec, ipomea i coś jeszcze srebrne czego nazwy nie znam.

A to ciemnobordowe, palczaste pnące to wilec (ipomea - wiem dzieki Ani asc...) to ja też w tamtym tygodniu do swoich jesiennych kompozycji wykorzystałam i tez dołozyłam srebrnoszarego i rudego koloru... jakos mi tak trn wilec jesiennie konweniował ... tyle że moje kompozycje żywsze bo w terakotoej donicy to duzo wiecej ciepłego koloru jest ale te twoje szrości też świetnie pasują do tych roslin...no i kapusta ekstra !

baraga1904 07:16, 09 wrz 2013

...widziałam że wczesną porą już na forum buszowałaś...
...pozdrawiam i miłego dnia...
polinka 07:52, 09 wrz 2013

Nadrobiłam-jedynie 11 stron U Ciebie jak zawsze pięknie, wspaniałe kompozycje i duużo sportu
Pozdrawiam cieplutko
Mala_Mi 09:09, 09 wrz 2013

Srebrne to Kalocefaus Browna. Są wrażliwe na mróz min. 7-10 st. C.
gdzie_idziesz 09:17, 09 wrz 2013

Przebrnęłam przez cały wątek ciurkiem. Nie sposób się oderwać. Cudnie u Ciebie.
Kindzia 13:26, 09 wrz 2013

Próbowałaś z wrzosami w gruncie? Mamy podobne warunki przecież, u Ciebie na dodatek łagodniej zwykle zimą...
Margarete 13:46, 09 wrz 2013

Kindzia napisał(a)
Próbowałaś z wrzosami w gruncie? Mamy podobne warunki przecież, u Ciebie na dodatek łagodniej zwykle zimą...

Kindziu ja mam wrzosy w gruncie od 4 lat ( kilka sztuk tylko bo w tym roku dopiero dosadziłam wiecej) ale bez problemu mi zimowały ( w centralnej PL) nie okrywałam niczym... odpukac musze....w niemalowane... ale może przypadek,że ostatanich kilka zim było im przyjaznych