Madżen, nie przesadzaj już bo masz cudowności same w ogrodzie
Mogłabyś zerknąć na moje różane plany i się wypowiedzieć??
Niedługo wrzesień przeleci, trzeba by coś zamówić nim śnieg spadnie
a ja wciąż nie jestem pewna co i jak!! Z góry Ci dziękuję!!
No to już wiem co kombinujesz........ łapki swędzą.. ale za wyrzucenie pięciorników brawo.... dobra decyzja.. słuszna decyzja..
U mnie insekt też tylko jedne i miał tylko 2 niecałe kartony ... ale brałam co było Dobra cena a i cebulki ładne..
Sławko mi wystarczy, ze kiedyś założę plantację takich grabów - topiarów To mój cel na emeryturę Będziesz zamawiał dla swoich klientów?
Uwielbiam pogladać sobie ogrody najlepszych i najbogatszych To taka Pogoda dla bogaczy po Ogrodowiskowemu
Prosiłeś się Nie rób teraz rewolucji, przemyśl zmiany i sadź wiosna wg planu i inspiracji. Moja rabata przy tarasie kuchennym jest efektem intensywnego myślenia i oglądania inspiracji
Aniu raczej zostawię bergenię, troszkę je tylko wiosną odmłodzę. Bukszpany idą na drugi plan pod same pnie brzóz.
Ha w ineskcie pustki, koeljengo dzisiaj zaliczyłam. Za to w Lidlu miodzio kupiłam 200 szafirków po 12 gr szt, czosnki galdiator, wychodzi 3,49 /szt, purple sensation po 0,83 zł/szt !!!!!, queen of night uwaga po 69 gr/szt : ) łącznie 274 cebulki
Qurcze we wróbelu sa tańsze queen!!!
Irenko decyzja podjęta, ambrowce będą!!! 3 szt. Teraz to miejsce zasłaniają miskanty, które chyba wymagają lekkiego przesunięcia. Zatem rabata z ambrowcami i miskantami idzie do zmiany wiosną i dodatkowo niebezpieczeństwo zmarźnięcia minie.
Aniu ja sadzę bez koszyczków. Wykopuję jeden dół do którego sadzę wszystko razem. Narcyzy posadź na brzegu (jeśli masz niskie odmiany) a z reszty zrobiłabym misz masz I tak kwitną naprzemiennie więc mają różną wysokość w różnych fazach wzrostu , niezależnie od pory kwitnienia.. Czosnki posadź najgłębiej, potem lekko je przysyp ziemią i sadź kolejną warstwę z narcyzów i tulipanów. Czosnki są dosyć ekspansywne więc nie sadz w ich pobliżu nic innego - odległośc min 15 cm. Gdy odpowiem na posty wkleję ściągę z głębokości sadzenia.
Ja akurat nie korzystam z sadzarek do cebul.... tyle ile już w życiu złamałam i obolałe ręce.... Po prostu wykopuję dołek o równych ścianach i sadzę.
Ewuś ja ciągle coś sadzę i przesadzam Bergenię kofam za jej prostą urodę ale nie pospolitą. Jesli ciesz bergenię koniecznie zgłoś się do mnie wiosną, bez problemu dam ci sadzonki.
Byłam kupiłam, w szale zakupowym zabrałam wszystkie szafirki i czosnki Ceny znakomite
Ja również
No to obrót dzisiaj Lidl miał na cebulowych
Zaraz wpadnę w odwiedziny ale ja nie jestem specjalistką od róż.....
Pięciorniki miały szansę przez dwa lata na przekonanie mnie do siebie.... i jakoś nie dały rade mnie rozkochać w sobie. Chociaż widziałam w ZC pięknie strzyżne w gęste kule i pięknie kwitnące!!! Moje jednak jakieś marne były, przerzedzały się mimo cięcia. Mam jeszcze różowe i te po przesadzeniu w bardziej słoneczne miejsce dostały drugą szansę.
Insekta nie lubię ale Lidla a i owszem
...jak dobrze że dajecie namiary..do Lidla mam rzut beretem od pracy...dobra wiadomośc... poluję na białe szafirki... pieciorniki jakoś nie za bardzo do mnie przemawiają...miałam jednego i nie zakochałam się...o różowych nic nie wiem....
Wszystko przeczytałam Dzięki Tobie posadzę bergenię
Mam rośliny zagadkowe
Ja też przesadzam. Proces twórczy trwa
W L kupiłam czosnki i krokusy, w B kupiłam Qeen of the night i White Parrot i jeszcze takie tam