Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

ana_art 21:55, 13 paź 2013

eee nie tylko Ciebie dopada takie cóś jesienne
Loosiuu 21:57, 13 paź 2013

U mnie niektóre miejsca dopiero teraz po 4 latach zaczynają nabierać urody, bo sadziłem rzadko, a potem dosadzałem. W końcu doszedłem do wniosku, że najważniejsza osnowa, a potem tylko byliny. Koniecznie trzeba się trzymać dekalogu. U Ciebie Marzenko z roku na rok piękniej, więc nie masz się co martwić na zapas!
Ja uwielbiam jesień! Kocham za te kolory i zawsze nabieram chęci do roboty jak widzę kwitnące trawy i przebarwiające się ogniście liście. Dopiero wtedy widzę co muszę zmienić w ogrodzie. Teraz już wiem, że koniecznie muszę kupić sadźce jak tylko spotkam.
noemi 22:02, 13 paź 2013

asc napisał(a)

Przyleciałam Cię pocieszyć... i trafiłam na to zdanie... to samo stwierdziłam.. 3-4 lata.. a potem dżungla z którą HGW co zrobić.. sadzić rzadko.. kilka lat na pustyni.. gęsto... zostaje HGW.... I te nasze durne przepisy które zabraniają formowania roślin, wycinania krzewów i drzew...., powalone przepisy.. (powiedziałam dosadniej, ale napisałam łagodniej).
Masz śliczny ogród... i tego sie trzymaj.. obiekt westchnień.... i chromolić przepisy

Też pocieszam .... też jestem po spacerze po mojej okolicy ... też miałam ochotę zmienić u siebie i pozbyć się problemu beznadziejnych warunków glebowych ... też się załamałam na widok niektórych ogródków tak małych , że nie wymagają dużych nakładów finansowych a jedynie opieki ....

Ściskam Was mocno Dziewczynki
makkasia 22:33, 13 paź 2013

Marzenko, mój ogród mam od 12 lat. Jest to jeden wielki (wagowo nie metrowo) ogrodowy błąd...gdybym miała tą wiedzę co teraz i takie źródło inspiracji byłby na pewno inny ale czy doskonały? Uwielbiam mój ogród za to, że go mam a nie za to jaki jest a to, że wiecznie go zmieniam, przesadzam, dosadzam, wywalam, docinam to tak musi być, i to jest to co nas najbardziej kręci
Bez tych wszystkich problemów, twórczych cierpień. niepewności, zmartwień nie bylibyśmy ogrodnikami
Marzenko już jestem ciekawa co wymyśli Twoja głowa po takim dole jak dzisiejszy ?
ściskam
Kasiek 22:51, 13 paź 2013

Marzenka wymysli nowy dom i nowy ogrod I tego Tobie Marzenko zycze z calego serca
Mala_Mi 09:24, 14 paź 2013

O matulu.. Bawarka bawarska.. lecę... do Bawarki lecę..
Kindzia 13:23, 14 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)

I jeszcze jedno ogrod jest najpiękniejszy po 3 latach a potem to równia pochyła w dół.... Chyba mam jesienny kryzys ogrodnika....

Marzenko...nie mogę się doczekać przyszłego roku!!! Mój ogród będzie miał 3 lata właśnie...no, nie wszystko wprawdzie, ale sporo...ciekawe, czy potem poddam się kryzysowi

Pozdrówka
gierczusia 13:24, 14 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)

Własnie mam bojowy nastrój do zmian....

Matkoooo jedyna ... Aż strach siem bać ... Buziam Madzen
gierczusia 13:30, 14 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)

Bożenko a ja przez twój indian Summer marzę o kolejnych klonach ... Ogród musiałby być z gumy...

Kofffana ... Czy przyjąć Ciem może na lekcje upychania ??
butterfly 13:38, 14 paź 2013

Marzenko, przychodze do ciebie utulić się w bólu...
Wsadzałam sobie w najlepsze hiacynty w zurawkach i jedna mi została w ręce.... bez korzeni..... wykopałam dołek z całym mnóstwem krewetek....

ja tu rozpaczam po jednej a ty duzo więcej stracilas...

Wiem, ze będziesz stosować nicienie wiosną - ja mam Dursban zakupiony tak profilakrycznie.
Czy moge go teraz użyć?
Jeśli tak to pryskac czy lać konewką?