Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

AniaK 13:51, 13 paź 2013

Marzenko dobrze, że zima idzie, to troszkę zwolniszbo tu u Ciebie nie nadążam, rewolucja za rewolucją. A poza tym to pięknie u Ciebie mimo jesieni i w ogóle nie widzę miejsc do rewolucji
Ja swoje cebule skończyłam sadzić, uff.
Pozdrawiam
Mala_Mi 13:52, 13 paź 2013

Dziś przegięłam z tym siedzeniem na forum.....
agniecha973 14:11, 13 paź 2013

Konstancja30 napisał(a)

kolejne rewolucje ... no i coś w tym jest ... ))) dwie brzozy i kilka kulek wygląda lepiej niż kilka dizajnerskich krzeseł )))) ...

HA HA HA ..........................
Mocna jesteś! W słowach przede wszystkim. Innych mocy nie mam jak sprawdzić
trafo 19:26, 13 paź 2013

Ślicznie u Ciebie, a Ty już rewolucje szykujesz?
Zaraziłam się trawkami - taki wirus się szerzy
Madzenka 21:05, 13 paź 2013

Byłam dzisiaj na długim spacerze... Trafiłam w rejony mojej wsi gdzie kiedyś mieszkałam. Obejrzałam jakie zmiany nastąpiły w ogrodach, ktore mnie zachwycaly przed 5 laty.... I co..... Masakra jakaś jesienna....
Drzewa sadzone bez ładu i składu, nie strzyżone iglaki, winobluszcze sadzone wszędzie i po pierwszych pryzmrozkach łyse, sosny wymieniajace igły...widok był opłakany i mialam ochotę polatać z sekatorem po tych ogrodach.
Morał z tego taki, nawet najpiekniejszy ogrod wymaga stałej opieki i formowania. Jesli chcesz mieć naturalny ogród to należy sensownie sadzić drzewa i krzewy....
Po powrocie do domu miałam ochotę upiłować moje dwie brzozy..... I utwierdziłam się w przekonaniu że nie ma nic piekniejszego niż cisy i bukszpany... Cały rok są piekne. I ambrowce mnie zachwyciły...zatem na 100% znajdą się w moim ogrodzie wiosną.

I jeszcze jedno ogrod jest najpiękniejszy po 3 latach a potem to równia pochyła w dół.... Chyba mam jesienny kryzys ogrodnika....
Madzenka 21:07, 13 paź 2013

AniaK napisał(a)
Marzenko dobrze, że zima idzie, to troszkę zwolniszbo tu u Ciebie nie nadążam, rewolucja za rewolucją. A poza tym to pięknie u Ciebie mimo jesieni i w ogóle nie widzę miejsc do rewolucji
Ja swoje cebule skończyłam sadzić, uff.
Pozdrawiam

Własnie mam bojowy nastrój do zmian....
atena35 21:20, 13 paź 2013

Widziałaś mojego ambrowca??
mały jeszcze ale hoho

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3171-ogrod-tosi?page=128
Sebek 21:24, 13 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)

I jeszcze jedno ogrod jest najpiękniejszy po 3 latach a potem to równia pochyła w dół.... Chyba mam jesienny kryzys ogrodnika....

Szczerze to też się do tego skłaniam....Dlatego robię w ogrodzie tak, żeby każda roślina zmieniła miejsce, bo wtedy nigdy się nie zestarzeje A ta co nie może znaleźć nowego lokum wylatuje I już mam miejsce na coś lepszego
atena35 21:27, 13 paź 2013

Sebek napisał(a)

Szczerze to też się do tego skłaniam....Dlatego robię w ogrodzie tak, żeby każda roślina zmieniła miejsce, bo wtedy nigdy się nie zestarzeje A ta co nie może znaleźć nowego lokum wylatuje I już mam miejsce na coś lepszego

Jak na karuzeli
Marzenko nie smutaj się
Mala_Mi 21:29, 13 paź 2013

I jeszcze jedno ogrod jest najpiękniejszy po 3 latach a potem to równia pochyła w dół....

Przyleciałam Cię pocieszyć... i trafiłam na to zdanie... to samo stwierdziłam.. 3-4 lata.. a potem dżungla z którą HGW co zrobić.. sadzić rzadko.. kilka lat na pustyni.. gęsto... zostaje HGW.... I te nasze durne przepisy które zabraniają formowania roślin, wycinania krzewów i drzew...., powalone przepisy.. (powiedziałam dosadniej, ale napisałam łagodniej).
Masz śliczny ogród... i tego sie trzymaj.. obiekt westchnień.... i chromolić przepisy