Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 21:55, 02 lut 2014

irena_milek napisał(a)

Dieta jest iluzoryczna, chyba wszyscy o tym wiemy
Tak naprawdę, to ; geny; rodzaj pracy; sposób żywienia; miejsce zamieszkania; i chyba na ostatnim miejscu super aktywność, bo grawitacji jeszcze nikt nie przeskoczył

Irenko własnie jak się wozi tyłek ciagle samochodem, siedzi za biurkiem , jada dwa razy dziennie i podżera słodycze na spotkaniach w pracy to pozostaje:
- inensywny ruch wspomagany detoxem
- racjonalizacja diety

Od piątku karmię rodzinę zmiksowanymi deserami owocowymi. Zamiast słodyczy banany z kiwi, malinami, mango, truskawki. Jestem smacznie objedzona
Ewka mówi, źe 70 % to racjonalna dieta, 30 % ćwiczenia... Więc jak zjem fryty i ciastka w pracy to choćbym się skatowała potem organizm nie wie co ma z tym począć magazynować na gorsze czasy czy spalić.....
Madzenka 21:57, 02 lut 2014

agam napisał(a)
Melduję że pierwszy raz dzisiaj rano skalpel zrobiłam Myślałam że luzik będzie bo biegam od czasu do czasu i w zeszłym roku nawet w zawodach na 10 i 15km brałam udział, nie napiszę z jakimi czasami ukończyłam te biegi bo wstyd, ale przebiegłam. A wracając do ćwiczeń to już teraz mam zakwasy na udach i tyłku, więc działa na 100%.
A z tą dietą to prawda, same ćwiczenia nic nie dadzą trzeba przestać żreć i tyle .

Ćwicząc od 10 miesiecy 2x w tygodniu joge też myslalam, że skalepl będzie łatwy...

Kolejny etap mojej zmiany to zmiana nawyków żywieniowych do pracy jutro zabieram owoce, jogurty i znajdę czas na lunch
Madzenka 21:58, 02 lut 2014

Pola napisał(a)

Zgadzam się z Irenką, jeszcze do tego dochodzę prawidłowo działające hormony....

Pola każda wymówka dobra widzialaś jak wyglądają 50 letnie aktorki ćwiczące i odżywiające się korzonkami
Myslę że przystojny osobisty trener i osobisty kucharz, o służącej nie wspomnę też by nam słuzył i nawet hormony by nam nie przeszkadzały
Madzenka 21:59, 02 lut 2014

ana_art napisał(a)
może nie tyle przestać żreć, co odżywiać się racjonalnie
znalazłam fajnego bloga ze zdrowym odżywianiem, dzisiaj robiłam roladki schabowe ze szpinakiem i suszonymi pomidorami w białym sosie, pycha, 2 roladki to 260 kalorii, jeden schabowy w panierce 420...

To ja poproszę koniecznie linka na prive bo M od jutra przyłącza się do walki z wagą
Madzenka 22:01, 02 lut 2014

agam napisał(a)

Z tym racjonalnym odżywianiem to różnie bywa, przynajmniej u mnie. A posiadanie dzieci i eMa lubiącego serki, winko itd. wcale nie pomaga

Dlatego agituję teraz do zmiany nawyków mojego M, bo córka juz od dawna raczy sie zdrową żywnością i tylko na kolacje robi dla nas odstępstwa.
Madzenka 22:02, 02 lut 2014

Magda70 napisał(a)
głodna się zrobiłam

Ty możesz jeść długonoga
Madzenka 22:03, 02 lut 2014

ewa004 napisał(a)
Zasada nr 1 MŻ I musi być dobrze

Tylko jak tego dokonać ja już miesiąc nie zjadłam nic słodkiego

A efekty som?

Bez racjonalnej diety i trwałej zmiany nawyków npbędzie jojo....
Pola 22:03, 02 lut 2014

MarZenko na wyciętą tarczyce nic nie poradzisz mus do końca życia brać hormony, a one powodują mnóstwo problemów z tuszą, to nie jest mój problem, ale mam niestety w gabinecie takie pacjentki.... u mnie waga wmiarę stabilna chodź po paskudnej chorobie...
Madzenka 22:04, 02 lut 2014

Sebek napisał(a)

Oj tak.... geny Nie żebym coś miał do rodziny, ale moje są do dooopy

Popatrz na teściową a będziesz wiedział jak będzie wyglądała Twoja żona za 30 lat... Ta wizja do tej pory spędza sen z powiek mojemu M
Madzenka 22:04, 02 lut 2014

Gabisia napisał(a)

Ana, szybko dawaj linka do tych roladek

Koniecznie !!!