Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Mala_Mi 19:13, 06 lut 2014

Promanal dobrze tzn niedobrze działa na przędziorki.. wiec warto wszytko Ja wszytko pryskam, bo jak rok temu nie poleciałam to przedziorek mi zżarł co sie da..

Nasiona werbeny pozbierałam, ale nie wiem co z nich będzie czy na pewno w kwiatostanach będą nasionka.. ale dużo też zostawiłam do samowysiania... nadmiar będę rozdawać
Madzenka 20:35, 06 lut 2014

alinak napisał(a)

Madżen pryskaj ja dzisiaj pryskam ,można już śmiało dokup mydła ogrodniczego żeby bylo jeszcze bardziej lepkie bo w tym promanalu tyle parafiny co kot napłakała a to główny sprawca kiler ochojnika jajek , które sięm mają skleić

Zostałam wyposażona w adjuwant przez Wieloszkę
Madzenka 20:36, 06 lut 2014

alinak napisał(a)

z wysiwami nie ma się co pajkać w mrożenie ,( no chyba że chcesz to do lodówy jak pisze Irenka ) tylko zostaw w jesieni parę kwiatków na rabacie i same się wysieją . na wiosnę przesadzisz gdzie chcesz i masz gotowe już razem z stratyfkacją wykonaną za free

przemrażanie nasion -stratyfikacja .potrzebna do pobudzenia jakich tam hormonów czy cóś . ja nie zbieram nasion tylko zostawiam część werben n rabacie

Mam w kopercie, wsadzę do zamrażarki
Madzenka 20:36, 06 lut 2014

ana_art napisał(a)

o matko jak dobrze, ze to piszesz, bo ja juz mialam wyżuty sumienia, że zostawiłamoje werbeny na pastwe losu, na wietrze i mrozie

Jesienią przekopywałam rabatę na ktorej rosła moja werbena... Dlatego musiałam ją wyrzucić ...
monitka 20:38, 06 lut 2014

AlKa napisał(a)
Na werbenę się nie załapałam możne spotkam nasiona w ogrodniczym, wysiewacie je do doniczek i potem do gruntu?

Jak chcesz to mogę ci wysłać. Chociaż też nie wiem czy nasionka się zawiązały. Nie mam doświadczenia w tym temacie bo mam ją dopiero pierwszy rok

Muszę jakiś fakultet ze stosowania promanalu zrobić bo zielona jestem w temacie....
pozdrawiam Marzenko
Madzenka 20:38, 06 lut 2014

AlKa napisał(a)
A co tym promanalem pryskać, bo wyczytałam że cis i modrzew. A czy np róże i wiciokrzewy można bo u mnie to w sumie one najbardziej coś łapią?
Na werbenę się nie załapałam możne spotkam nasiona w ogrodniczym, wysiewacie je do doniczek i potem do gruntu?

Moja werbenka zostanie wysiana do doniczek a gdy nie będzie grożby przymrozków pójdzie do gruntu
Ja będę pryskac przede wszystkim bukszpany i magnolie ktore mają przędziorka, ale zamiaerzam wszystko polecieć tym środkiem
Madzenka 20:39, 06 lut 2014

Bogdzia napisał(a)
Melduje że u mnie było dzis +5 stopni i śnieg zaczał sie topic. Pozdrówka.

Nareszcie
Po moim powrocie z Katowic do Wrocławia było po 18:00 +6 a w momencie wyjazdu z K +3
Madzenka 20:40, 06 lut 2014

Sebek napisał(a)

Promanalem możesz popryskać wszystko Ja leciałem nim równo po wszystkich roślinach

Werbeny patagońskiej raczej w ogrodniczym nie spotkasz, ale wysiej ją tak jak piszesz - do doniczek i do gruntu. Potem będzie się sama wysiewać

Dziekuje
Madzenka 20:41, 06 lut 2014

Mala_Mi napisał(a)
Promanal dobrze tzn niedobrze działa na przędziorki.. wiec warto wszytko Ja wszytko pryskam, bo jak rok temu nie poleciałam to przedziorek mi zżarł co sie da..

Nasiona werbeny pozbierałam, ale nie wiem co z nich będzie czy na pewno w kwiatostanach będą nasionka.. ale dużo też zostawiłam do samowysiania... nadmiar będę rozdawać

Tak też uczynie
monteverde 20:42, 06 lut 2014

A kiedy pryskacie Promalem żeby poskutkował?