Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Agacia 17:19, 03 mar 2014

Lawendy równiutko, piesio cudny, ciemierniki i ja muszę sobie kupić, niczym małe różaneczniki! Piknie
Madzenka 20:00, 03 mar 2014

stingietka napisał(a)
miałam kiedyś plan aby całe dwa wątki Marzenki przeczytać, bo tu dużo się instrukcji przewija i notatki chciałam robić

ale gdzie tam! po weekendzie jest tyle do nadrobienia ze jak tu czytać te tysiące stron wstecz!

pozdrawiam wiosennie - w Warszawie prawdziwa wiosna na dobre zawitała. Pięknie dzisiaj!

Stingietka daj spokój z czytaniem wpadaj na bieżąco z pytaniami do naszej klubo-kawiarni .
Wiosna do Was w ciągu dwóch tygodni na 100% zawita
Madzenka 20:02, 03 mar 2014

Dyskusje pilingowo-cellulitowe przeczytałam, porady co z fusami z kawi też zanotowałam, droży w domu nie używam, ale gdyby co to też zużyję do kompostownika
Rozdrabiniacz nie kupiony bo dzisiaj zmywarkę nam ponownie naprawiali ... Plaga katastrof domowych nieprzerwanie nas nęka
Madzenka 20:04, 03 mar 2014

Zapomniałam napisać, że wczoraj bardzo zaniepokoiła mnie magnolia soulangeana.... Jeden pąk jej pęka i widać borodowy kwiat. Kto jej przemówi do rozsądku, że jeszcze nie czas na kwitnienie?
ana_art 20:14, 03 mar 2014

a ja dzisiaj jadąc samochodem widziałam magnolię z TAKIMI pąkami wielkimi, wiec myślę że Twoja wie co robi, przecież u Was wiosna. Dzisiaj w tv rano mówili że nastała meterologiczna wiosna
Loosiuu 20:30, 03 mar 2014

U sąsiadki też już pąki na magnoli pękają szkoda ich jakby coś przyszło...oby nie!
Wiosna byłaby idealna już teraz
Kindzia 20:30, 03 mar 2014

Żółta magnolia śpi snem sprawiedliwego...i całe szczęście
Madzenka 20:34, 03 mar 2014

ana_art napisał(a)
a ja dzisiaj jadąc samochodem widziałam magnolię z TAKIMI pąkami wielkimi, wiec myślę że Twoja wie co robi, przecież u Was wiosna. Dzisiaj w tv rano mówili że nastała meterologiczna wiosna

Rzeczywiscie u nas prawdziwie wiosennie ... było wczoraj, w nocy +3 ale jak ta szalona magnolia zacznie kwitnąć i nadejdą przymrozki? Normalnie kwitnąć powinna pod koniec kwietnia/początku maja... Więc jakaś szalona!!!
Madzenka 20:34, 03 mar 2014

Loosiuu napisał(a)
U sąsiadki też już pąki na magnoli pękają szkoda ich jakby coś przyszło...oby nie!
Wiosna byłaby idealna już teraz

Tfu tfu!!! A kysz mrozy!!
Madzenka 20:36, 03 mar 2014

Kindzia napisał(a)
Żółta magnolia śpi snem sprawiedliwego...i całe szczęście

Normalnie pierwsza zakwita u mnie magnolia gwieżdzista ale ta jeszcze nie szaleje...dwa lata temu zaczynała pekać na poczatku kwietnia....
Zatem w tym roku w marcu zgodnie z moja teorią mamy kwiecien a w kwietniu bedzie maj... tylko gdzie sie zgubiła zima?