Dyskusje pilingowo-cellulitowe przeczytałam, porady co z fusami z kawi też zanotowałam, droży w domu nie używam, ale gdyby co to też zużyję do kompostownika
Rozdrabiniacz nie kupiony bo dzisiaj zmywarkę nam ponownie naprawiali ... Plaga katastrof domowych nieprzerwanie nas nęka
Zapomniałam napisać, że wczoraj bardzo zaniepokoiła mnie magnolia soulangeana.... Jeden pąk jej pęka i widać borodowy kwiat. Kto jej przemówi do rozsądku, że jeszcze nie czas na kwitnienie?
a ja dzisiaj jadąc samochodem widziałam magnolię z TAKIMI pąkami wielkimi, wiec myślę że Twoja wie co robi, przecież u Was wiosna. Dzisiaj w tv rano mówili że nastała meterologiczna wiosna
Rzeczywiscie u nas prawdziwie wiosennie ... było wczoraj, w nocy +3 ale jak ta szalona magnolia zacznie kwitnąć i nadejdą przymrozki? Normalnie kwitnąć powinna pod koniec kwietnia/początku maja... Więc jakaś szalona!!!
Normalnie pierwsza zakwita u mnie magnolia gwieżdzista ale ta jeszcze nie szaleje...dwa lata temu zaczynała pekać na poczatku kwietnia....
Zatem w tym roku w marcu zgodnie z moja teorią mamy kwiecien a w kwietniu bedzie maj... tylko gdzie sie zgubiła zima?