Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

ana_art 20:39, 03 mar 2014

a ja tam zimy nie szukam
Bogdzia 20:43, 03 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

Normalnie pierwsza zakwita u mnie magnolia gwieżdzista ale ta jeszcze nie szaleje...dwa lata temu zaczynała pekać na poczatku kwietnia....
Zatem w tym roku w marcu zgodnie z moja teorią mamy kwiecien a w kwietniu bedzie maj... tylko gdzie sie zgubiła zima?

Dobrze ze sie zima zgubiła , mam nadzieje ze nie tęsknisz za nia.U Was już od dawna ciepło to nie ma sie co dziwic że magnolia chce kwitnac a zima chyba już nie wróci.Pozdrówka.
ana_art 20:44, 03 mar 2014

Bożenko i tej wersji będziemy się trzymać
baraga1904 20:50, 03 mar 2014

...u mnie wyszły piwonie - są już jakieś 3 cm nad ziemią
AniaK 21:04, 03 mar 2014

Porady fusowo cellulitowe zastosowałam, efekt rzeczywiście niesamowity. Czego tu się można dowiedzieć

Moje magnolie śpią na szczęście.
Zielona 21:07, 03 mar 2014

Hej, Marzeno - oglądasz pokazówkę tenisowych weteranów? Całkiem zabawny spektakl.
PS A tak w ogóle... interesujesz się tenisem? Zaskoczyłaś mnie wiedzą na temat ostatniego mojego wyjazdu, bo zanim napisałam gdzie jestem - Ty już podałaś miasto Nie każdy zna kalendarz tenisowych turniejów.
gierczusia 21:17, 03 mar 2014

AniaK napisał(a)
Porady fusowo cellulitowe zastosowałam, efekt rzeczywiście niesamowity. Czego tu się można dowiedzieć

Moje magnolie śpią na szczęście.

Fusowo - cellulitowo ???.... I działa ??.... Lecem szukać
gierczusia 21:19, 03 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)
Dyskusje pilingowo-cellulitowe przeczytałam, porady co z fusami z kawi też zanotowałam, droży w domu nie używam, ale gdyby co to też zużyję do kompostownika
Rozdrabiniacz nie kupiony bo dzisiaj zmywarkę nam ponownie naprawiali ... Plaga katastrof domowych nieprzerwanie nas nęka

Drożdże do kompostownika ????????nooo nieeeeeeee

Ale plag domowych to serdecznie współczuje
gierczusia 21:25, 03 mar 2014

ewakatowice napisał(a)
eee... ponoć fusy z olejkiem cynamonowym, który działa rozgrzewająco, cukier działający ścierająco należy wcierać w ... aby nie mieć cellulitu hi hi

wyczytałam, że należy drożdze zalać ciepłą wodą aby pobudzić do fermentacji i zalać kompost...

Achhhh .. Znalazłam o tych drożdżach ... I się ponacieram w weekend a co
Magda70 22:04, 03 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

Magda nie zazdrość bo mi myszy dziurę w niej wygryzą!!!!chcesz to ci kupię, tylko musisz ją odebrać bo w necie za drogo i dostawa droga.

A skąd!! Wcale Ci nie zazdroszczę (no może troooszzeczkę ale tak pozytywnie ma się rozumieć )
Na razie mam inne wydatki...szukam łupka granitowego więc donice muszą poczekać...

fusy kawy mam zbierać?? eM mnie śmiechem zabije jak mu będą kazać fusów nie wywalać...a z drugiej strony zawsze to jakaś oszczędność...może wtedy na donice nazbieram kaski????

No i kompost...przypomnialo mi się, że od listopada nie dostal wody i żadnych wspomagaczy....