Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

Gabriela 19:07, 15 paź 2014

Róże to najlepsze rośliny, kwitną nie tylko do mrozów, ale nawet jeszcze po takich małych, pierwszych przymrozkach. Pokazuj Aniu, pokazuj dalej.
Mala_Mi 19:36, 15 paź 2014

Aniu Elstrid w opisie ma Kwiaty w kolorze ciemnoróżowym do czerwonego. Nawet w przytoczonym opie przez Ciebie. W załączonych fotkach... tylko 4 foty to Elfrid... pozostałe to już inne róże.

Foto z linku i ze strony Rosarium

I moje foto...

monteverde 19:53, 15 paź 2014

Mala_Mi napisał(a)
Aniu Elstrid w opisie ma Kwiaty w kolorze ciemnoróżowym do czerwonego. Nawet w przytoczonym opie przez Ciebie. W załączonych fotkach... tylko 4 foty to Elfrid... pozostałe to już inne róże.

Foto z linku i ze strony Rosarium

I moje foto...

Aniu przecież ja napisałam Reni, że fotka nie oddaje realu a Ty swoje róże znasz
pozdrawiam
monteverde 19:56, 15 paź 2014

Gabriela napisał(a)
Róże to najlepsze rośliny, kwitną nie tylko do mrozów, ale nawet jeszcze po takich małych, pierwszych przymrozkach. Pokazuj Aniu, pokazuj dalej.

Merlin i Winchester w tle

nie mam dzisiaj fotek bo nocny deszcz wczorajszy i dzisiejszy strasznie róże pozbijał a niektóre kwiaty były złamane, bo ciężkie a łodyżka słaba
hanka_andrus 20:25, 15 paź 2014

U mnie już niewiele róż, ABRAHAM DARBY jeszcze ma ochote zakwitnąć, Sadzonka od Joli-Jotki powtarza kwitnienie i jedna różyczka pnąca na pergoli usiłuje przetrzymać deszcz i wiatr. Okrywowe, czerwone jużskończyły kwitnienie, teraz tylko suszki na łodyżkach.
Jeszcze zostawiłam cynie, do następnej wizyty i dalie. Te do przymrozków pozostaną. Powoli finiszuję z głównymi pracami.
Pozdrawiam
iwonadm 20:43, 15 paź 2014

winchester achhhh kupiłam na wyprzedaży za 10 zł z 35 ale nie wiem czy coś z tego będzie

czy jest ona wytrzymała?
monteverde 20:56, 15 paź 2014

iwonadm napisał(a)
winchester achhhh kupiłam na wyprzedaży za 10 zł z 35 ale nie wiem czy coś z tego będzie

czy jest ona wytrzymała?

Na zimę okryj kopczykiem najwyraźniej, moja teraz tloczy jak "gupia" lepiej niż latem
monteverde 21:04, 15 paź 2014

hanka_andrus napisał(a)
U mnie już niewiele róż, ABRAHAM DARBY jeszcze ma ochote zakwitnąć, Sadzonka od Joli-Jotki powtarza kwitnienie i jedna różyczka pnąca na pergoli usiłuje przetrzymać deszcz i wiatr. Okrywowe, czerwone już skończyły kwitnienie, teraz tylko suszki na łodyżkach.
Jeszcze zostawiłam cynie, do następnej wizyty i dalie. Te do przymrozków pozostaną. Powoli finiszuję z głównymi pracami.
Pozdrawiam

Haniu u mnie sporo kwitnie i sporo chce zakwitnąć jeszcze między innymi znowu Louise Odier już 3 raz Kronprincess Mary, chyba Constanz Mozart zdąży i inne ale masz pamiątkę po JoliJa jeszcze nie finiszuję jeszcze nie wsadzone tulipany wszystkie, wstrzymuje mnie dostawa ostatnich październikowych róż 5 czy 6 a w wolne miejsca będę dopiero wtykać tulipki, no i oczywiście dalie jeszcze kwitną liliowce D'oro i taki niziutki ciemny brąz, dzisiaj nie wychodziłam do ogrodu, bo za mokro no i miałam gości cały dzień pozdrówka aha widzialam wyniki naszej wspólnej gry brawo
Maritim
Bogdzia 21:36, 15 paź 2014

Gabriela napisał(a)
Róże to najlepsze rośliny,

Chciałabym móc tam powiedziec.
Pozdrawiam Aniu.
WilczaGora 22:14, 15 paź 2014

monteverde napisał(a)

Kasiu kupuj teraz jesienią a od czerwca będziesz cieszyła nią oczy

2 lata temu Pastellę mi mróz zabrał...tak na zawsze
miałam 3 krzaczki ale nie kopczykowałam, bo niby to miałam w takim ciepłym, zacisznym miejscu
piękna u Ciebie, przepiękna