Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

kasiek 09:11, 13 lut 2014

ewsyg napisał(a)
Kasiu, gdzie to jest ?

Górka wygląda na fajną. Jeździsz na nartach ?

U nas dzisiaj biało

Hej Ewuś, górka jest świetna zwłaszcza dla dzieci i średnio zaawansowanych. Nazywa sie Cieniawa, jest w necie cieniawa.ski czy coś takiego. Jest nieduża podzielona na 2 stoki z 2 wyciągami. Jeden prowadzi na górkę płaską i łatwą a drugi pnie sie wyżej na wyższą część górki która jest dużo trudniejsza.
Ogólnie to łatwy i przyjemny stok, idealny dla rodzin z dziećmi, jest knajpa, jest mało ludzi, piękne zaśnieżone dookoła (mają doskonały mikroklimat - jak wszędzie jest wiosna to tam wciąż zima
kasiek 09:16, 13 lut 2014

ewsyg napisał(a)
Chodzi mi o to miejsce

Obydwie fotki są z tej górki, jedna jest z góry a druga z dołu
tu jeszcze jedna

Niestety snieg topnieje w oczach i warunki coraz gorsze. Ja jeżdzę na nartach od 8 roku życia tak więc narty są nieodłącznym elementem zimy dla mnie. Natomiast eMus i dzieci jakoś bardziej wolą łyżwy ale i tak jeżdżą ze mną po stokach

W marcu mam umówiony zlot na Kasprowym (jak co roku) ale obawiam sie że nie będzie juz na czym jeździć.
kasiek 09:17, 13 lut 2014

kitek81 napisał(a)
no to fajnie, ze aktywnie i rodzinnie spędzacie czas
pozdrawiam :*

Dzięki Kitku, juz po feriach - teraz na odprężenie lecę kopać w ogrodzie
malgorzata_s... 10:57, 13 lut 2014

No szkoda maluszka Niech szybko zdrowieje Kasiu odpisałam ci u mnie o latarenkach
ewsyg 12:03, 13 lut 2014

kasiek napisał(a)

Hej Ewuś, górka jest świetna zwłaszcza dla dzieci i średnio zaawansowanych. Nazywa sie Cieniawa, jest w necie cieniawa.ski czy coś takiego. Jest nieduża podzielona na 2 stoki z 2 wyciągami. Jeden prowadzi na górkę płaską i łatwą a drugi pnie sie wyżej na wyższą część górki która jest dużo trudniejsza.
Ogólnie to łatwy i przyjemny stok, idealny dla rodzin z dziećmi, jest knajpa, jest mało ludzi, piękne zaśnieżone dookoła (mają doskonały mikroklimat - jak wszędzie jest wiosna to tam wciąż zima

Dziękuję Kasiu za informację.

Kasiu, czy Ty masz jodłę, chodzi mi o to, czy pod nią może coś rosnąć, jak ona się korzeni, tak jak sosna, palowo, czy tak jak świerk, płytko ?
Agania 13:19, 13 lut 2014

Kasieńko poczytałam, że Daria zachorowała, jest za ciepło, żeby wirusy nie zagrażały, może już lepiej małej, pewnie jej nie odstępujesz, szkoda dziecka, bo ten kaszel ją męczy, dobrze, że ferie się udały i były przigody na łyżwach i nartach, pewnie ty już w ogrodzie tańczysz jak gejsza przy japończyku

U mnie też od wczoraj biało, ale wracając do domu już pewnie wszystko spłynie, bo na plusie, buziaki zostawiam
kasiek 19:35, 13 lut 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
No szkoda maluszka Niech szybko zdrowieje Kasiu odpisałam ci u mnie o latarenkach

Dzięki Gosiu, ciągle coś ciekawego u Ciebie widzę
kasiek 19:40, 13 lut 2014

ewsyg napisał(a)

Dziękuję Kasiu za informację.

Kasiu, czy Ty masz jodłę, chodzi mi o to, czy pod nią może coś rosnąć, jak ona się korzeni, tak jak sosna, palowo, czy tak jak świerk, płytko ?

Tak mam jodły koreańskie i kalifornijską, ale szczerze mówiac nie wiem jak sie korzenią. Sadziłam jak były małe i wokoło nie miały poprzerastanych korzeni. Teraz bez problemu sąsiadują z wcześniej posadzonymi krzakami.
Znalazłam odpowiedź w necie :

System korzeniowy ukośny to system, w którym wcześniej zaciera się morfologiczna różnica miedzy korzeniem głównym a bocznymi, charakterystycznymi roślinami dla tego systemu są takie drzewa jak buk, klon, jodła.
kasiek 19:48, 13 lut 2014

Agania napisał(a)
Kasieńko poczytałam, że Daria zachorowała, jest za ciepło, żeby wirusy nie zagrażały, może już lepiej małej, pewnie jej nie odstępujesz, szkoda dziecka, bo ten kaszel ją męczy, dobrze, że ferie się udały i były przigody na łyżwach i nartach, pewnie ty już w ogrodzie tańczysz jak gejsza przy japończyku

U mnie też od wczoraj biało, ale wracając do domu już pewnie wszystko spłynie, bo na plusie, buziaki zostawiam

No niestety, miała kontakt z zarażona kuzynka i sama sie zaraziła. Już jej lepiej, obie dziewczyny w sumie z wyjazdu zadowolone bo i narty i łyżwy i snieżki i bałwan był, a że w małych ilościach to inna sprawa.

Co do odstepowania to....iiiii... ogród odtajał, wiosna wokoło, i eMusiem sie zamieniamy opieka nad nią. Wczoraj robiłam 2 godziny a dziś prawie 5 w ogrodzie!
Japończyk juz zrobiony w 70 %, dzięki Waszym fotkom oczy mam skośne a z mózgu sushi

Projektowanie ogrodu w stylu japońskim to tak naprawde walka z naszym europejskim umysłem. Nawet jeżeli podoba nam sie stonowany ogród japoński, to tworząc go wciąż wciskamy nowy kolor
Dzięki projektom chyna udało mi sie stworzyć to co chciałam , pokaże Wam moze jutro lub w sobotę
elzbieta_g 19:50, 13 lut 2014

kasiek napisał(a)

Dzięki projektom chyna udało mi sie stworzyć to co chciałam , pokaże Wam moze jutro lub w sobotę

to czekam z niecierpliwością szybkiego powrotu do zdrówka dla córci