Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Mala_Mi 07:22, 12 mar 2014

Ależ masz ogromniaste te bukszpany.. nic tylko produkować sadzonki

Jak dojdzie biały murek..to już lepiej
izabela75 07:32, 12 mar 2014

super ci to wyszło , ta słomiana mata za bukszpanami robi fajny efekt..... Super!!!
Agania 07:37, 12 mar 2014

Tutaj fajnie wygląda ta zielona linia

Tusiala 08:08, 12 mar 2014

Zdecydowanie pozytywna przemiana
A z tyłu przed płotem dałaś jakąś wiklinę?
No w takim gąszczu to każde dziecko zachwycone
paulina_wero... 08:39, 12 mar 2014

kasiek napisał(a)
Rano przed pracą ciąg dalszy lania wody

Etap VIII

Woda nalana, folia sie dopasowuje do wykopy, pierwsze przycięcia folii i ,,próba mostka "

Etap IX

Wykańczanie i sadzenie roslin

I jeszcze raz dla przypomnienia - ta sama pora, to samo miejsce, rok temu

Śliczne te wielkie bukszpany z tyłu.Jesteś posiadaczka cudnego oczka mnie tez to czeka na razie jednak szkoda mi wody bo używam do podlewania pompa siadła, agregat i beczkę szlak trafił tak że to moje jedyne źródło wody. Nie masz problemu ze spływającą ziemia do oczka? U mnie po deszczu woda była brązowa pozdrawiam
kasiek 12:21, 12 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)
Ależ masz ogromniaste te bukszpany.. nic tylko produkować sadzonki

Jak dojdzie biały murek..to już lepiej

Juz nie bedę produkować bo nie chcę się urobic w gigantycznej furze kulek, za duzo strzyżenia a potrzeba więcej chwil by odpoczywac w ogrodzie niz w nim pracować (choć prace uwielbiam to staram się zrównoważyć jedno z drugim .
Ale chetnym poprzycinam na sadzonki

Nie bardzo wiem o króre białe kamienie Ci chodzi, moze wskażesz na focie?
kasiek 12:24, 12 mar 2014

izabela75 napisał(a)
super ci to wyszło , ta słomiana mata za bukszpanami robi fajny efekt..... Super!!!

W sumie to słoma jest tymczasowa aż laurki i cisy sie rozrosna w ekran , ale fajnie jak teraz tez się podoba
kasiek 12:25, 12 mar 2014

Agania napisał(a)
Tutaj fajnie wygląda ta zielona linia

teraz jest w sumie najbrzydziej, z każdym dniem to miejsce będzie zarastać aż dojdę do docelowego efektu
kasiek 12:27, 12 mar 2014

Tusiala napisał(a)
Zdecydowanie pozytywna przemiana
A z tyłu przed płotem dałaś jakąś wiklinę?
No w takim gąszczu to każde dziecko zachwycone

Prawdziwa przemiana bedzie zobrazowana w maju jak bedzie tak jak na projekcie
Wiklina jest tymczasowa, ale dla dzieci rewelacja bo im tunel w chaszczach zrobiło Nie musze Ci pisać co tam razem z psem wyprawiają - potem nawet do pralki nie da się ubrań włożyć, najpierw trzeba poczekać aż błoto zaschnie i odpadnie
kasiek 12:30, 12 mar 2014

paulina_weron_niemiec napisał(a)

Śliczne te wielkie bukszpany z tyłu.Jesteś posiadaczka cudnego oczka mnie tez to czeka na razie jednak szkoda mi wody bo używam do podlewania pompa siadła, agregat i beczkę szlak trafił tak że to moje jedyne źródło wody. Nie masz problemu ze spływającą ziemia do oczka? U mnie po deszczu woda była brązowa pozdrawiam

Witaj Paulina, dzieki za uznanie
wode faktycznie na razie oszczędzaj póki Ci nie naprawia bo w lecie ogród potrzebuje duuuuzo wody.
Nie mam problemu ze spływającą woda bo za kamieniami jest goli (przedłużenie z oczka) aż do szczytu potem maskowana kamieniami. Jak jest deszcz to nie spływa więc do oczka. Dla lepszej ochrony dobrze jest oczko gesto obsadzić, wtedy sie w buszu roślin zatrzymuje woda i nie scieka tak szybko niosąc piach ze sobą