Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

renatamama3 22:16, 06 kwi 2014

Kasiu ,wszystko rośnie jak na drożdżach ,w sumie po nawozach ,po tym nocnym deszczyku jeszcze bardziej zrobi się zielono ,no i super ,ludzie chodzą i podziwiają i tacy jacyś bardziej radośni .Uważajcie na kleszcze wśród tych drzew ,moje zwierzaki non stop mają a ostatnio mi chodził po ręce a synowi po policzku .pozdrawiam
Pola 22:20, 06 kwi 2014

Kasiu, na ławeczce sonie przysiadłam i twój ogródeczek obejrzałam....
Katkak 10:22, 07 kwi 2014

Hej Kasiulka Oglądam wczoraj swoje stare numery "Mojego pięknego ogrodu" i co tam odkryłam? Twoje królestwo! Ale niespodzianka! Numer jest z czerwca 2013, a ja na forum jestem od lipca, więc wtedy jeszcze nie wiedziałam czyja to perełka Ale na forum wygląda jeszcze piękniej, wiadomo, do artykułu nie da się wrzucić tyle zdjęć ile tutaj. Fajnie I odkryłam jeszcze, że nie tylko na imię mamy tak samo, hahaha. Ale zbieg okoliczności Ciekawe czy są między nami jeszcze jakieś podobieństwa Pozdrawiam
Tusiala 14:06, 07 kwi 2014

Kasiu Ty masz co focić Zjeżdżalnię też chcę zakupić. Tylko się boję, że On troszkę mały więc może jszcze się wstrzymać?
Ptaki już się rozgościły przy oczku na dobre
safikey 14:10, 07 kwi 2014

widziałam wśród mnogości Twoich roślinek kwitnący barwinek - jak dla mnie niepodzielnie związany ze świętami

piekne masz ogródek - taki dopieszczony, widać, ze uwielbiasz!!!

pozdr
Maria667 12:38, 08 kwi 2014

Kasiu!
Dziecinne pytanie, ale nie mam doświadczenia: czy jakieś części nadziemne zimują u piwonii drzewiastej, czy tylko kłącza?
Śliczne ogrodowe fotki:0
Pozdrawiam.
kasiek 21:17, 08 kwi 2014

Rany ile wpisów a ja taka nieczasowa
Dziś i wczoraj po pracy malowałam wejście do domu i uczyłam dziecko na rowerze bez kółeczek jeździć, nie wiem jak mam czas naciągnąć...

Janino, Gosiu, Elu, Bogdziu - bardzo dziękuje
Fotek będę wklejać duzo, co dzień jest coś nowego, niesamowity czas, piękna pogoda- cudowne klimaty
Prymule to ja uwielbiam - kwitna juz od lutego do kwietnia, dzięki nim wiosna jest baaaardzo kolorowa!

kasiek 21:26, 08 kwi 2014

Agatka
wierze że sie przyjmą bo szczerze dane! zaraz wkleję nowe fotki elewacji, a jutro po drugim malowaniu

Renatka
fakt, mój pies tez już 2 miał kleszcze - a u mnie ich nigdy nie było! Zgroza co to będzie, i młodych komarów juz pełno - nie było zimy a to ma swoje plusy i minusy!

Pola
zapraszam jak czesto masz ochotę

Kasiula
No faktycznie niespodzianka Jak całe to moje zielone szaleństwo - wciąż czymś zaskakuje
A wspólnego to mamy (poza juz odkrytym) chyba sporo - bo widzę że i dusze artystyczne i sentymentalne i wrażliwe I... zawsze uśmiechnięte (jak na fotkach)

Tusiala
Zjeżdżalnie dostałam w prezencie, myslę że ona dobra jest tak od 4-5 lat bo jest wysoka, wcześniej miałam taką metrówkę (dł) i na 70 cm wysoką i było ok, tak więc może się wstrzymaj z taką wysoką bo będziesz tylko przy niej siedziec i doglądać małego . A ptaki - tż to szok ile ich w tym roku i jakie odważne!

Safikey
Witam i zapraszam na fotki, ja uwielbiam focić, zwłaszcza czarować ujęciami - to mnie strasznie odpręża
Dla mnie ze świętami związana jest forsycja, ale do świąt to juz nie doczeka. A że widać że uwielbiam - nie da się ukryc, to jakby moje drugie ja
kasiek 21:30, 08 kwi 2014

Maria667 napisał(a)
Kasiu!
Dziecinne pytanie, ale nie mam doświadczenia: czy jakieś części nadziemne zimują u piwonii drzewiastej, czy tylko kłącza?
Śliczne ogrodowe fotki:0
Pozdrawiam.

Nie dziecinne Marysiu, ja piwonię drzewiasta mam od 2 lat i tez się uczę
Ona nad ziemią jest trochę jak azalia, taki krzaczek.
W pierwszym roku złamał mi ją pies na zimę (miała zaledwie 10 cm) Myślałam że po niej i - o dziwo na drugi rok wypuściła od miejsca szczepienia pęda - bardzo marnego (przesadziłam ją wtedy na front - słoneczny i suchy). Teraz to jej trzeci sezon- przesadziłam ją znowu choć wiem że nie lubi ale szukałam lepszego miejsca - teraz jest tez w słonecznym ale bardziej wilgotnym i nie na takiej patelni... zwariowała! rosnie jak głupia i do tego przygotowuje się do kwitnienia - a kwiat ma mieć lawendowy więc... moze być bajka!
kasiek 21:48, 08 kwi 2014

No dobra a teraz troche pisma obrazkowego - to co robie od 2 dni :
Pamiętacie jak zabudowałam wejście do domu?

Wczoraj wyglądało już tak (pierwsze malownie)

A taki był projekt ( przed malowaniem)

Zdjełam 2 deski i po pomalowaniu pierwszym jest tak: