Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Agania 14:35, 09 kwi 2014

Zabudowa ganku po drugim malowaniu, jeszcze bardziej efektowniej wygląda, bawicie się w ogrodzie, każdy ma zajęcie, to szczęście jak można tak spędzać czas w otoczeniu przyrody, dziewczynki mają super zjeżdżalnię, sama ciachałaś jałowca...............kloniki już w listkach........a machonia w towarzystwie niebieskich jałowców bardzo ładnie się prezentuje

Tulipki super, jak ich dużo u Ciebie, magnolka rozkwitła, czyli prawdziwa wiosna u Ciebie, pozdrowienia dla szpaczków, pewnie już gniazdują w koronach drzew w twoim ogrodzie, a wiśnia to dopiero bedzie gwiazdą w ogrodzie, fajnie, bo rozkwitnie jak magnolka skończy kwitnienie..............pewnie czekasz na karaganę i jej pierwsze kwitnienie u Ciebie
Mala_Mi 16:30, 09 kwi 2014

Poddaję sie i czytam tylko kilka ostatnich stron U ciebie od 263.....
Jak sie ogląda fotki z ogrodu z dołu to tych domów jak mrówków nie widać.. taki mały azyl..

A przy zjeżdżalni zabierz ten czerwony słupek.. bardzo łatwo o kontuzję barku ... a kontuzje są różne... głową też można przywalić.. ja bym sie bała, a do ostrożnych nie należę..
MiraR 17:58, 09 kwi 2014

Ogród stworzyłaś niesamowity,oaza spokoju i intymności.Masz pomysły Kasiu niesamowite
Mam też pytanie odnośnie...stoperów śniegowych bo zauważyłam,że masz je zamontowane na dachu.Czy jesteś z nich zadowolona,sprawdziły się zimą?Zatrzymują śnieg na dachu czy raczej łamią zjeżdżające połacie?
Pozdrawiam serdecznie
Madziarzeszow 18:51, 09 kwi 2014

Piękne zdjęcia , taki mały azyl miejski stworzony pozdrawiam i kibicuję
Cięgle podglądam zmiany
kasiek 19:09, 09 kwi 2014

Katkak napisał(a)
Kasia super wyszedł Ci ten jałowiec, prze pieron jesteś Ja bym się bała, że zepsuję i pewnie bym takiego kudłatka zostawiła. I super wymyśliłaś tą zabudowę wejścia do domu, stwarza tyle możliwości Poza tymi roślinkami, które już rosną (zresztą wyszło Ci to fajowo) to ja bym dołożyła na tą ściankę wiszące doniczki z poziomkami, zwisającymi truskawkami i ziołami Mniam

Kasiula, ja 2 jałowce zepsułam nim nauczyłam się rzeźbić pompony
A teraz - nozyce w reku to jak widelec i nóż
Zabudowa tez mi się podoba, choć dopiero po poprawkach nabrała wyglądu Poziomki - truskawki były by super - gdyby to nie była północna strona, niestetu strasznie tu mało słońca... Owocówki się nie utrzymają, tylko cieniolubne.
kasiek 19:11, 09 kwi 2014

paulina_weron_niemiec napisał(a)
Zdjecia obejzane i podziwiam wszystko po kolei sliczna magnolia moja mlodziutka cale 2 paki posiada. Ciagle u ciebie podziwiam stawik kiedy u mnie taki bedzie na razie prace ziemne w moim wykonaniu trwaja, a dzis pada wiec odpoczywam i juz oczmi wyobrazni widze jak bedzie choc narazie zastane znowu mnustwo wody a do dalszej pracy potrzebna koparka by na glebokosc powiekszyc. A u ciebie pieknie podziwiam nadal

Dzięki Nie skupiaj się ile jeszcze do zrobienia, tylko zaplanuj małe odcinki prac i skupiaj się na ich wykonaniu. Wtedy nie bedziesz myśleć ile masz jeszcze pracy przed soba
kasiek 19:13, 09 kwi 2014

Tusiala napisał(a)
Rzeczywiście Was tam jak mrówków a z dołu u Ciebie, z Twojego ogrodu wydaje się takie zacisze, ustronie. To pewnie te duże rośliny i drzewa dawają tyle intymności. A niech jeszcze listeczka się pojawią na wszystkim

No niestety, kiedyś było inaczej (nim się tu wprowadziłam). Każdy miał 15 arową działkę więc nie było takiego zagęszczenia. Ale kiedy ceny ziemi skoczyły w kosmos, nie było sąsiada który nie podzielił działki na 2 lub 3 części i sprzedał. Teraz jest nakitowane ludziskami, dobrze ze nie są szkodliwi do tego
kasiek 19:16, 09 kwi 2014

Agania napisał(a)
Zabudowa ganku po drugim malowaniu, jeszcze bardziej efektowniej wygląda, bawicie się w ogrodzie, każdy ma zajęcie, to szczęście jak można tak spędzać czas w otoczeniu przyrody, dziewczynki mają super zjeżdżalnię, sama ciachałaś jałowca...............kloniki już w listkach........a machonia w towarzystwie niebieskich jałowców bardzo ładnie się prezentuje

Tulipki super, jak ich dużo u Ciebie, magnolka rozkwitła, czyli prawdziwa wiosna u Ciebie, pozdrowienia dla szpaczków, pewnie już gniazdują w koronach drzew w twoim ogrodzie, a wiśnia to dopiero bedzie gwiazdą w ogrodzie, fajnie, bo rozkwitnie jak magnolka skończy kwitnienie..............pewnie czekasz na karaganę i jej pierwsze kwitnienie u Ciebie

Tulipki od dziewczyn cudnie wzeszły - nie licząc tych co połamał pies i zdeptały dziewczyny - to ze 105 bedzie ok 90 szt. A wcześniej miałam juz ok 50 więc efekt powinien byc fajny.
Dzięki raz jeszcze za wilczomlecze - zaraz Ci wkleje jak fajnie wyszły

Karagana jest po wielu przejściach. Od lutego przesadzałam ja 5 razy, jest obrażona i słaba, ale listki puszcza więc teraz jej mówie jaka jest cudna
kasiek 19:20, 09 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)
Poddaję sie i czytam tylko kilka ostatnich stron U ciebie od 263.....
Jak sie ogląda fotki z ogrodu z dołu to tych domów jak mrówków nie widać.. taki mały azyl..

A przy zjeżdżalni zabierz ten czerwony słupek.. bardzo łatwo o kontuzję barku ... a kontuzje są różne... głową też można przywalić.. ja bym sie bała, a do ostrożnych nie należę..

Aniu, stronki teraz leca bo duzo fotek wklejam, strasznie lubie cykanie, a teraz wszystko zmienia sie w szalonym tempie. W dodatku zrobiłam duuuuuze rewolucje, praktycznie każda fotka inna niz w poprzednich latach

Słupek jest do wykopania bo to konstrukcja na pranie. Niestety sama nie dam radę (zdziwiona?) bo jest zatopiony w betonie w ziemi i musze wziąć jakiegoś gościa na wykopanie.
A co do widoków - fakt z dołu juz nie widać sasiadów, zrobiło się intymnie i przytulnie
kasiek 19:22, 09 kwi 2014

Mira napisał(a)
Ogród stworzyłaś niesamowity,oaza spokoju i intymności.Masz pomysły Kasiu niesamowite
Mam też pytanie odnośnie...stoperów śniegowych bo zauważyłam,że masz je zamontowane na dachu.Czy jesteś z nich zadowolona,sprawdziły się zimą?Zatrzymują śnieg na dachu czy raczej łamią zjeżdżające połacie?
Pozdrawiam serdecznie

Dzieki
Ze sniegołapów jestem zadowolona, bo jak topnieje snieg to nie zjeżdża w dzikim pedzie łamiąc rośliny dookoła tylko zatrzymuje się na nich i tam topnieje. Mam je już 14 lat i nic się im nie dzieje