Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

kasiek 20:52, 22 maj 2014

Nad wodą...Woda jak kryształ

kasiek 21:00, 22 maj 2014

A co tygryski lubią najbardziej?
Właśnie się nalewa i bedzie chlapciu chlapciu !

I jeszcze ogólnie, a w oczku grążel ma pączka i za chwilę wypusci kwiat

kasiek 21:12, 22 maj 2014

Na koniec nowe kwiaty: róża parkowa - w tym roku będzie to hit na froncie - ma ok 3,5 metra wysokości i masę pąków!

Jestem po pryskaniu na mszyce i na grzyby. Oczy mam jak królik spuchnięte i mam dość chemi. Niestety w tym roku juz się bez niej nie obejdę bo mszyc zatrzęsienie a i grzyby niszczą mi rośliny

No nic - to jeszcze żółty liliowiec na pocieszenie

grembosia 22:43, 22 maj 2014

kasiek napisał(a)
Połączenie fioletowych czosnków z białą tawułą, trzmieliną i tulipkami - mój faworyt połączeniowy!

Rzeczywiście piękne zestawienie, tylko szkoda, że to towarzystwo tak krótko kwitnie...
Ogrodem cały czas się zachwycam, już taki dojrzały, pięknie.
Katkak 23:07, 22 maj 2014

Kasia jak Ty to robisz, że zapamiętujesz tak dokładne nazwy roślin, choćby tych krzewuszek? Zapisujesz sobie, czy naprawdę pamiętasz? Ja mam taką samą purpurową Kasieńka jeśli chodzi o spotkanie to bardzo chętnie oczywiście tyle tylko, że jestem uzależniona od męża jako, że niezmotoryzowana jestem . Na dzień dzisiejszy sprawdzałam i 14 czerwca ma wolne (pracuje na zmiany) więc spoko. Mam nadzieję, że nic się w tej materii nie zmieni Za te orliki co Ci się same rozsiewają chyba dałabym się pokroić, są takie śliczne i kochane, że nie mogę Pozdrawiam.
Katkak 23:09, 22 maj 2014

Ja wytoczyłam walkę ślimakom i od jutra wytoczę także mszycom. Z satysfakcją godną sadysty stwierdzam, że trutka na ślimaki jest skuteczna, a z mszycami zawalczę jutro
Agania 07:40, 23 maj 2014

Katkak napisał(a)
Ja wytoczyłam walkę ślimakom i od jutra wytoczę także mszycom. Z satysfakcją godną sadysty stwierdzam, że trutka na ślimaki jest skuteczna, a z mszycami zawalczę jutro

Czasami inaczej się po prostu nie da tylko chemią, bo grzyby atakują, szczególnie jak po opadach
zrobi coepło, u mnie mszyc nie ma, ale ślimaki są, brosa rozsypałam
Agania 07:46, 23 maj 2014

W twoim ogrodzie jest zawsze przepięknie, za każdym razem coś zaskakuje, nowa róża, białe i fiolety.....tawuła wyglądająca jak fantastyczna fontanna, liliowoec, japoniec i już się szykuje ciapu, ciapu
kitek81 22:18, 23 maj 2014

też chyba w niedzielę wystawię dzieciakom basen, niech mają coś z życia
Katkak 22:20, 23 maj 2014

Agania napisał(a)

Czasami inaczej się po prostu nie da tylko chemią, bo grzyby atakują, szczególnie jak po opadach
zrobi coepło, u mnie mszyc nie ma, ale ślimaki są, brosa rozsypałam

Ja też je truję, ale też zbieram dziady, bleeeee Najgorsze, że te małe wcale nie tak łatwo znaleźć, a "robotę robią". Ale muszę wyjść zwycięsko z tej walki, bo jak nie, to moje ukochane funkie boleśnie to odczują. Brunnery już są biedniusie, nawet do połowy niektóre liście mają zjedzone