Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Katkak 22:41, 14 kwi 2015

Bogdzia napisał(a)
Kasiu pięknie u Ciebie aż sie zastanawiam jak tyle roślin pomieściłas u siebie a u mnie nie chcą sie zmiescic. Skrzek żab jest w okrągłych kupkach a skrzek ropuch to takie dlugie splątane sznury, ale jedne i drugie sa pożyteczne w ogrodzie.Pozdrówka.

Bogdziu niesamowita jesteś. Czy jest coś na czym się nie znasz? . Buziaki.
zawitka 09:05, 15 kwi 2015

Jak ja lubię u Ciebie spacerować po tych zaczarowanych zakamarkach .Zajrzyj do mnie
Margaret_ka 21:32, 15 kwi 2015

Kasiu twój ogród nabiera kolorów z dnia na dzień.
Jak pięknie jest już przy oczku i inne zakamarki nabieraja barw.
A córa lubi pomagać Ci w ogrodzie? Ma podobne zamiłowanie jak mama?
malkul 11:50, 17 kwi 2015

Kasiu a jak sie miewa twój grab bonsai?
Milka 15:56, 17 kwi 2015

Twój ogród, to jak zaczarowany ogród, ma taki ciekawy klimat, tajemnicę, tyle tu roslin, nigdzie nie można obojętnie przejść, mnóstwo okazów, chocby metasekwoja
Ciekawa jestem, czy po kwitnieniu tniesz swoją mahonię, ja tak. A wiesz Kasiu, że jej owoce są jadalne i można na kompot lub galaretki dac?

I coś mi się zdaje, ze te eleganckie tulipany i u mnie, one co rok pięknie kwitną i na dodatek bardzo długo

i zapomniałam, zazdraszczam kwitnienia judaszowca, mój nadal nic, tylko listki sie pokazały, 4 lata juz czekam
Mathildis 21:06, 17 kwi 2015

A moje mahonie rozleniwione w tym roku i jeszcze troszkę będę musiała na nie poczekać.
za to Tulipany Exotic Emperor i sasanki u mnie troszkę bardziej zaawansowane
Piękne sa te tulipki i mam nadzieję, że Irenka prawdę mówi i że bez wykopywania pięknie kwitną co roku... o ile mnie pamięć nie myli AnaArt też tak twierdziła

Idę zobaczyć co jeszcze w Twoim ogrodzie ostatnio się działo...

P.S. ruda u mnie była, zrobiłam kilka zdjęć, ale wstawię później - muszę troszkę pograndzić na innych wątkach
Mathildis 21:15, 17 kwi 2015

kasiek napisał(a)
Mojej magnolce wciąż robie foty , jest taka piękna.. tfu bez uroku

I na tle iglaków...

Piękna ta gwieździsta ...

kasiek napisał(a)
I na koniec cos kolorowego

I zestawienie - żółtych krokusów z wschodzacym bordem tawułek

świetne wiosenn zestawienie... muszę takie i u siebie zaaranżować ... u mnie w korze wcale tawułek nie widać, więc może chociaż na tle krokusów będą widoczne
kasiek 16:50, 18 kwi 2015

Bogdzia napisał(a)
Kasiu pięknie u Ciebie aż sie zastanawiam jak tyle roślin pomieściłas u siebie a u mnie nie chcą sie zmiescic. Skrzek żab jest w okrągłych kupkach a skrzek ropuch to takie dlugie splątane sznury, ale jedne i drugie sa pożyteczne w ogrodzie.Pozdrówka.

No to mam żabki Niedawno sie wylęgły

Co do ilosci roślin - to Ty masz całe kolekcje a ja mam różne rośliny i stąd wydaje się że mam zatrzesienie
Ale im jest ich więcej, tym więcej wymagają opieki..

Nad wodą zakwitły kaczeńce
kasiek 16:51, 18 kwi 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu u mnie już kijanki są a u ciebie?Wiosnę masz bardziej zaawansowaną

No są - od kilku dni siedzą na galaretce
A co do wiosny to Ty jeszcze niedawno miałaś zimę
kasiek 16:55, 18 kwi 2015

bartek_luberda napisał(a)
Mam totalną niewyróbkę W tej chwili jestem samotną matką 2 dzieci Więc dzieci praca dom pies piec pranie sprzątanie ogród itd Może jutro dam fotki bo ma być pogoda

No skąds to znam, kiedy mój eM wyjechał na pół roczne szkolenie i zostałam z dwoma maluchami do tego pracując na pełny etat to myslałam że zwariuje...
Ale czas leci i szybko się zapomina A potem zostaje już kanapa