Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

kasiek 09:29, 31 gru 2015

Katkak napisał(a)
Kasia fajnie, że remont dobiega końca. My zaczęliśmy kłaść panele w kolejnym pomieszczeniu na górze, ale wolno nam idzie. 10 rodków powiadasz? Ale masz fajnie, że aż tyle upchniesz. Niby ogród dojrzały, niemal skończony (wiem, takie nie istnieją ), a tu jeszcze tyle dobra wejdzie . Ale i u mnie co nieco się zmieści jak z tą rabatą skończę . Agawą się nie przejmuj, chętnie dam Ci jedną ze swoich, więc nie masz się co martwić . W sumie dobrze, że ten mrozik złapał, bo przyroda zgłupiała. Niech zima będzie zimą, a wiosna wiosną . Pozdrawiam

Panele - brawo Wy
Malowanie prawie skończone - dzis ostatnia warstwa w garderobie bo żle chwyta biały po niebieskim. Całość pokaże jak skończę , na razie jest wymalowane i pewnie dziś zacznę kłaść tapetę. Wszystko teraz musi być w kolorze by przełamać monotonie koloru ścian - to zabieg celoy, by dodatkami nadawać charakter.
Póki co mała przymiarka tapety na tym kolorze ścian:

Do tego będzie w turkusie firanka.

A tu garderoba która ma byc w półkach od dołu do góry - do niej właśnie prowadzą w sypialni drzwi po lewej. Wyszła duza - prawie 10 m kw. mam nadzieję że w końcu wszystko się zmieści

Z zimy się cieszymy - w końcu mamy pierwsi ferie i jest szansa na szu szu

A co do rodków, zobaczymy ile będzie miejsca jak okrzesam wszystkie swierki od dołu
kasiek 09:32, 31 gru 2015

Agania napisał(a)
Już po Świętach, a ja cały czas w pracy przed świętami i przed sylwestrem, nie zdążyliśmy dzisiaj na zastrzyk, a mój najważniejszy doktor przed świętami na wizytę nie dojechał....to tak w skrócie co u mnie...bo pytałaś

O remoncie czytam, nie wiem czy pisałam o tapecie...bardzo mi się podoba...sypialnia będzie bajkowa...a jak tam twoja rehabilitacja i jak Ty się czujesz...po świętach?...tęsknię, a zobaczymy się dopiero za rok

Ogród smutny teraz bez śniegu...pierwiosnki o tej porze roku to zjawisko, u mnie oczar kwitnie, a ciemierników szkoda.

Moje agawy też na tarasie, ja też tak jak Katka mam tego dobra i chętnie oddam w lepsze ręce....życzę śniegu i zimy w nadchodzącym Nowym Roczku
całuję

Agatko trzymam kciuki - wiesz o tym! I nie strasz - zobaczymy sie w przyszłym roku a nie za rok

Rehabilitacja niezła - muszę przyznać że ta kąpiel perełkowa jest fantastyczna - to takie mocne bicze wodne od stóp do szyi, świetnie masują i relaksują Dziś ostatni zabieg.

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku życzę Tobie i innym zaglądającym - buziam i lecę na rehabilitację

kasiek 15:43, 01 sty 2016

Wszystkim zaglądającym życzę szczęśliwego Nowego Roku
Ja spędziłam go na tapetowaniu ścian, o 24.00 byłam już tak naćpana farbami i klejem że po wypiciu szampana odleciałam w kosmos
Ale sypialnia wytapetowana, teraz wybieranie mebli i dodatków, firana we wtorek A na razie jest tak - niby nie ogrodowo ale jak kwieciście

Urszulla 17:52, 01 sty 2016

Ciekawie spędziłaś noc sylwestrowąładnie zrobione, a najlepsze przed Tobą wszystkiego Najlepszego.
Katkak 19:10, 01 sty 2016

Kasiulka noc sylwestrowa spędzona dość nietypowo, ale jak fajnie . Ślicznie wyszło . Wybieranie mebli i dodatków, czyli najfajniejsze przed Wami. My już mamy nowiutkie łóżko, ale jeszcze materac musimy dokupić. Mebelki wykorzystam w części te co mam. Dostanę jeszcze od cioci taki stary mebel z lat 60. Taki wiesz, w stylu artdeco, na wysoki połysk. Jak go przerobię, przemaluję będzie ekstra, już mam plan . Buziaki noworoczne .
sylwia_slomc... 19:22, 01 sty 2016

Super wyszło A najlepsze jeszcze przed Tobą
Agania 11:31, 02 sty 2016

Dbasz o tą miłość... Szczęścia i dużo miłośći w Nowym Roku
a byłaś już w ogrodzie, mamy sporo mrozu
kasiek 15:33, 02 sty 2016

Dzięki dziewczynki, tak sobie powspominałam nasze początki urządzania kiedy człowiek całą kasę na studia i przeżycie wydawał... wtedy trza się było głowić np. tu do 2004 r. - wykładzina w kawałkach gdzie było taniej za to domek dla dziecka - piekny i kolorowy - od zawsze uwielbiałam konstruować coś

Potem 2005r. - nasz wielki remont - stać już nas było na gipsowanie ścian i cyklinowanie parkietu i ... na nic więc ej Tu widać jak duży jest ten pokój (25 m kw.)

W 2008r. przychodzi zaś na świat nasza druga córa i pokój zostaje podzielony na pół...W jednym urzęduje nasze starsze dziecko w drugim my z młodszym

I teraz 2015/2016 - myślę że to wesja ostateczna, wyszła komnata sułtana - w srodę po założeniu firanki cykne Wam całość
kasiek 15:42, 02 sty 2016

Agania napisał(a)
Dbasz o tą miłość... Szczęścia i dużo miłośći w Nowym Roku
a byłaś już w ogrodzie, mamy sporo mrozu

O dobre trzeba dbać - więc staram sie jak mogę I chyba nawet mi to wychodzi bo nie było oporów za strony ema a zawsze są kiedy jest remont. Do tego mu się podoba Jedynie co to mówi że znowu musi się przyzwyczaić do nowego układu
kasiek 15:43, 02 sty 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Super wyszło A najlepsze jeszcze przed Tobą

taka mam nadzieję
Ale problem mam z wietrzeniem przy - 10 nie da się długo trzymać okna otwatego więc jeszcze poczekamy w przeniesieniem