Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

kasiek 12:15, 03 sty 2016

I na koniec las...

i oczko...
Katkak 13:13, 03 sty 2016

O raju, a jużmyślałam, ze na sypialni kończycie definitywnie remonty, a tu jeszcze malowanie. Ale tak to już jest z domami, ciagle cos. Ja jak każdy takze wypatruję śniegu,a tu ani grama. Biedne ptaszki, aleco poradzić. Dobrze,że z Arwena ok. Uwielbiam patrzec na Twój ogród. Buziole
Dorota123 19:13, 03 sty 2016

Byłam, widziałam.Ślicznie
kitek81 21:59, 04 sty 2016

gratuluję remontu, a szczególnie 20 rocznicy ślubu!
szkoda tych wiosennych roślinek, które przez te zawirowania pogodowe zgłupiały i już kwitły mam nadzieję, że odbiją o odpowiedniej porze wiosną!
pozdrawiam w nowym roku i ślę gorące pozdrowienia i buziaki
AGDULA 22:50, 04 sty 2016

kasiek napisał(a)

A nie Wigilia? Bo małżonek się załamie jak to przeczyta
W domu jeszcze malowanie dołu mnie czeka i wymiana części mebli, powinno juz pójść szybko. Mam jeszcze marzenie przerobić salon z jadalnia tzn. wybić ścianę między nimi i zrobić taki duży przestronny pokój ale... na razie daję sobie spokój bo to bardzo duża inwestycja - wraz z kuciem ściany trzeba by było wycyklinować parkiet, położyć nowe płytki, ściana jest nośna więc trzeba specjalnych wzmocnień.... ech kupa kasy a w przyszłym roku obchodzimy z eMusiem 20 małżeństwa więc kasę trzeba na coś innego zbierać - w końcu taka rocznica to musi być porządnie zapamiętana

Z tą kuchnią razem czy oddzielnie to zawsze temat rzeka..
Gdy miałam osobno marzyło mi się razem. To w następnym mieszkaniu miałam razem salon z kuchnią to po jakimś czasie widziało się złe strony takiego rozwiazania i chciałam osobno. Teraz w moim trzecim miejscu mam osobno i jak na razie jestem zadowolona. Ale czasem myślę, że fajnie by było mieć razem.. I tak niekończąca się historia.. Człowiek chyba lubi zmiany.
Razem... niby fajnie ale zapachy kuchni wszędzie czuć, gotująca się woda w czajniku wymusza zrobienie telewizora głośniej, Poza tym głos sie rozchodzi po otwartych wnętrzach dośc mocno. Trudniej dogrzać dom. MOżna by tak wymieniać i wymieniać. Wszsytko ma swoje plusy i minusy
AGDULA 22:52, 04 sty 2016

kasiek napisał(a)

]

Jak ja uwielbiam to Twoje oczko O każdej porze roku ma w sobie czarującą moc
kasiek 14:30, 06 sty 2016

Katkak napisał(a)
O raju, a jużmyślałam, ze na sypialni kończycie definitywnie remonty, a tu jeszcze malowanie. Ale tak to już jest z domami, ciagle cos. Ja jak każdy takze wypatruję śniegu,a tu ani grama. Biedne ptaszki, aleco poradzić. Dobrze,że z Arwena ok. Uwielbiam patrzec na Twój ogród. Buziole

Eeee Ksiula, u mnie koniec? No co Ty taki spokój to nie ze mną
Zreszta nie ma co malować na zimę bo wywietrzyć się nie da, z sypialnia już do furiii dochodziłam bo wciaż gryzło w oczy.

Wczoraj odebrałam firankę... I kurcze nie bardzo to wyszło - tzn kolor bardzo nam się podobał bo przenosił nas na greckie wyspy tyle że na całym oknie wyszedł dość zjadliwie. Musiałam pokombinować i teraz czeka mnie poprawka - zasłony muszą być przede wszystkim przedłużone bo wyszły za krótkie a firany (teraz jest zastępcza biała krótka) muszą byc w kolorze smietany i oczywiście do ziemi. Czyli znowu robota A potem meble jasne i koniec

Kolor jest jednak podobny do tych kwiatów na tapecie
kasiek 14:31, 06 sty 2016

Dorota123 napisał(a)
Byłam, widziałam.Ślicznie

To sie cieszę
kasiek 14:35, 06 sty 2016

kitek81 napisał(a)
gratuluję remontu, a szczególnie 20 rocznicy ślubu!
szkoda tych wiosennych roślinek, które przez te zawirowania pogodowe zgłupiały i już kwitły mam nadzieję, że odbiją o odpowiedniej porze wiosną!
pozdrawiam w nowym roku i ślę gorące pozdrowienia i buziaki

Hej Kitku, dziekuje za wszystkie życzenia - rocznicowe to dopiero za rok
Ciemierniki niestety całkiem się położyły od mrozu, tak więc cieszyły tylko w grudniu. Odbuziakowuje
kasiek 14:38, 06 sty 2016

AGDULA napisał(a)

Z tą kuchnią razem czy oddzielnie to zawsze temat rzeka..
Gdy miałam osobno marzyło mi się razem. To w następnym mieszkaniu miałam razem salon z kuchnią to po jakimś czasie widziało się złe strony takiego rozwiazania i chciałam osobno. Teraz w moim trzecim miejscu mam osobno i jak na razie jestem zadowolona. Ale czasem myślę, że fajnie by było mieć razem.. I tak niekończąca się historia.. Człowiek chyba lubi zmiany.
Razem... niby fajnie ale zapachy kuchni wszędzie czuć, gotująca się woda w czajniku wymusza zrobienie telewizora głośniej, Poza tym głos sie rozchodzi po otwartych wnętrzach dośc mocno. Trudniej dogrzać dom. MOżna by tak wymieniać i wymieniać. Wszsytko ma swoje plusy i minusy

E no pewnie, ja mam na razie połączoną kuchnie z jadalnia a do salonu drzwi. Kiedyś będę chciała to połączyć ale i tak zrobię zabudowę z drzwiami - tyle że szeroką by można było film oglądać a w kuchni gotować. Ja bardzo lubie mój dom i staram się wprowadzać w nim nie tylko estetyczne ale i praktyczne zmiany, a ponieważ mieszkam w nim już 16 lat to wiem czego chcę