Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

m_gocha 20:13, 03 mar 2016

kasiek napisał(a)

- chowam od takich maluchów (2003)

Niesamowite.... a z drugiej strony jakie to super doświadczenie, że swój ogród stworzyło się samemu praktycznie z niczego

Mam troszkę inaczej zaaranżowany ogród ale też zaczynałam od maleńkich sadzonek i wszystko ogarniałam własnymi rękami
wilana 20:50, 03 mar 2016

Strumień i lustro - BAJER!!!
kasiek 21:44, 03 mar 2016

Bogdzia napisał(a)

Tak jak zacznie wysiadywac jaja i karmic młode to da spokój.

Dzięki za radę, wiem że można samoprzylepną folię kupić to taka załatwię na lustra. Całe życie człowiek sie uczy
kasiek 21:47, 03 mar 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Acha czyli na moje poczekam do tej wielkości jakieś .......13 lat

Ptaszka jak się tak nie boi w tym amoku złapałabym w rękawiczkach i wyniosła daleko ,ale tak pod osłoną jakąś , żeby nie widział gdzie to może z powrotem nie trafi......., ranniki cudne moje dopiero żółte główki wychylają, może za głęboko posadziłam......super strumyk zaczyna wyglądać i jedyne co mnie osobiście nie do końca tam odpowiada to takiej leśnej rabaty te trawki takim rzędem wsadzone, ja bym zamieszała troszkę, żeby bardziej naturalnie było.......ale to Twój ogród tak chciałaś tak masz, wiem , że oko masz świetne więc będzie na bank super wyglądało

No aż tak blisko by go złapać to podejść się nie da. Załatwię te folie samoprzylepne, takie matowe to nie będzie odbicia. Oczywiście potem zdejmę.

Ranniki kupne, więc nie wiem czy w przyszłym sezonie będą tak wcześnie. Ale naprawde śliczne sadzonki przyszły

Trawki nie są rzędem, raczej w trójkącie tyle że nie wszystkie widać bo im dalej tym maluchy. Zresztą u mnie nie ma nic na stałe - będzie źle to sie przesadzi - żaden problem
mira 21:50, 03 mar 2016

Teraz naszła mnie taka myśl ze ty masz ogród moi h marzeń czyli konsekwentnie leśny więc sie po calosci spina.ja juz wiem ze konsekwencja w ogrodzie to nie dla mnie za bardzo lubię eksperymentować i poznawać nowe rośliny choc widac konsekwencja robi swoje. Kupilam dzis gladione i gdzie tu las
kasiek 21:54, 03 mar 2016

m_gocha napisał(a)

Niesamowite.... a z drugiej strony jakie to super doświadczenie, że swój ogród stworzyło się samemu praktycznie z niczego

Mam troszkę inaczej zaaranżowany ogród ale też zaczynałam od maleńkich sadzonek i wszystko ogarniałam własnymi rękami

To tak jak z dziećmi
2003r(starsza)

2015

Szok jest zawsze a to tylko 12 lat
kasiek 21:57, 03 mar 2016

mira napisał(a)
Teraz naszła mnie taka myśl ze ty masz ogród moi h marzeń czyli konsekwentnie leśny więc sie po calosci spina.ja juz wiem ze konsekwencja w ogrodzie to nie dla mnie za bardzo lubię eksperymentować i poznawać nowe rośliny choc widac konsekwencja robi swoje. Kupilam dzis gladione i gdzie tu las

Nie no Mirra troche Cie poniosło - masz bossski ogród i fantastyczne zakątki!
Ja postawiłam na las bo mam dookoła sąsiadów z domami jak wielkie dęby. Nie wiem czy miałabym taki sam gdyby m musiała aranżować 20 arów, na pewno część była by leśna ale brakuje mi części słonecznej, na m.in. warzywa - u mnie nie ma słońca i nie rosną, słabo tez z preriowym kwieciem . Poza tym fotki to fotki - na wiosnę przyjedziesz to zobaczysz że w realu nigdy nie jest tak idealnie jak na wyselekcjonowanych fotkach
kasiek 22:01, 03 mar 2016

wilana napisał(a)
Strumień i lustro - BAJER!!!

Gdyby nie Wojtuś Sylwii to by takiego zakątka nie było - ukłon w jego stronę, ja tylko go wkomponowałam. Na marginesie to pomysły ściągniete od Danusi - zwłaszcza z ścieżki z lustrem, a ciurkadło marzy mi się tak jak ma przy lustrze w świerkach. Zobaczymy czy sie uda
kasiek 22:07, 03 mar 2016

Swoją droga i tak uważam, że najładniejszy leśny zakątek z wodą miałam w 2009r.-2011r - przy pierwszym lustrze. Niestety nie wytrzymało próby orzecha - woda była do wymiany co 2 mce - nie dałam rady i fizycznie i finansowo - ale wspomnienia zostały
2010r.
Katkak 22:15, 03 mar 2016

No, te zdjęcia też kocham . Teraz jest inaczej, ale równie pięknie . Strasznie imponuje mi w Tobie Kasiulka to, że wiesz czego chcesz i idziesz w jednym kierunku. Mi za często i za dużo jeszcze zawiewa , raz tak, a raz śmak i miotam się nieraz okrutnie .