Dynie urocze ale piękna jesień u Ciebie
Trawy też urocze, mam nadzieję, że w przyszłym roku i u mnie będzie je widać tak ładnie Normalnie polecę jutro moją trawę z donicy dzielić i przesadzać wkoło rozchodnika , a rozchodniki można dzielić? Pozdrawiam
Anetko umówmy się, że to jest preriowa ale wolę tak niż trawiasta
Rozchodniki odkryłam dopiero teraz,jak zresztą wiele roślin dodały koloru rabacie bo było troche smutnawo...
buziaki
Ewcia chciałam dynie już dawno kupić, ale jakoś sie nie składało. Ta dynia u Ciebie mnie zmotywowała i som fajnie świecą w słońcu
Jeśli chodzi o rozchodnik , to znalazłam informację o dzieleniu i wklejam
Bryła korzeniowa bardzo się rozrasta dzięki czemu możemy ją co roku dzielić. Najlepsza pora na dzielenie rozchodników to lipiec przed kwitnieniem lub październik po kwitnieniu. Wykopujemy całą bryłę z ziemi i ostrym szpadlem dzielimy na mniejsze części. Podzielone roślinki sadzimy w nowe miejsce.
Kiedyś rozchodniki nie robiły na mnie wrażenia miałam w starym domu i do głowy mi nie przyszło żeby je przenieść ale jak zobaczyłam w wersji z trawkami to głupawki na ich punkcie dostałam. U teściowej jest duża kępa M na urlopie to dzisiaj po nie jedziemy wyczytałam u Ewy że właśnie pora na rozsadzanie. Na wiosnę je chyba z rozplenicami pod magnolią posadzę bo z carexami już mam