Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój nowy stary ogród

Mój nowy stary ogród

dorciabe 19:46, 04 lip 2015

BusyBee napisał(a)

Moja też ma przypalone niektóre listki- a przecież raczej w cieniu rośnie...nie wiem jak to możliwe.....Mam jeszcze inne żółte- citrus shock- one też się przypalają niestety....

O swoje żurawki się nie martw, na pewno dadzą radę- przynajmniej te co są w cieniu

Dotychczas myślałam, ze moja sałata jest niezniszczalna, ale juz nie mam pewności a jeszcze upały takie.....
Betka 00:25, 05 lip 2015

dorciabe napisał(a)

Dotychczas myślałam, ze moja sałata jest niezniszczalna, ale juz nie mam pewności a jeszcze upały takie.....

Dorcia a pryskałaś od grzyba ? Ostatnio dowiedzialam się że rosliny które maja żółte liście częściej zapadają na choroby grzybowe. U mnie mączniak zaatakował ostróżki, magnolie i inne opryskałam cały ogród, mam nadzieje ze poskutkuje .
Pozdrawiam i zdrowia życzę
Aneta1309 17:10, 05 lip 2015

Dorciu zdrówka życzę moja sałata też przypalona chociaż posadzona od wschodniej strony jakieś trzy lata o nią walczę jak w tym roku się nie pobierze to powiem jej baj, baj. Zresztą w tym roku u mnie wszystkie żurawki jakieś byle jakie.
Madzenka 20:48, 05 lip 2015

Jeju a gdzie fotki? Noga już pewnie przestała boleć?
Ewkakonewka 22:12, 05 lip 2015

Dorcia szkoda, że róż nie widzimy, ale wiesz, dbaj o się. Dzielny zuch bądź Cmok
dorciabe 16:03, 07 lip 2015

Betka napisał(a)

Dorcia a pryskałaś od grzyba ? Ostatnio dowiedzialam się że rosliny które maja żółte liście częściej zapadają na choroby grzybowe. U mnie mączniak zaatakował ostróżki, magnolie i inne opryskałam cały ogród, mam nadzieje ze poskutkuje .
Pozdrawiam i zdrowia życzę

Aneta1309 napisał(a)
Dorciu zdrówka życzę moja sałata też przypalona chociaż posadzona od wschodniej strony jakieś trzy lata o nią walczę jak w tym roku się nie pobierze to powiem jej baj, baj. Zresztą w tym roku u mnie wszystkie żurawki jakieś byle jakie.

Dziewczyny walczę o żurawki, upał mi nie pomaga.
Porównanie żurawki rok temu

i dzisiaj.... nie mogą sie pozbierać po marcowym dzieleniu

dorciabe 16:21, 07 lip 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Dorcia szkoda, że róż nie widzimy, ale wiesz, dbaj o się. Dzielny zuch bądź Cmok

Madzenka napisał(a)
Jeju a gdzie fotki? Noga już pewnie przestała boleć?

Nie da się zrobić fotek w pełnym słońcu,ale coś przy chmurce złapałam
Larissa szaleje

James Galway kwitnie w doniczce,nie mam na razie jak posadzić....

Ewkakonewka 21:11, 08 lip 2015

Śliczne są te różowe panienki , a sałata faktycznie jakiś kiepski sezon ma, szkoda.
Aneta1309 22:18, 08 lip 2015

nicol21 22:31, 08 lip 2015

Kurde, żurawki rzeczywiście źle wyglądają. Może tam za dużo słońca mają, albo za wcześnie zostały podzielone?

Jak masz czas wolny to zapraszam do mnie, jest trochę foci do pooglądania.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies