Nasyciłam oczy kwiatami, domki dla pszczółek super też takie kcem.................Gosia, zimno u mnie wieje, pada, wczoraj miałam troszeczkę słoneczka, a dzisiaj będziemy palić w kominku, mam już schody zamontowane, to tyle z niusów...................jak tam magnolka
Dzisiaj jeszcze gorsza pogoda niż wczoraj...a dzisiaj miałam plany okienne w Zabrzu Psinco...
Kupiłam wczoraj latarnie, były też białe, od razu o Tobie pomyślałam
Asiu szerszenie i osy budują gniazda same nie czekają na domki. To są wielkie kule wiszące gdzieś w zacisznych miejscach, do tych domków się nie zmieszczą. Domki przyciągają np. pszczoły dzikie, wielkooki itd. Dla trzmieli są jeszcze inne domki z większą średnicą otworów. Domki robiliśmy sami.
Aguniu takie domki to nic trudnego, jedno popołudnie i zrobione oba U mnie też zimno, magnolka rozwija pąki dopiero. W kominku paliłam już wczoraj bo po górach sypnęło Pokaż schody, Mam nadzieję że do Pisarzowic jakiś zaskurniak został? Buziam.
Kasiu zimno i posypało po górach, okna okichaj. Mam nadzieję że foty są
Kapryśnice, na zimę trzeba je lekko przykrywać i sadzić na pochyleniu, tak by woda w rozetkach nie stała.. mi się przykrywać już niczego nie chce, wiec od 3 lat rosną jak chcą.. cześć od nadmiaru wody po prostu zgniła, część zarosły inne roślinki, ale jakieś niedobitki jeszcze mam.. ale nie zawracam sobie nimi głowy..
Ciociunia, zerknęłam na all...w jakich cenach takie domki są i się za łepetynę złapałam!szok!więc musze pozbierac surowca i na mojej rabacie bylinowej fioletowej taki domeczek ustawić...tylko ja lewe ręce posiadam to nie wiem czy mi się udaco tam napchać?patyki, szychy...i co jeszcze?