Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Karol99 23:30, 28 gru 2015

Katkak napisał(a)
A w ogródku takie kwiatki, roślinki budzą się do życia, a tu mrozy mają być. Zima, czy co?

może i moje ciemierniki zakwitną?

Mi cebulowe powychodzily, a tu właśnie dosyć spory mróz ma być. Może to i lepiej. Przy takiej pogodzie w lutym byśmy mieli liście.
sylwia_slomc... 23:36, 28 gru 2015

Katkak napisał(a)
Księżyc będzie, ale później, bo na razie muszę towarzystwo ogarniać . To są te biało kwitnące fiołki, labradorskie, czy jak im tam. Chyba też Ci je dawałam. One są ładne - żebyś nie myślała, że badziewie Ci wcisnęłam, ale rozmnażają się na potęgę i w różnych miejscach można je znaleźć. Podziałałam dziś w ogródku, usunęłam resztę trawy z rabaty. Długo mi zeszło, ale z czasem szału nie ma. Może wkrótce wyznaczę kształt rabaty tej, na której ma być oczko. I znów bym miała zajęcie w postaci usuwania trawy . No, ale wiosną można by ruszyć z kopaniem oczka, a potem jakże przyjemne obsadzanie .

Dałam je Kasiu na różance pod kapliczkę, mają sporo miejsca
Katkak 09:05, 29 gru 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Księżyc cudny pracowita kobieto Też mam plan na nową rabatę więc nie dziwię się , że Cię rączki swędziały i już zaczęłaś trawę ściągać. Gdzie kompostownik ulokujesz? Czy rezygnujesz zupełnie tylko co wtedy z resztkami ogrodowymi? Co do kształtu umownego rabaty to ja bym tego "cycka" nie robiła chyba tylko falę

Rezygnuję zupełnie z kompostownika. Nie bardzo mam go gdzie ulokować tak żeby nie raził w oczy, więc sama rozumiesz. Z resztkami sobie poradzę, bo ten stary kompostownik już ostatniego sezonu nie był użytkowany. Co do odpadów z kuchni to zauważyłam, że odkąd przestałam je wyrzucać to liczba nornic baaaardzo mi się zmniejszyła, więc to na plus. A "cycka" nie będzie, ręka mi drgnęła przy rysowaniu . W każdym razie zostanie między tymi rabatami tylko wąskie przejście do bramy i podjazdu, który mam nadzieję w 2016 powstanie . Bo na zadaszenie nad ławkami już się nie łudzę , kasa, kasa. A siedmiu srok za ogon złapać się nie da . Ale będę miała dzięki temu kolejne cele do realizacji, a przy tak niewielkim ogródku to plus, bo co by było, gdybym go urządziła raz dwa? Brrr, nawet nie chcę myśleć .
Katkak 09:07, 29 gru 2015

Karol99 napisał(a)

Mi cebulowe powychodzily, a tu właśnie dosyć spory mróz ma być. Może to i lepiej. Przy takiej pogodzie w lutym byśmy mieli liście.

Masz rację Karol, lepiej żeby ciut przymroziło, bo przyroda całkiem by zwariowała. Jakby tak nadal było, to bananowce zaczęlibyśmy wkrótce hodować . Choć nie ukrywam, że martwię się trochę o te roślinki. No, ale moje martwienie nic nie zmieni, a co ma być to będzie . Pozdrawiam .
Katkak 09:07, 29 gru 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

Dałam je Kasiu na różance pod kapliczkę, mają sporo miejsca

Jak widzisz chętnie się jeszcze podzielę .
Katkak 09:19, 29 gru 2015

Mam chwilkę żeby posiedzieć na O, popijam kawusię i kątem oka widzę jak za oknem uwijają się sikorki, gołębie i wróble . Fajnie mi . Dziś jeszcze leniuchuję. Nie idę do pracy znaczy się, bo opiekę nad 16-miesięczną córcią leniuchowaniem nazwać nie można . Która mama się ze mną nie zgodzi? . Miłego dnia dla wszystkich .
Dominika11 09:27, 29 gru 2015

czyli do pracy idziesz w nowym roku ???
Katkak 09:51, 29 gru 2015

Dominika11 napisał(a)
czyli do pracy idziesz w nowym roku ???

Nie, aż tak dobrze to nie ma , już jutro .
Dominika11 10:01, 29 gru 2015

aaaaa myslałam, że należysz do tych bardziej szczęśliwych
sylwia_slomc... 10:21, 29 gru 2015

Katkak napisał(a)

Rezygnuję zupełnie z kompostownika. Nie bardzo mam go gdzie ulokować tak żeby nie raził w oczy, więc sama rozumiesz. Z resztkami sobie poradzę, bo ten stary kompostownik już ostatniego sezonu nie był użytkowany. Co do odpadów z kuchni to zauważyłam, że odkąd przestałam je wyrzucać to liczba nornic baaaardzo mi się zmniejszyła, więc to na plus. A "cycka" nie będzie, ręka mi drgnęła przy rysowaniu . W każdym razie zostanie między tymi rabatami tylko wąskie przejście do bramy i podjazdu, który mam nadzieję w 2016 powstanie . Bo na zadaszenie nad ławkami już się nie łudzę , kasa, kasa. A siedmiu srok za ogon złapać się nie da . Ale będę miała dzięki temu kolejne cele do realizacji, a przy tak niewielkim ogródku to plus, bo co by było, gdybym go urządziła raz dwa? Brrr, nawet nie chcę myśleć .

Straszne by było gdybyś nie miała czego tworzyć z tyloma pomysłami.....nie mielibyśmy od Kogo zgapiaćAle na całe szczęście mądra z Ciebie dziewczynka