Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

ag_zie 12:45, 29 gru 2015

Księżyc super wyszedł rośliny wiosnę poczuły tylko szkoda że to dopiero grudzień a nie marzec/kwiecień. Wtedy to na całego mogłyby szaleć
Dominika11 12:58, 29 gru 2015

ależ kobieto szalejesz

świerk sliczny
ale i tak księżyc mnie powalił - przepiekny
malgorzata_s... 13:33, 29 gru 2015

Kasiu budleję się ścina na wiosnę 20 cm nad ziemią więc bez sensu odkrywanie całej. Okryj tylko spód.
Katkak 13:42, 29 gru 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu budleję się ścina na wiosnę 20 cm nad ziemią więc bez sensu odkrywanie całej. Okryj tylko spód.

Gosia tak zrobiłam. Całej by mi się nie chciało
malgorzata_s... 13:43, 29 gru 2015

Katkak napisał(a)

Gosia tak zrobiłam. Całej by mi się nie chciało

No i ok
Urszulla 14:09, 29 gru 2015

Katkak napisał(a)
i jeszcze jeden zakup - to na moją Eden rose, która rośnie przy huśtawce

moje dzisiejsze działania ogrodowe - rabata wreszcie wyczyszczona z trawy. Muszę wreszcie się pozbyć tego pseudo kompostownika i polecieć dalej z tą rabatą .

ten kształt to tak bardzo mniej więcej

Kasiu, zakup fantastyczny-ciekawe jak ta edenka będzie przyrastała. Czytałam że przez pierwszy rok kiepsko, a potem już szaleje

Ten kompostownik to rozgarniesz na rabacie i dla roślin będzie pokarm świeży, fantastyczny pomysł.
A chciałam Ci się wtrącić z tą linią rabaty żeby było symetrycznie zrób to z M. oboje z jakimiś patykami a między tym rozciągnięty sznurek. Chyba że masz inny sposób
Urszulla 14:14, 29 gru 2015

Katkak napisał(a)
z życia sąsiadów... W sensie moich małych sikoreczek . Innych nie obserwuję, sąsiadów znaczy się .

Kasiu, księżyc u Ciebie jest rewelacją ale najbardziej mi się podobają stołówki dla ptaszków. Podoba mi się wszystko, a ten dzwonek co jest dalej robiłaś sama? też właśnie myślałam żeby zrobić coś samemu.
Katkak 14:17, 29 gru 2015

Urszulla napisał(a)

Kasiu, zakup fantastyczny-ciekawe jak ta edenka będzie przyrastała. Czytałam że przez pierwszy rok kiepsko, a potem już szaleje

Ten kompostownik to rozgarniesz na rabacie i dla roślin będzie pokarm świeży, fantastyczny pomysł.
A chciałam Ci się wtrącić z tą linią rabaty żeby było symetrycznie zrób to z M. oboje z jakimiś patykami a między tym rozciągnięty sznurek. Chyba że masz inny sposób

Uleńko no właśnie Edenka posadzona w sierpniu urosła już całkiem sporo. Może uda mi się potem zrobić zdjęcie to porównasz sobie. Jak na 4 m-ce to ładnie podrosła, a przecież te upały życia jej nie ułatwiały. Z wyznaczeniem linii rabaty zrobię jak radzisz. Czasem szłam na żywioł robiąc na oko i tylko niepotrzebnie się napracowałam i nawkurzałam bo 10 razy musiałam poprawiać .
Katkak 14:20, 29 gru 2015

Urszulla napisał(a)

Kasiu, księżyc u Ciebie jest rewelacją ale najbardziej mi się podobają stołówki dla ptaszków. Podoba mi się wszystko, a ten dzwonek co jest dalej robiłaś sama? też właśnie myślałam żeby zrobić coś samemu. Dzwonki kupowałam w markecie. Sama próbowałam coś tam zrobić, ale kupy się to nie trzymało i w takie siateczki powiązałam, sikorki nie narzekają, jeden już całkiem wyjadły. Pustą siateczkę znalazłam wczoraj na rabacie .

Tylko to wyszło mi estetycznie i sikorki już się do tego przekonały i zajadają. Zawsze jak jest coś nowego to najpierw ze dwa dni obczajają, a potem jak już widzą, że nic się nie dzieje to jedzą . Może uda mi się zrobić fotkę jak z tego jedzą .
Urszulla 14:21, 29 gru 2015

Katkak napisał(a)

Uleńko no właśnie Edenka posadzona w sierpniu urosła już całkiem sporo. Może uda mi się potem zrobić zdjęcie to porównasz sobie. Jak na 4 m-ce to ładnie podrosła, a przecież te upały życia jej nie ułatwiały. Z wyznaczeniem linii rabaty zrobię jak radzisz. Czasem szłam na żywioł robiąc na oko i tylko niepotrzebnie się napracowałam i nawkurzałam bo 10 razy musiałam poprawiać .

Daj zdjęcia edenki koniecznie, teraz zimą czas jest na takie podpatrywanie i przemyślenia. A na PW napisz gdzie ją kupowałaś
a propos kompostownika to bym nie rezygnowała tylko z tyłu za jakąś rabatą zostawiła 1-2m żeby wrzucać trawę, resztki roślin i poszarpane kartony których dziś nie brakuje (odpadków jedzeniowych też nie wrzucam)-będziesz mieć na bieżąco kompost bo ziemia dziś droga i wcale nie najlepszej jakości.