Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 23:04, 30 gru 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Opatulona jak się patrzy, a czemu ciemierniki chciałaś okrywać? One kwitną przecież w zimie spod śniegu, moje mają pączki , ale nie okrywałam, muszą sobie poradzić

Moje dwa pierwsze ciemierniki kupowałam u takiej babinki na rynku i mówiła, że można je stroiszem przyłożyć i koło lutego jak nie ma tęgich mrozów to zdjąć. Ale jak Ty tak mówisz to już jestem spokojna . Dzięki Sylwuś .
Ewik 23:54, 30 gru 2015

Domek dla hortki the best
zawitka 08:43, 31 gru 2015

No a ja dziś boję się wyjść do ogrodu -8 .A co to za hortka taka szczególna ????
sylwia_slomc... 10:39, 31 gru 2015

Katkak napisał(a)

Moje dwa pierwsze ciemierniki kupowałam u takiej babinki na rynku i mówiła, że można je stroiszem przyłożyć i koło lutego jak nie ma tęgich mrozów to zdjąć. Ale jak Ty tak mówisz to już jestem spokojna . Dzięki Sylwuś .

Kasiu ja nie mam z nimi wielkiego doświadczenia, ale kiedyś parę lat wstecz miałam dwa maleńkie posadzone pod domem i nigdy niczym nie okrywałam, nie doczekałam kwiatów bo były malutkie , a ja się z ogródka musiałam wyprowadzić , ale żyły bez problemu dwie zimy......a zimy w ten czas były zimami
ZbigniewG 11:04, 31 gru 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
... a czemu ciemierniki chciałaś okrywać? One kwitną przecież w zimie spod śniegu,..

Sylwia właśnie "spod śniegu" a to najlepsza pierzynka,
starsze odmiany wytrzymają spokojnie, nowszym nie zaszkodzi osłona przed mroźnym i wysuszającym wiatrem , świerkowe gałązki najlepsze
sylwia_slomc... 11:08, 31 gru 2015

Dzięki Zbyszku za radę, nie wiem jakie mam odmiany......no trudno dzisiaj już do ogrodu nie mam czasu lecieć, muszą same dać radę ....jak będę to czymś narzucę bo szkoda pąków.....może nie będzie za późno.....moje od wiatrów trochę osłonięte......szczególnie zachodnich......ale przypomniałeś mi , żeby podlewać w zimie zimozielone.....byłabym zapomniała
Agania 11:19, 31 gru 2015

Prawdziwe bunkry na ciemiernikach

Ja widzę dwa dzięcioły i nie tylko, ale masz radość z focenia...i z takich wizyt
Pozdrawiam poświątecznie i życzę Szczęśliwego Nowego Roku Tobie i całej rodzince
an_tre 13:11, 01 sty 2016

Moje róże dostały kopczyki w sobotę, był to chyba ostatni dzwonek
Kasiu życzę ci wszelkiej pomyślności w Nowym Roku
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Katkak 16:24, 01 sty 2016

Ewik napisał(a)
Domek dla hortki the best

Zima jej nie straszna
Katkak 16:25, 01 sty 2016

zawitka napisał(a)
No a ja dziś boję się wyjść do ogrodu -8 .A co to za hortka taka szczególna ????

Kwitnie dwukolorowo, każdy kwiateczek jest biało-różowy . Uszabrowałam patyczek spod blokowego ogródka .